Liceenii de la Colegiul Eminescu cuceresc din nou Capitala, castigand Marele Premiu la LicArt!

Liceenii de la Colegiul Eminescu cuceresc din nou Capitala, castigand Marele Premiu la LicArt!

 Scena din Ventrilocul, Regia Lenus Teodora Moraru  

"Ventrilocul", spectacolul cu care elevii de la Colegiul National Mihai Eminescu Botosani s-au calificat in finala Festivalului National LicArt, sectiunea Teatru, a castigat Marele Premiu al competitiei, precum si suma de 3000 de lei.

Succesul artistilor care activeaza in cadrul Atelierului de teatru condus de actrita Lenus Teodora Moraru nu face decat sa intareasca renumele pe care liceenii si l-au castigat la nivel national in ultimii ani.

Atelierul de teatru al CNME a participat in competitie cu spectacolul "Ventrilocul", in regia actritei Lenus Teodora Moraru.

 Juriul sectiunii Teatru a fost prezidat de criticul Alice Georgescu, secondat de regizorul Grigore Gonta si actorul Marius Manole.

"A fost un festival frumos, cu un juriu exigent. Ne-am bucurat si de spectacolul oferit de Florin Chilian", a spus Lenus Moraru, care a mai facut precizarea ca pentru a se deplasa la Bucuresti liceenii au avut sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Artistii de la Colegiul National Eminescu nu sunt la prima experienta la Festivalul LicArt, ei castigand acelasi premiu si in urma cu trei ani. De altfel, LicArt pare sa stea de cativa ani sub semnul nordic adolescentin, intrucat anul trecut trofeul competitiei a fost castigat de o alta trupa de liceeni botosaneni, si anume Drama Club, de la Colegiul National A.T.Laurian. 

Spectacolul "Ventrilocul", cu care Atelierul de teatru a trimfat pe 8 septembrie la Bucuresti, a castigat in luna august nu mai putin de cinci premii in alt festival national important, la Alexandria, Festivalul Ideo Ideis fiind prezidat de actorul Marius Iures. 

"Deplasarea la Alexandria s-a facut cu sprijinul unor oameni de suflet, prin www.pentrucomunitate.ro, prin Programul de promovare a talentelor Mol Romania. Speram sa ramana alaturi de noi si in activitatile ce vor urma", a marturisit Lenus Teodora Moraru.  

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
601

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
109

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...