MÂINE, la Rogojeşti: Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a III-a

MÂINE, la Rogojeşti: Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a III-a
Sâmbătă, 9 aprilie 2016, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, Ediţia a III-a.

Meşterii populari, care au fost invitaţi de către Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani şi Parohia "Maicii Domnului" din Rogojeşti-comuna Mihăileni, provin din Ulma, Brodina, Rădăuţi, Fundu Moldovei, Coşna, Poiana Stampei, Ciocăneşti, Vlădeni, Bucecea şi Rogojeşti.

Se poate remarca faptul că  marea majoritate a invitaţiilor sunt din microzone ale judeţului Suceava, unde meşteşugul închistririi ouălor este practicat cu multă măiestrie. Organizatorii principali sunt interesaţi să asigure longevitate acestui meşteşug tradiţional prin acest concurs în zona etnografică Botoşani.

Manifestarea a fost structurată pe doua secţiuni: adulţi şi copii, în prima zi se vor organiza atelierele de lucru pentru adulţi, urmând ca duminică, ora 1100, să se deruleze concursul pentru copii.

Fiecare participant va avea posibilitatea să dovedească în ce măsură stăpâneşte acest meşteşug prin lucrul concret şi să expună totodată ouăle închistrite în propria expoziţie.

Vizitatorii, începând cu data de 9 aprilie până la data de 10 aprilie, sunt aşteptaţi la Parohia "Maicii Domnului " din Rogojeşti. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hoț "calificat" în furturi din locuințe, prins de polițiștii din Darabani!

astăzi, 09:26
77

4.000 de lei este prejudiciul cauzat de un tânăr de 23 de ani, care vreme de trei luni a intrat în opt locuințe, de unde a furat bunuri și sume de bani. Pe lângă infracțiunile d...

Trei nume pentru funcția de premier. PSD decide azi cine îi ia locul lui Tudose!

astăzi, 09:14
253

Mihai Tudose și-a anunțat luni seară demisia în urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD în urma căreia a pierdut sprijinul partidului. Liviu Dragnea și-a impus punctul d...

Fotbalist botoşănean luat în vizor de patronul FCSB

astăzi, 08:54
160

Gigi Becali a renunțat pentru moment la pista ”Băluță”, dar un alt jucător important al Craiovei se află pe lista finanțatorului de la FCSB: Andrei Burlacu, mijl...