LA MULTI ANI, DOMNULE DOCTOR LEON DĂNĂILĂ! Vezi un impresionant interviu VIDEO

LA MULTI ANI, DOMNULE DOCTOR LEON DĂNĂILĂ! Vezi un impresionant interviu VIDEO
Doctorul Leon Dănăilă împlinește 80 de ani. Calitatea umană a acad. Leon Dănăilă, născut în Darabanii Botoșanilor, cel mai mare neurochirurg al țării și recunoscut la nivel mondial, este impresionantă!

Un interviu din care învățăm să fim oameni printre oameni, cuvintele simple ale ilustrului botoșănean fiind necesare nu numai societății în care trăim, ci și breslei din care Leon Dănăilă încă face parte.

"Când a trebuit sa merg la liceu, părinții m-au întrebat dacă rămân la munca câmpului sau merg la liceu. Trebuie să recunosc că la început nu prea îmi plăcea cartea. Dar atunci am spus: O, decât să rămân la sapă, mai bine mă duc la liceu", povestește cu umor Leon Dănăilă.

Leon Danaila, recordman mondial in neurochirurgia vasculara. A inceput sa repare la creierii oamenilor cand, practic, nu exista neurochirurgie in acceptiunea moderna a cuvantului.Deține 18 brevete de inventator și 10 de inovaor. Este autor a 39 cărți de specialitate.

S-a născut la data de 1 iulie 1933, în orașul Darabani (jud. Botoșani). Absolvent al Facultății de Medicină din Iași (1958) și al Facultății de Filozofie-Psihologie din București a ocupat prin concurs în anul 1991 postul de profesor neurochirurg la clinica II Neurochirurgie al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, iar în anul 1992 cel de profesor de psihoneurologie la Facultatea de Psihologie a Universității "Titu Maiorescu" din București. Este membru corespondent al Academiei Române din 24 octombrie 1997 și membru titular al acesteia din 20 decembrie 2004; membru titular al Academiei de Științe Medicale (1993); membru al New York Academy of Sciences (1995) și London Diplomatic Academy (2000).

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
206

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
101

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
49

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...