IPS Teofan se afla astazi in Protopopiatul Darabani

IPS Teofan se afla astazi in Protopopiatul Darabani

 IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei  

Ieri, în parohia Talpa din Protopopiatul Dorohoi s-a desfăşurat conferinţa de primăvară prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

IPS Teofan a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în Biserica "Sf. Treime". Preotul Constantin-Claudiu Oniciuc, de la parohia Cerviceşti, a prezentat referatul cu tema "Preotul şi enoriaşii săi, apărători şi mărturisitori ai dreptei credinţe".

"În parohia Cerviceşti, pe lângă faptul că biserica este nouă, a fost construită şi o casă socială în care ne-am putut desfăşura activitatea, adică să-i putem primi pe cei 87 de preoţi ai Protopopiatului Dorohoi. Întâlnirea noastră a fost un real succes pentru preoţi", a spus pentru Ziarul Lumina pr. Stelian Ciurciun, protoiereul Protopopiatului Dorohoi.

Ieri după-amiază, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a vizitat bisericile parohiilor Cândeşti, Pârâul Negru, Mihăileni şi Sinăuţi pentru a le oferi sfântul antimis.

Astăzi, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan va prezida întrunirea preoţilor din Protopopiatul Darabani, iar începând cu ora 16:00 va oferi sfântul antimis unor biserici din Protopopiatul Darabani, şi anume "Sf. Dimitrie" - Gârbeni, "Sf. Arhangheli" - Başeu Havârna şi "Înălţarea Domnului" - Havârna.

Următoarele conferinţe de primăvară programate în judeţul Botoşani, prezidate de IPS Tepfan, vor avea loc în luna mai, astfel:

Protopopiatul Botoşani, 17 mai 2010
Locaţia: Biserica Vovidenia din Botoşani
Conferenţiar: pr. Marius Babiuc, de la parohia Silişcani;


Protopopiatul Săveni, 18 mai 2010
Locaţia: parohia Drăguşeni
Conferenţiar: pr. Iulian Moisii, de la parohia Româneşti;


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
119

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
40

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
36

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...