Lecturi urbane la Botosani: Citeste si da mai departe!

Lecturi urbane la Botosani: Citeste si da mai departe!
Botosanenii care vor trece duminica prin fata Teatrului "Mihai Eminescu" vor fi surprinsi in mod placut de catre voluntarii de la Colegiul National "Mihai Eminescu"!

Mai mult decat o simpla actiune civica, este vorba despre un indemn de revenire la normalitate, de intoarcere la valorile pe care de un timp le ignoram in favoarea mijloacelor mult mai comode, dar nu intotdeauna si suficiente dezvoltarii spiritului. Este o invitatie la lectura, in cadrul Proiectului naţional "Orasul Citeşte". Desfasurata cu succes in multe orase ale tarii, actiunea are drept scop principal incurajarea lecturii in randul tinerilor si al adultilor.

Frumusetea acestui demers consta insa, pe langa bucuria de a citi, in generozitatea de a darui cartea altora: Citeste si da mai departe!

Actiunea a fost initiata de profesorii de limba franceza de la Colegiul National "Mihai Eminescu", Botosani, cu sprijinul Asociatiilor Tempustin si Pro Botosani, dar si al colegilor voluntari si al elevilor care au donat un numar de aproximativ 300 de carti pana in prezent.

Cartile au fost personalizate cu stikere si impartite pe categorii de varsta pentru a putea fi distribuite cat mai corect trecatorilor.

Un grup de elevi ai liceului si profesori vor fi prezenti pe 5 iunie, incepand cu ora 12.00, in fata Teatrului "Mihai Eminescu", si vor invita concetatenii la lectura.

…10, 15 minute, o jumatate de ora, cat de putin va conta pentru ca botosanenii sa iasa putin din rutina cotidiana, sa isi aduca aminte de acest exercitiu devenit, din pacate, din ce in ce mai rar, ne transmit organizatorii.

Cartile vor fi oferite sub sloganul "Citeste si da mai departe!". Dupa ce cartea este parcursa (peste o zi, o luna), cetateanul trebuie sa o ofere altcuiva, cu acelasi indemn, si sa nu o pastreze in biblioteca personala.

Profesorii spera ca acest proiect sa aiba un real succes. Editiile urmatoare ar putea avea loc in mijloacele de transport, in sali de teatru, in librarii, asociate cu un spectacol, un invitat important sau o conferinta despre lectura.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
124

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
90

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
82

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...