LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

 SOFIA VICOVEANCA  

Sofia Vicoveanca împlineşte astăzi, 23 septembrie, 69 de ani. O Doamnă a cântecului popular românesc, o profesionistă într-o lume tot mai "chinuită" de false valori, dar mai ales un OM de inestimabilă valoare. Botoşănenii au putut-o urmări în ultimii ani în concerte alături de Orchestra "Rapsozii Botoşanilor", ultima dată în luna iulie, când artista a cântat pentru strângerea de fonduri în sprijinul sinistraţilor din Dorohoi. 

"Mangaiere prin cantec", cu Lautari, Rapsozi si Sofia Vicoveanca!

"Eu petrec ziua mea de naştere prin muncă, aşa cum era pe vremuri. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la această vârstă şi că reuşesc să fiu pe picioare. Pe 1 octombrie fac 51 de ani în domeniul cântecului. Am slujit cu dragoste şi totală dăruire cântecul popular. Continui să fac ceea ce fac de o viaţă", a mărturisit, pentru Agerpres, Sofia Vicoveanca.

Artista susţine că există suficiente talente în domeniul muzicii populare care pot duce mai departe folclorul românesc, dar este dezamăgită de modul în care tinerii încearcă să îşi facă o carieră în acest domeniu.

La vârsta de 69 de ani, Sofia Vicoveanca are doar aşteptări simple de la viaţă: sănătate, linişte şi pace.

"Vreau doar sănătate şi vin cu mulţumiri lui Dumnezeu, nu-i mai cer nimic. Rugăciunile mele sunt: Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile. Îi mulţumesc pentru tot ce mi-a dăruit pentru că m-a împodobit cu flori. Am văzut toată lumea, nu aş fi avut bani să îmi permit să cutreier lumea", a spus cântăreaţa.


Tot în această zi, Stiri Botoşani urează LA MULŢI ANI artistului plastic AIDA ŞUŞTER şi actriţei MIHAELA NISTORICĂ. Fie ca anii strânşi şi înţelepciunea să le fie pavăză vremurilor ce vin peste noi, iar gândul şi fapta calea spre o viaţă dedicată Frumosului Absolut!


AIDA ŞUŞTER - "Nu am vazut oameni cu adevarat bolnavi. Oamenii sunt bolnavi cu sufletul"

LA MULTI ANI, MIHAELA NISTORICA!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

18-20 octombrie: Seminar Eminescu la Ipotești, sub semnul Centenarului

Marţi, 16 Octombrie 2018
142

A patra ediție a Seminarului Eminescu, organizat de Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, va avea loc în perioada 18-20 octombrie. La atelierele din a...

România a fost condamnată la CEDO pentru o intervenție brutală a polițiștilor și jandarmilor

Marţi, 16 Octombrie 2018
260

Romania este obligata printr-o decizie a CEDO sa achite peste 23.000 de euro pentru doi barbati, dupa ce, in timpul unei interventii din 2005 a Politiei in comunitatea de rromi de langa rampa de gunoi...

Accident în Belgia: Un român a murit, alţi doi sunt răniţi

Marţi, 16 Octombrie 2018
741

Un român a murit marţi în urma unui accident rutier produs în localitatea belgiană Bertrix şi alţi doi români sunt răniţi, relatează website-ul lavenir.net.Conducăt...