LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

 SOFIA VICOVEANCA  

Sofia Vicoveanca împlineşte astăzi, 23 septembrie, 69 de ani. O Doamnă a cântecului popular românesc, o profesionistă într-o lume tot mai "chinuită" de false valori, dar mai ales un OM de inestimabilă valoare. Botoşănenii au putut-o urmări în ultimii ani în concerte alături de Orchestra "Rapsozii Botoşanilor", ultima dată în luna iulie, când artista a cântat pentru strângerea de fonduri în sprijinul sinistraţilor din Dorohoi. 

"Mangaiere prin cantec", cu Lautari, Rapsozi si Sofia Vicoveanca!

"Eu petrec ziua mea de naştere prin muncă, aşa cum era pe vremuri. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la această vârstă şi că reuşesc să fiu pe picioare. Pe 1 octombrie fac 51 de ani în domeniul cântecului. Am slujit cu dragoste şi totală dăruire cântecul popular. Continui să fac ceea ce fac de o viaţă", a mărturisit, pentru Agerpres, Sofia Vicoveanca.

Artista susţine că există suficiente talente în domeniul muzicii populare care pot duce mai departe folclorul românesc, dar este dezamăgită de modul în care tinerii încearcă să îşi facă o carieră în acest domeniu.

La vârsta de 69 de ani, Sofia Vicoveanca are doar aşteptări simple de la viaţă: sănătate, linişte şi pace.

"Vreau doar sănătate şi vin cu mulţumiri lui Dumnezeu, nu-i mai cer nimic. Rugăciunile mele sunt: Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile. Îi mulţumesc pentru tot ce mi-a dăruit pentru că m-a împodobit cu flori. Am văzut toată lumea, nu aş fi avut bani să îmi permit să cutreier lumea", a spus cântăreaţa.


Tot în această zi, Stiri Botoşani urează LA MULŢI ANI artistului plastic AIDA ŞUŞTER şi actriţei MIHAELA NISTORICĂ. Fie ca anii strânşi şi înţelepciunea să le fie pavăză vremurilor ce vin peste noi, iar gândul şi fapta calea spre o viaţă dedicată Frumosului Absolut!


AIDA ŞUŞTER - "Nu am vazut oameni cu adevarat bolnavi. Oamenii sunt bolnavi cu sufletul"

LA MULTI ANI, MIHAELA NISTORICA!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani mai multi pentru asistentii care au in ingrijire adulti cu handicap, dar si restrictii si amenzi!

astăzi, 22:04
172

Guvernul a decis marti, in sedinta, ca asistenul personal care ingrijeste un adult cu handicap accentuat sa primeasca, pe langa salariu, o alocatie lunara de 600 de lei pe luna, iar cel care ingrijest...

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

astăzi, 20:31
295

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor r...

Mașină căzută în râul Sitna, scoasă cu ajutorul pompierilor! FOTO

astăzi, 19:35
711

Pompierii botoșăneni au intervenit, marți după-amiază, pentru a scoate o mașină căzută în râul Sitna, pe raza localității Răchiți. Din primele informații, se pare c...