Lansare de CD la Botosani, printre invitati: Corina Chiriac si Nicolae Caragea

Lansare de CD la Botosani, printre invitati: Corina Chiriac si Nicolae Caragea
Artistii Oleg si Lucia Sacaliuc isi lanseaza joi, la ora 18.00, al doilea CD. Invitaţi speciali: interpreta de muzică uşoară Corina Chiriac, compozitorul Nicolae Caragea şi scriitorul Gelu Dorian.

Spectacolul-lansare CD "Pe-ntrecute", al violoniştilor Lucia şi Oleg Sacaliuc are loc joi, 8 decembrie, la ora 18.00 la sala "Mihai Eminescu" (Complex Rapsodia din Botoşani) şi este transmis în cuprinsul "Dedicaţii(lor) muzicale" pe Radio Iaşi Clasic, Radio Iaşi FM, www.radioiasi.ro.

La acest regal de muzică populară instrumentală sunt invitaţi: Ionuţ Ţanţa şi Dinu Croitor (trompetă), Igor Corjan şi Ion Oloieru (acordeon), Vitalie Cazacu şi Ghiocel Cioltan (clarinet), Constantin Lupu (vioară).

Născuţi în Republica Moldova, Lucia şi Oleg Sacaliuc au ajuns, în anul 1992, la Botoşani. Atunci au început colaborarea cu orchestra "Rapsozii Botoşanilor", în calitate de violonişti și, timp de 10 ani, au pus în valoare melosul popular din zona lor natală şi din zona Botoşani.

Violonişti excepţionali, reuşesc, în 2011, să aducă iubitorilor de muzică populară instrumentală cel de-al doilea CD pe care găsim reunite melodii de joc, de dor, de nuntă din Moldova şi Basarabia, unele preluate de la Vasile Ursache, regretatul violonist al orchestrei "Rapsozii Botoşanilor".
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
64

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
129

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
219

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...