LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

 SOFIA VICOVEANCA  

Sofia Vicoveanca împlineşte astăzi, 23 septembrie, 69 de ani. O Doamnă a cântecului popular românesc, o profesionistă într-o lume tot mai "chinuită" de false valori, dar mai ales un OM de inestimabilă valoare. Botoşănenii au putut-o urmări în ultimii ani în concerte alături de Orchestra "Rapsozii Botoşanilor", ultima dată în luna iulie, când artista a cântat pentru strângerea de fonduri în sprijinul sinistraţilor din Dorohoi. 

"Mangaiere prin cantec", cu Lautari, Rapsozi si Sofia Vicoveanca!

"Eu petrec ziua mea de naştere prin muncă, aşa cum era pe vremuri. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la această vârstă şi că reuşesc să fiu pe picioare. Pe 1 octombrie fac 51 de ani în domeniul cântecului. Am slujit cu dragoste şi totală dăruire cântecul popular. Continui să fac ceea ce fac de o viaţă", a mărturisit, pentru Agerpres, Sofia Vicoveanca.

Artista susţine că există suficiente talente în domeniul muzicii populare care pot duce mai departe folclorul românesc, dar este dezamăgită de modul în care tinerii încearcă să îşi facă o carieră în acest domeniu.

La vârsta de 69 de ani, Sofia Vicoveanca are doar aşteptări simple de la viaţă: sănătate, linişte şi pace.

"Vreau doar sănătate şi vin cu mulţumiri lui Dumnezeu, nu-i mai cer nimic. Rugăciunile mele sunt: Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile. Îi mulţumesc pentru tot ce mi-a dăruit pentru că m-a împodobit cu flori. Am văzut toată lumea, nu aş fi avut bani să îmi permit să cutreier lumea", a spus cântăreaţa.


Tot în această zi, Stiri Botoşani urează LA MULŢI ANI artistului plastic AIDA ŞUŞTER şi actriţei MIHAELA NISTORICĂ. Fie ca anii strânşi şi înţelepciunea să le fie pavăză vremurilor ce vin peste noi, iar gândul şi fapta calea spre o viaţă dedicată Frumosului Absolut!


AIDA ŞUŞTER - "Nu am vazut oameni cu adevarat bolnavi. Oamenii sunt bolnavi cu sufletul"

LA MULTI ANI, MIHAELA NISTORICA!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
465

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
60

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
78

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...