LA ANTIDROG: Campanie ANTI-DROG realizată la Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani

LA ANTIDROG: Campanie ANTI-DROG realizată la Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani
Reuşind să se claseze pe locul al doilea la faza judeţeană, elevii Liceului de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani participă și în acest an, pentru a patra oară, la Concursul Naţional de proiecte antidrog "Împreună".        
 Cei patru membri ai echipei, Braşoveanu Vasilica, Calmuschi Liviu-Gabriel (clasa a 9-a A), Moisuc Georgiana-Gabriela şi Ivanov Simona-Gabriela (clasa a 10-a A) au beneficiat de ajutorul voluntarilor, colegii lor, elevi ai claselor IX-XII de la Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani.
         
Concursul Național de proiecte antidrog "Împreună" este realizat cu sprijinul Ministerului Educației şi Cercetării Ştiinţifice, care a stârnit interesul elevilor din clasele  a IX-a si a X-a în scopul desfășurării unei campanii de prevenire, informare şi sensibilizare a populației cu privire la consumul de alcool și de cannabis în rândul liceenilor.

Alături de obiectivul propus, și anume "prevenirea consumului de alcool şi de cannabis în rândul elevilor de liceu", se urmăreşte şi instruirea și informarea elevilor în vederea acordării unui ajutor persoanelor dependente de droguri, atât legale cât și ilegale, comunicarea între generații și nu în ultimul rând lucrul în echipă, deoarece "cu ajutorul prietenilor şi a voinţei poţi trece peste orice".

Pentru a-și atinge scopul, elevii din echipa de proiect, împreună cu voluntarii, au desfășurat o serie de activități, realizate cu sprijinul Centrului Judeţean de Resurse și Asistență Educațională Botoșani, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani și Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, cărora li s-au alăturat mai mult de zece parteneri, instituții, asociații non-guvernamentale, asociația de părinți ș. a..

 În cadrul proiectului au avut loc întâlniri cu specialiști care au purtat discuții legate de situațiile de risc în care sunt implicaţi unii elevi, au propus soluții pentru un stil de viață sănătos, au distribuit pliante realizate de elevi cu mesajul "FII CONȘTIENT, NU DEPENDENT" și au desfăşurat numeroase alte activități interactive. Fiind un liceu vocațional, elevii și-au exprimat gândurile, părerile și emoțiile într-un mod artistic.  

"În mâinile tale nu ai doar viaţa ta, ci și pe a celor din jur", "Drogurile sunt bani aruncați", "Cu aceiași bani poţi trăi liber, sănătos și liniștit", "Alege să fii liber! Spune NU dependenței", "Consumul de alcool și de cannabis nu este decât o sinucidere în mai multe etape", "Nu risipi ani din viața ta pentru o clipă de plăcere", spun elevii din clasele  IX-XII de la Liceul de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani.
             
În cadrul proiectului au avut loc o serie de întâlniri cu reprezentanții unor instituții, precum şi activităţi educative. Amintim doar "Vreau să îmi petrec timpul frumos!", "Alege succesul!", "STOP Drogurilor!", "Spuneti NU drogurilor înainte să deveniți niște simple umbre!", "Decizia este a ta!", "DA sănătății! NU drogurilor!", "Așa DA! Așa NU!", "Fii puternic! NU lăsa alcoolul și drogurile să te doboare!", "Prețuiește sănătatea!", "Informează-te și ia decizii!".

Pe parcursul acestor activități membrii echipei și-au susținut şi argumentat opiniile în legătură cu prevenirea consumului de alcool, de droguri și i-au provocat pe cei prezenți să înțeleagă că viața e prea frumoasă pentru a ți-o distruge cu propriile mâini. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1106

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
337

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
282

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...