MÂINE, la Rogojeşti: Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a III-a

MÂINE, la Rogojeşti: Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a III-a
Sâmbătă, 9 aprilie 2016, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, Ediţia a III-a.

Meşterii populari, care au fost invitaţi de către Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani şi Parohia "Maicii Domnului" din Rogojeşti-comuna Mihăileni, provin din Ulma, Brodina, Rădăuţi, Fundu Moldovei, Coşna, Poiana Stampei, Ciocăneşti, Vlădeni, Bucecea şi Rogojeşti.

Se poate remarca faptul că  marea majoritate a invitaţiilor sunt din microzone ale judeţului Suceava, unde meşteşugul închistririi ouălor este practicat cu multă măiestrie. Organizatorii principali sunt interesaţi să asigure longevitate acestui meşteşug tradiţional prin acest concurs în zona etnografică Botoşani.

Manifestarea a fost structurată pe doua secţiuni: adulţi şi copii, în prima zi se vor organiza atelierele de lucru pentru adulţi, urmând ca duminică, ora 1100, să se deruleze concursul pentru copii.

Fiecare participant va avea posibilitatea să dovedească în ce măsură stăpâneşte acest meşteşug prin lucrul concret şi să expună totodată ouăle închistrite în propria expoziţie.

Vizitatorii, începând cu data de 9 aprilie până la data de 10 aprilie, sunt aşteptaţi la Parohia "Maicii Domnului " din Rogojeşti. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Recompense financiare pentru elevii de 10

astăzi, 11:41
194

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...

Accident pe contrasens: trei maşini avariate de un şofer băut

astăzi, 10:37
918

S-a întâmplat vineri, pe strada Săvenilor, cu sens unic, din municipiul Botoşani când tânărul a ales să circule pe contrasens, dinspre Împărat Traian spre Independen...

Preşedintele Consiliului Judeţean îşi prezintă activitatea din ultimii doi ani

astăzi, 10:09
243

Consilierii judeţeni din opoziţie vor avea ocazia să afle ce s-a întâmplat în Consiliul Judeţean şi în instituţiile subordonate în ultimii doi ani, cu ocazia prezen...