MÂINE, la Rogojeşti: Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a III-a

MÂINE, la Rogojeşti: Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, ediţia a III-a
Sâmbătă, 9 aprilie 2016, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului - Concurs de Ouă Încondeiate, Ediţia a III-a.

Meşterii populari, care au fost invitaţi de către Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani şi Parohia "Maicii Domnului" din Rogojeşti-comuna Mihăileni, provin din Ulma, Brodina, Rădăuţi, Fundu Moldovei, Coşna, Poiana Stampei, Ciocăneşti, Vlădeni, Bucecea şi Rogojeşti.

Se poate remarca faptul că  marea majoritate a invitaţiilor sunt din microzone ale judeţului Suceava, unde meşteşugul închistririi ouălor este practicat cu multă măiestrie. Organizatorii principali sunt interesaţi să asigure longevitate acestui meşteşug tradiţional prin acest concurs în zona etnografică Botoşani.

Manifestarea a fost structurată pe doua secţiuni: adulţi şi copii, în prima zi se vor organiza atelierele de lucru pentru adulţi, urmând ca duminică, ora 1100, să se deruleze concursul pentru copii.

Fiecare participant va avea posibilitatea să dovedească în ce măsură stăpâneşte acest meşteşug prin lucrul concret şi să expună totodată ouăle închistrite în propria expoziţie.

Vizitatorii, începând cu data de 9 aprilie până la data de 10 aprilie, sunt aşteptaţi la Parohia "Maicii Domnului " din Rogojeşti. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
201

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
590

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
338

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...