LA ANTIDROG: Campanie ANTI-DROG realizată la Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani

LA ANTIDROG: Campanie ANTI-DROG realizată la Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani
Reuşind să se claseze pe locul al doilea la faza judeţeană, elevii Liceului de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani participă și în acest an, pentru a patra oară, la Concursul Naţional de proiecte antidrog "Împreună".        
 Cei patru membri ai echipei, Braşoveanu Vasilica, Calmuschi Liviu-Gabriel (clasa a 9-a A), Moisuc Georgiana-Gabriela şi Ivanov Simona-Gabriela (clasa a 10-a A) au beneficiat de ajutorul voluntarilor, colegii lor, elevi ai claselor IX-XII de la Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani.
         
Concursul Național de proiecte antidrog "Împreună" este realizat cu sprijinul Ministerului Educației şi Cercetării Ştiinţifice, care a stârnit interesul elevilor din clasele  a IX-a si a X-a în scopul desfășurării unei campanii de prevenire, informare şi sensibilizare a populației cu privire la consumul de alcool și de cannabis în rândul liceenilor.

Alături de obiectivul propus, și anume "prevenirea consumului de alcool şi de cannabis în rândul elevilor de liceu", se urmăreşte şi instruirea și informarea elevilor în vederea acordării unui ajutor persoanelor dependente de droguri, atât legale cât și ilegale, comunicarea între generații și nu în ultimul rând lucrul în echipă, deoarece "cu ajutorul prietenilor şi a voinţei poţi trece peste orice".

Pentru a-și atinge scopul, elevii din echipa de proiect, împreună cu voluntarii, au desfășurat o serie de activități, realizate cu sprijinul Centrului Judeţean de Resurse și Asistență Educațională Botoșani, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani și Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, cărora li s-au alăturat mai mult de zece parteneri, instituții, asociații non-guvernamentale, asociația de părinți ș. a..

 În cadrul proiectului au avut loc întâlniri cu specialiști care au purtat discuții legate de situațiile de risc în care sunt implicaţi unii elevi, au propus soluții pentru un stil de viață sănătos, au distribuit pliante realizate de elevi cu mesajul "FII CONȘTIENT, NU DEPENDENT" și au desfăşurat numeroase alte activități interactive. Fiind un liceu vocațional, elevii și-au exprimat gândurile, părerile și emoțiile într-un mod artistic.  

"În mâinile tale nu ai doar viaţa ta, ci și pe a celor din jur", "Drogurile sunt bani aruncați", "Cu aceiași bani poţi trăi liber, sănătos și liniștit", "Alege să fii liber! Spune NU dependenței", "Consumul de alcool și de cannabis nu este decât o sinucidere în mai multe etape", "Nu risipi ani din viața ta pentru o clipă de plăcere", spun elevii din clasele  IX-XII de la Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani.
             
În cadrul proiectului au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanții unor instituții, precum şi activităţi educative. Amintim doar "Vreau să îmi petrec timpul frumos!", "Alege succesul!", "STOP Drogurilor!", "Spuneti NU drogurilor înainte să deveniți niște simple umbre!", "Decizia este a ta!", "DA sănătății! NU drogurilor!", "Așa DA! Așa NU!", "Fii puternic! NU lăsa alcoolul și drogurile să te doboare!", "Prețuiește sănătatea!", "Informează-te și ia decizii!".

Pe parcursul acestor activități membrii echipei și-au susținut şi argumentat opiniile în legătură cu prevenirea consumului de alcool, de droguri și i-au provocat pe cei prezenți să înțeleagă că viața e prea frumoasă pentru a ți-o distruge cu propriile mâini. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de accident după ce şi-a luat soţia la palme în maşină!

astăzi, 09:11
921

Ceea ce se anunţa un accident rutier s-a dovedit a fi cu totul altceva.Aflată la volanul unui autoturism Dacia Sandero, o femeie de 49 de ani, din Botoşani, a fost lovită de soţul ei, î...

Suspect de contrabandă cu ţigări, trimis la judecată!

astăzi, 08:40
243

Aproape de mijlocul lunii iulie, Vlad G., de 22 de ani, devenea ţinta poliţiştilor de frontieră care aflaseră că tânărul se ocupă cu contrabanda cu ţigări. Ca atare, au organizat o ac...

Apel la 112 taxat scump! Atentatorul de la mall-ul botoşănean a fost condamnat de judecători

astăzi, 07:44
2007

În primele zile ale lunii ianuarie, un apel la 112 alarma un oraş întreg: în mall ar fi o bombă. Autorul, un tânăr de 35 de ani, supărat pe partenera de viaţă că î...