Laureatii celei de a XI-a editii a Festivalului de folclor "Dorule, floare de roua" 2013

Laureatii celei de a XI-a editii a Festivalului de folclor "Dorule, floare de roua" 2013
Dupa doua zile de concurs si o seara de Gala, cea de a XI-a editie a Festivalului concurs de interpretare a cantecului si dansului popular moldovenesc "Dorule, floare de roua" s-a incheiat.

Organizatorii acestui festival, Casa de Cultura a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botosani in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Judetului Botosani cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani si al Primariei Municipiului Botosani, au reusit, ca in cele trei zile ale festivalului, sa aduca pe scena pe cei mai buni liceeni pasionati de folclorul autentic din zona etnofolclorica a judetului Botosani.

La aceasta editie au participat 17 unitati scolare cu 70 de numere in concurs: 24 solisti vocali, 9 solisti instrumentisti, 9 grupuri vocale fete, 6 grupuri vocale baieti, 6 grupuri vocale mixte, 7 formatii de jocuri populare baieti si 9 formatii de jocuri populare mixte fiind implicati, la cele 7 sectiuni ale festivalului, peste 500 de elevi.

Acompaniamentul, solistilor si al grupurilor vocale, a fost asigurat de Orchestra Populara "Rapsozii Botosanilor", sub bagheta dirijorului Ciprian Potoroaca.

Spectacolul de Gala a fost sustinut de Ansamblul de jocuri populare "Margineanca" al Casei de Cultura a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botosani, solistii Laureati ai editiilor precedente, Razvan Filote, Oana Racu si Adrian Cujba, elevii Liceului de Arta "Stefan Luchian" Botosani, Vlad Ungureanu, Bianca Rotundu, Elena Cazacu, Alexandra Strungaru, Veronica Prodan si Simona Mazare acompaniati de Orchestra Populara "Rapsozii Botosanilor" si laureatii editiei actuale a festivalului.

Juriul acestei editii format din: Costinel Leonte - Maestru coregraf, Ciprian Potoroaca - Dirijor, Orchestra Populara "Rapsozii Botosanilor", prof. Otiliea Sandu - Inspector specialitate Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Ioan Cristea - Secretar Generat al A.N.C.C.S.R. Director al Casei de Cultura a Sindicatelor Arad, prof. Ioan Cobala - Manager Orchestra Populara "Rapsozii Botosanilor, a avut o misiune grea avand in vedere valoarea sensibil egala a concurentilor.

VEZI lista cu Laureatii celei de a XI - a editie a Festivalului de folclor "Dorule, floare de roua" 2013.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
15

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
32

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
85

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...