La mulţi ani, Cristina Ciofu!

La mulţi ani, Cristina Ciofu!

 CRISTINA CIOFU (Mona, din Steaua fara nume)  Facebook

Contele Irmsky in "Viforul" sau Oana din "Apus de soare", rolurile din "Angajare de clovn" sau "O poveste foarte simpla", Mona, din "Steaua fara nume", sunt secvente care demonstreaza ca actrita Cristina Ciofu a facut cinste scenei botosanene, a inmiresmat cu talentul sau blazonul Teatrului Mihai Eminescu.

Construita pe calapodul actoricesc al scolii iesene de teatru, Cristina Ciofu poarta amprenta artistica a profesorilor ei Adi Carauleanu si Octavian Jighirgiu, de la Universitatea de Arte "G. Enescu". Prezenta in mai toate spectacolele montate pe scena Teatrului Mihai Eminescu in ultimii ani, actrita nascuta in 23 februarie 1980 se asaza confortabil in orice unghi artistic, dovedindu-se capabila sa manuiasca sentimental orice personaj, caruia nu de putine ori ii imprumuta nota distincta a personalitatii sale.

Daca la unii actori acest lucru deranjeaza, la Cristina Ciofu nu face decat sa completeze actul artistic, intru meritul sau si implinirea spectacolului. Publicul botosanean a vazut-o in multe spectacole alaturi de sotul sau, Sorin Ciofu, ca in "O poveste foarte simpla" (regia Andro Enukidze) sau "Apus de soare" (regia Marius Rogojinschi) sau "Scuzati, doamna profesoara" (regia Volin Costin), "Amadeus" (regia Alexandru Vasilache).

Actrita botosaneana a trecut si prin fericita experienta de a lucra cu regizorul de film Corneliu Porumboiu, ea facand parte din distributia peliculei de succes "A fost sau n-a fost".

Cristina Ciofu a absolvit, in 2003, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru, sectia Arta teatrala, specializarea arta actorului din cadrul Universitatii de arte George Enescu Iasi, Clasa prof. Constantin Popa, Adi Carauleanu, Octavian Jighirgiu.

Ştiri Botoşani îi urează actriţei Cristina Ciofu LA MULŢI ANI binecuvântaţi, inspiraţie creatoare, sănătate sufletească şi trupească, bucurii şi aplauze!



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
1107

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
732

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1210

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...