LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

LA MULŢI ANI: "Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile!"

 SOFIA VICOVEANCA  

Sofia Vicoveanca împlineşte astăzi, 23 septembrie, 69 de ani. O Doamnă a cântecului popular românesc, o profesionistă într-o lume tot mai "chinuită" de false valori, dar mai ales un OM de inestimabilă valoare. Botoşănenii au putut-o urmări în ultimii ani în concerte alături de Orchestra "Rapsozii Botoşanilor", ultima dată în luna iulie, când artista a cântat pentru strângerea de fonduri în sprijinul sinistraţilor din Dorohoi. 

"Mangaiere prin cantec", cu Lautari, Rapsozi si Sofia Vicoveanca!

"Eu petrec ziua mea de naştere prin muncă, aşa cum era pe vremuri. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la această vârstă şi că reuşesc să fiu pe picioare. Pe 1 octombrie fac 51 de ani în domeniul cântecului. Am slujit cu dragoste şi totală dăruire cântecul popular. Continui să fac ceea ce fac de o viaţă", a mărturisit, pentru Agerpres, Sofia Vicoveanca.

Artista susţine că există suficiente talente în domeniul muzicii populare care pot duce mai departe folclorul românesc, dar este dezamăgită de modul în care tinerii încearcă să îşi facă o carieră în acest domeniu.

La vârsta de 69 de ani, Sofia Vicoveanca are doar aşteptări simple de la viaţă: sănătate, linişte şi pace.

"Vreau doar sănătate şi vin cu mulţumiri lui Dumnezeu, nu-i mai cer nimic. Rugăciunile mele sunt: Doamne, îmbătrâneşte-mă dar nu-mi lua minţile. Îi mulţumesc pentru tot ce mi-a dăruit pentru că m-a împodobit cu flori. Am văzut toată lumea, nu aş fi avut bani să îmi permit să cutreier lumea", a spus cântăreaţa.


Tot în această zi, Stiri Botoşani urează LA MULŢI ANI artistului plastic AIDA ŞUŞTER şi actriţei MIHAELA NISTORICĂ. Fie ca anii strânşi şi înţelepciunea să le fie pavăză vremurilor ce vin peste noi, iar gândul şi fapta calea spre o viaţă dedicată Frumosului Absolut!


AIDA ŞUŞTER - "Nu am vazut oameni cu adevarat bolnavi. Oamenii sunt bolnavi cu sufletul"

LA MULTI ANI, MIHAELA NISTORICA!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XXIV)

Duminică, 20 Ianuarie 2019
227

Începând cu acest grupaj, vom publica dialogul avut cu epigramistul MIHAI HAIVAS:Școala generală Cristinești  (clasele I - VII) - 1948 - 1955Liceul nr. 1 Dorohoi( acum Co...

A ajuns în comă la spital, după ce s-a prăbușit în fața barului!

Duminică, 20 Ianuarie 2019
2727

Băutura l-a dus până aproape de moarte! Un tânăr din Todireni, județul Botoșani, a băut duminică dimineață într-un bar din sat, consumând o cantitate mare de alcool.&n...

Eclipsă totală de Lună la noapte! La ce oră va fi vizibilă Super-Luna Sângerie

Duminică, 20 Ianuarie 2019
946

Eclipsa totală de Lună, Lună Sângerie a lupului, evenimentul astral care va zgudui mentalități cărora le venise timpul să fie spulberate. În noaptea de 20 spre 21 ianuarie,...