Lansare de carte la Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi

Lansare de carte la Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi
Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi găzduieşte duminică, 18 octombrie 2015, la ora 16, evenimentul prilejuit de lansarea cărților ce cuprind opera integrală a părintelui Dumitru Furtună, fondatorul Seminarului dorohoian.

Conform Dorohoinews.ro, cele nouă volume cuprind scrieri teologice, folclorice, publicistice ș.a., adunate de dl. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Macarie, pr. Marius Onofrei de la parohia Strahova-Dorohoi, absolvent al Seminarului dorohoian și de dl. Corneliu Muha, manager al editurii "Sf. Mina" din Iași, care a asigurat toată logistica necesară, fiind și sponsorul întregii lucrări.

Colecția teologică se bucură de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, și de o notă asupra ediției semnată de dl. Prof. Univ. Dr. Acad. Alexandru Zub.

Toate volumele sunt rodul unei munci susținute a întregii echipe de la editura "Sf. Mina" din Iași și redactată de Silviu Măriuța.

Ediția va fi donată bibliotecilor școlilor teologice din țară și celor din orașele Moldovei, pentru evocarea cuvenită a personalității marelui om de cultură Pr. Prof. Dr. iconom stavrofor Dumitru Furtună, căruia Dorohoiul, și nu numai, îi datorează atât de mult

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
37

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
66

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
127

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...