La mulți ani, MARIUS ROGOJINSCHI! Viata pe scenă, bucuria publicului

La mulți ani, MARIUS ROGOJINSCHI! Viata pe scenă, bucuria publicului

Stiri Botosani ii ureaza MULTI SI BINECUVANTATI ANI, sanatate sufleteasca si trupeasca, rabdare in fata vietii si bucurie pentru clipele care urmeaza.

Nascut in Campulung Moldovenesc, pe 15 aprilie 1960, Marius Rogojinschi a ales, pentru implinirea vietii sale, Botosaniul. Crescut in culisele teatrului din Bacau, unde parintii sai, mama actrita si tata scenograf, i-au aratat fereastra catre lume, a poposit cativa ani la Bucuresti, unde a urmat cursurile UNATC, la clasa profesorului Florin Zamfirescu si a Doamnei Olga Tudorache, fata de care nutreste un respect deosebit.
 
Distribuit la Botosani imediat dupa absolvirea facultatii, si-a desfasurat  activitatea in ambele teatre, atat la cel pentru copii, cat si la Teatrul Mihai Eminescu. A interpretat zeci de roluri, a semnat regia a peste 20 de spectacole pe diferite scene ale tarii, a jucat in 3 filme!

A fost profesor la Universitatea de Arte "George Enescu", din Iasi, unde a predat Arta Actorului.

Este director al Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache, din Botosani, unde activează și ca regizor.
 
Marius Rogojinschi nu a ratat nici rolurile in care destinul l-a distribuit. A fost muncitor, controlor de bilete, fotograf, sonorizator, figurant. Nu a facut, insa, niciodata figuratie in viata! Pentru ca Marius Rogojinschi si-a asumat si rolurile care l-au facut rege, dar si pe cele care l-au ingenuncheat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
1632

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
740

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1212

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...