MÂINE, la Rogojeşti: Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a III-a

MÂINE, la Rogojeşti: Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a III-a
Sâmbătă, 9 aprilie 2016, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, Ediţia a III-a.

Meşterii populari, care au fost invitaţi de către Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani şi Parohia "Maicii Domnului" din Rogojeşti-comuna Mihăileni, provin din Ulma, Brodina, Rădăuţi, Fundu Moldovei, Coşna, Poiana Stampei, Ciocăneşti, Vlădeni, Bucecea şi Rogojeşti.

Se poate remarca faptul că  marea majoritate a invitaţiilor sunt din microzone ale judeţului Suceava, unde meşteşugul închistririi ouălor este practicat cu multă măiestrie. Organizatorii principali sunt interesaţi să asigure longevitate acestui meşteşug tradiţional prin acest concurs în zona etnografică Botoşani.

Manifestarea a fost structurată pe doua secţiuni: adulţi şi copii, în prima zi se vor organiza atelierele de lucru pentru adulţi, urmând ca duminică, ora 1100, să se deruleze concursul pentru copii.

Fiecare participant va avea posibilitatea să dovedească în ce măsură stăpâneşte acest meşteşug prin lucrul concret şi să expună totodată ouăle închistrite în propria expoziţie.

Vizitatorii, începând cu data de 9 aprilie până la data de 10 aprilie, sunt aşteptaţi la Parohia "Maicii Domnului " din Rogojeşti. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil căzut de la etajul 3 al unui bloc din Dorohoi!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1358

Un băiețel a căzut duminică seara de la geamul apartamentului în care locuiește cu părinții, în municipiul Dorohoi, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.Incide...

A ajuns la spital după ce a primit un telefon de la un "polițist"!

Duminică, 24 Septembrie 2017
2318

Botoșăneanca în vârstă de 69 de ani a fost la un pas de a cădea în plasa unui escroc care a apelat la metoda "accidentul" în încercarea de a face rost de ba...

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

Duminică, 24 Septembrie 2017
6841

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...