LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

 SOFIA VICOVEANCA  

Sofia Vicoveanca împlineşte astăzi, 23 septembrie, 69 de ani. O Doamnă a cântecului popular românesc, o profesionistă într-o lume tot mai "chinuită" de false valori, dar mai ales un OM de inestimabilă valoare. Botoşănenii au putut-o urmări în ultimii ani în concerte alături de Orchestra "Rapsozii Botoşanilor", ultima dată în luna iulie, când artista a cântat pentru strângerea de fonduri în sprijinul sinistraţilor din Dorohoi. 

"Mangaiere prin cantec", cu Lautari, Rapsozi si Sofia Vicoveanca!

"Eu petrec ziua mea de naştere prin muncă, aşa cum era pe vremuri. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la această vârstă şi că reuşesc să fiu pe picioare. Pe 1 octombrie fac 51 de ani în domeniul cântecului. Am slujit cu dragoste şi totală dăruire cântecul popular. Continui să fac ceea ce fac de o viaţă", a mărturisit, pentru Agerpres, Sofia Vicoveanca.

Artista susţine că există suficiente talente în domeniul muzicii populare care pot duce mai departe folclorul românesc, dar este dezamăgită de modul în care tinerii încearcă să îşi facă o carieră în acest domeniu.

La vârsta de 69 de ani, Sofia Vicoveanca are doar aşteptări simple de la viaţă: sănătate, linişte şi pace.

"Vreau doar sănătate şi vin cu mulţumiri lui Dumnezeu, nu-i mai cer nimic. Rugăciunile mele sunt: Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile. Îi mulţumesc pentru tot ce mi-a dăruit pentru că m-a împodobit cu flori. Am văzut toată lumea, nu aş fi avut bani să îmi permit să cutreier lumea", a spus cântăreaţa.


Tot în această zi, Stiri Botoşani urează LA MULŢI ANI artistului plastic AIDA ŞUŞTER şi actriţei MIHAELA NISTORICĂ. Fie ca anii strânşi şi înţelepciunea să le fie pavăză vremurilor ce vin peste noi, iar gândul şi fapta calea spre o viaţă dedicată Frumosului Absolut!


AIDA ŞUŞTER - "Nu am vazut oameni cu adevarat bolnavi. Oamenii sunt bolnavi cu sufletul"

LA MULTI ANI, MIHAELA NISTORICA!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOVITURĂ pe scena politică: Iohannis solicită DEMISIA premierului Viorica Dăncilă! VIDEO

astăzi, 11:13
127

"Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Solicit public demisia", Acestea sunt cuvintele rostite în urmă cu câteva minute de președintele României, Klaus Iohannis.&nbs...

Șofer beat, dat în vileag de o femeie!

astăzi, 10:57
223

În cursul zilei de joi, poliţiştii oraşului Ştefăneşti au fost sesizaţi de către o femeie de 34 de ani, din comuna Româneşti, cu privire la faptul că un bărbat de 37 de ani, din...

Dărăbănean trimis în judecată pentru ultraj, după ce a agresat un jandarm!

astăzi, 10:28
163

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Ţ. G., din oraşul Darabani, județul Botoşani, cercetat pentru ...