Lumea artistica ieseana in doliu la moartea sculptorului botosanean Cornel Matei

Lumea artistica ieseana in doliu la moartea sculptorului botosanean Cornel Matei

CORNEL MATEI

Sculptorul Cornel Matei a fost inmormantat ieri in localitatea natala - Cucuteni, judetul Botosani. Suferea de o pneumonie severa si alte complicatii.

La finalul saptamanii trecute, sculptorul Cornel Matei a plecat in lumea celor drepti, fiind rapus de boala, la numai 43 de ani. Peste o suta de prieteni si colegi l-au condus pe ultimul drum duminica la cimitirul din Cucuteni, judetul Botosani.

Nascut in localitatea Cucuteni, a plecat la Iasi, unde timp de aproape 17 ani a introdus generatii intregi de elevi in arta frumosului in calitate de profesor la Colegiul National de Arta O. Bancila.

Cornel Matei si-a dorit foarte mult sa revina in localitatea natala, in momentul in care ar fi ajuns la varsta pensionarii. Numai ca o pneumonie severa si alte complicatii l-au impiedicat sa-si implineasca visul, acela de a construi propriul atelier de sculptura.

Sculptorul s-a stins din viata la Spitalul C.I. Parhon, in noaptea de 18 spre 19 decembrie.

"Cornel a fost unul dintre cei mai buni profesori pe care i-a avut Liceul de Arta. A fost si un bun prieten. Imi pare rau ca a plecat asa, pentru ca avea foarte multe de exprimat in arta. Cred ca este o pierdere foarte mare atat pentru lumea artistica, cat si pentru liceul in care a profesat mai bine de 17 ani. Dorinta lui a fost sa revina la pensie in Cucuteni si sa aiba propriul atelier. El a pictat si o biserica din Cucuteni", a spus cu durere Ciprian Pastragus, sculptor, prieten si fost elev al maestrului Matei, citat de Buna Ziua Iasi.

Cornel Matei are multe lucrari in Basarabia si la Iasi, printre care bustul lui Sahleanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
52

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
220

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
141

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...