Liber Artis Orchestra - Bucuriile muzicii, pe scena Teatrului Mihai Eminescu!

Liber Artis Orchestra - Bucuriile muzicii, pe scena Teatrului Mihai Eminescu!
Este posibil, in Romania, sa creezi un proiect bazat pe calitate, profesionalism si sa te bucuri de succes? Liber Artis Orchestra a dovedit miercuri seara, pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani, ca secretul unui astfel de proiect sta in aplauzele si bucuria din inima publicului.

Desi infiintati in urma cu un an de zile, tinerii de la Liber Artis stiu sa ii faca pe melomani sa vina la spectacol cu zambetul pe buze si, mai ales, sa paraseasca sala recunoscand cinstit ca artistii si-au meritat banii: un bilet costa 25 de lei, in conditiile de apriga criza in care se zbat botosanenii.

Liber Artis Orchestra a prezentat un alt tip de manifestare muzicala, bazata pe dezinhibitii si "spargerea" regulilor orchestrale, dar si pe interactiunea cu publicul. Presarat cu momente vesele, instrumentistii devenind pe alocuri adevarati comedianti, spectacolul de aproape doua ore se scurge intr-un ritm alert, vioi, deconectant.

Muzica de calitate, voiosie, bucuria de a canta, momente teatrale, farse, ingrediente care au facut dintr-un spectacol de muzica simfonica un eveniment de exceptie al iernii.

Un spectacol apreciat de public, spectatorii aplaudand la scena deschisa prestatia tinerilor artisti, care au oferit, la final, si un bis.

"Foarte frumos! Privind acesti tineri, te gandesti ca muzica este pe maini bune. Sper sa ii mai vad, am petrecut doua ore minunate", a spus la final un botosanean care atingea binisor 70 de ani. De altfel, aproape jumatate din publicul prezent in sala Teatrului facea parte din categoria varstnicilor, acestia traind parca cel mai intens muzica oferita cu generozitate de Liber Artis Orchestra.

De la arii celebre din "La Traviata", "Sange vienez" sau valsuri, colinde romanesti orchestrate original, finalizand cu Radetzky March, al compozitorului Johann Strauss, concertul prezentat botosanenilor va ramane, in mod cert, drept un reper in miscarea muzicala de gen a acestor ani.

Liber Artis Orchestra reuneste un grup de tineri, studenti si absolventi ai Universitatii "George Enescu" din Iasi, sub bagheta dirijorului Adrian Vinars.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
95

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
80

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
18

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...