LANSARE DE CARTE: Poetul Vlad Scutelnicu la 50 de primaveri!

LANSARE DE CARTE: Poetul Vlad Scutelnicu la 50 de primaveri!

VLAD SCUTELNICU

Omul, scriitorul, medicul Vlad Scutelnicu a împlinit, în această lună, 50 de primăveri! Cu această ocazie, sâmbătă, 20 martie 2010, ora 14.00, în prezenţa unor scriitori din ţară şi străinătate, la Biblioteca "Mihai Eminescu" Botoşani, Vlad Scutelnicu vă invită la lansarea cărţii sale de poezie, "Zaruri", Ed. Brumar, 2010, şi la o cupă de şampanie.

Pentru început, ca orice om care se respectă, cartea de vizită a scriitorului Vlad Scutelnicu. Vlad Scutelnicu s-a născut la 11 martie 1960, în satul Poiana, comuna Vorona, judeţul Botoşani, fiind de profesie medic veterinar. Absolvent al Facultăţii de Medicină veterinară Iaşi. Este un poet român. A publicat până acum numeroase volume de versuri, a obţinut premii importante şi are referinţe critice pe măsură. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. (Pentru detalii: www.usriasi).
 
De aici putem începe, dincolo de orice prejudecată, tristeţe, melancolie sau bucurie asumată, o scurtă disertaţie pe marginea unui fericit eveniment.

 

Trăiesc la Botoşani, da, în mijlocul nostru, oameni deosebiţi!

Am mai semnalat această dreaptă şi minunată constatare de-a lungul timpului. Da, aceste veritabile personalităţi (afirm, fără dubii şi falsă modestie!) se manifestă, ontic, în multiple compartimente socio-profesionale, în viaţa noastă cea de toate zilele. Ca fiinţe răsfăţate, pline de ambâţ, personalitate multiplă, unora dintre noi ne este greu, aproape imposibil, uneori, să recunoaştem valorile de lângă noi, evidenţele şi să dam Cezarului ce este al Cezarului!

După douăzeci de anişori, cred, a sosit vremea şi timpul să dăm la o parte ceaţa de pe ochişorii noştri înaripaţi, indiferenţa..., să distingem şi să recunoaştem valoarea de putregaiul şi febra falselor valori. Să luăm atitudine! În jurul nostru, acestea de pe urmă puiesc şi se înmulţesc exponenţial. Îngropaţi în tone de maculatură, titluri şi uneori academii funciare, aceste "onorabile" personaje au întrecut de mult lungul nasului. De o perioadă, cam lunguţă, ei şi-au pre-făcut o republică a lor. Paralelă! Cetate în cetate! Alimentaţi, co-înjugaţi de o mass-media depăşită, la toate compartimentele, ei ne propun cu aroganţă şi tupeu o nouă realitate! De acolo tună şi fulgeră împotriva evidenţelor cuantificabile, normelor de drept, morală, religie etc.

Spargerea apelor în 89, şuvoiul şi natura lor învolburată, au scos la suprafaţă tot ce omenescul are, sau ar trebui sa nu aibă, de prisos: prostie, ignoranţă, superficialitate, aroganţă, mediocritate etc. etc.

În cetatea noastră cea de toate zilele au apărut două cetăţi. Logica istorică a acestor premise aduce, greu, este adevărat, la un moment dat firescul, normalitatea, scara obiectuală şi obiectivă a valorilor şi nuanţelor sale.

E timpul şi vremea, dragi prieteni, unei atitudini echilibrate, dar ferme, împotriva unor astfel de fenomene şi impostori, dar şi o atitudine referenţială prin exemplu, prin modele!
 
Valorile există pretutindeni: la Bucureşti, Iaşi, Cluj, Botoşani etc. Ele pot fi contestate, dar nu ignorate! Prin aceste rânduri încerc să re-aduc în discuţie tabla de norme şi valori perene, autentice. O re-aşezare, o re-definire a lor după competenţe, profesionalism şi operă! Aici cred s-a cam întrecut măsura! Iar omul, după cum ştim, este măsura tuturor lucrurilor!

Vlad Scutelnicu este una dintre aceste fericite personalităţi ale echilibrului, modestiei şi valorii asumate! Un exemplu de profesionalism şi competenţă. Îi urăm şi noi, pe această cale, La mulţi ani cu sănătate şi fericire!

Şi vă aşteptăm pe 20 martie 2010, ora 14.00, Biblioteca "Mihai Eminescu", la ziua unei sărbători alese sau o întâlnire cu poetul Vlad Scutelnicu la 50 de primăveri!  


(Petruţ Pârvescu)
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
20

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
57

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
164

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...