La mulţi ani, Elena Mândrescu! VIDEO

La mulţi ani, Elena Mândrescu! VIDEO
Elena Mandrescu s-a nascut pe 6 iunie 1962, in Ungureni. Parintii au ales sa se mute la oras pentru a-i oferi fetei lor, care deja manifesta inclinatii spre muzica populara, posibilitatea de a studia canto, dar si de a intra in contact cu artistii vremii. La Botosani, Elena Mandrescu a urmat cursurile Scolii Populare de Arta, insa nu a pierdut contactul cu satul, cu traditiile si frumusetea folclorului autentic.

Artista, ajunsa deja la varsta maturitatii si a intelepciunii, este un bun exemplu de perseverenta, dar si de inteligenta in a construi o cariera pas cu pas, cantec cu cantec. Elena Mandrescu si-a folosit vocea drept carte de vizita pentru scenele tarii si ale strainatatii, insa nu a neglijat niciodata studiul personal, nu a cazut in autosuficienta artistica atat de des intalnita la noi, dar nici nu s-a lasat mistuita de laurii victoriilor sau de aplauzele tot mai multe de la an la an.

Elena Mandrescu a cantat, impreuna cu Orchestra Rapsozii Botosanilor, in toata lumea, pe toate meridianele. Le-a oferit romanilor care au luat calea strainatatii momente de neuitat, a urcat pe sute de scene, singura sau alaturi de mari artisti ai Romaniei, de la Sofia Vicoveanca la Benone Sinulescu, insa nu a refuzat niciodata sa sprijine tinerii aflati la inceput de drum.

Artista a impresionat, in urma cu cativa ani, si prin apropierea de poezia lui Mihai Eminescu, Elena Mandrescu interpretand cantecul "Rugaciune" intr-un clip realizat de Memorialul Ipotesti. Nu este singurul demers care iese din sfera strict folclorica, botosanenii avand bucuria de a asculta, in interpetarea Elenei Mandrescu, si muzica cu specific pascal.

De altfel, iubirea Elenei Mandrescu se indreapta deopotriva catre muzica si Dumnezeu, spre credinta curata, purificatoare, aproape obligatorie la un artist. La Elena Mandrescu, credinta este o necesitate, o hrana a sufletului fara de care aproape ca nu ar putea transmite mai departe bucuria muzicii.

A inregistrat sute de cantece, a sustinut sute de concerte. Un drum inceput in urma cu 30 de ani, o cariera luminoasa, cu un viitor pe masura.

La aniversare, Ştiri Botoşani îi urează artistei Elena Mândescu La mulţi şi binecuvântaţi ani, bucurii şi împliniri sufleteşti!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
29

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
109

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1189

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....