IPS Teofan, la concertul "Bucuria Nasterii Domnului": "Exista o nevoie imensa de colinde in sufletul omului" FOTO, VIDEO

IPS Teofan, la concertul "Bucuria Nasterii Domnului": "Exista o nevoie imensa de colinde in sufletul omului" FOTO, VIDEO
Colinde, atmosfera de sarbatoare si de bucurie in asteptarea marii sarbatori a Nasterii Mantuitorului! Vineri seara, in prezenta Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Teatrul Mihai Eminescu din Botosani a avut loc traditionalul concert de colinde "Bucuria Nasterii Domnului".

Pe scena s-au perindat colindatori mari si mici, prunci si preoti, batrani din satele Botosanilor sau feciori mandri, care au purtat cu bucurie bundita stramoseasca. 





"Sarbatoarea Craciunului este prin excelenta o sarbatoare a Bucuriei. Dar oare nu sunt toate sarbatorile zile ale Bucuriei? Insa numai Craciunul parca reuseste, in toata perioada aceasta a pregatirii Nasterii Domnului, sa imprime in toata comunitatea parohiala un suflu, o miscare, o dorinta de a face ceva pentru a vesti Bucuria Craciunului, Bucuria Nasterii Fiului lui Dumnezeu", a spus in debutul evenimentului prezentatorul acestui concert, pr. Daniel Dascalu.
 
Au colindat pe scena Teatrului Mihai Eminescu:

- Corul "Eclesia" al Protopopiatului Dorohoi (dirijor pr. Daniel Pricop)

- Grupul de colindători "Muguri de lumină" al Parohiei "Sf. Ilie" Botoșani (dirijor Constantin Leonte)

- Grupul de colindători "Izvorașul" al Parohiei "Sf. Împ. Constantin și Elena" Vorona-Pancu (dirijor pr. Relu Simeon Enache)

- Grupul de colindători "Voievodul" al Parohiei "Sf. Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt" Catămărăști Deal (dirijor Emanuel Vasile Cretu)

- Corul "Heruvimii" al Protopopiatului Botoșani (dirijor pr. Olivian Mihai Sandu)

Din cauza zapezii si a vremii nefavorabile, nu au mai ajuns la Botosani Corul "Amvonul" al Protopopiatului Saveni, si Grupul de colindatori "Floricica" al Protopopiatului Darabani.





Concertul de colinde a fost urmarit de sute de botosaneni, in public aflandu-se si IPS Teofan, alaturi de Protopopul Lucian Leonte, numerosi preoti, precum si vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Gheorghe Sorescu.
 
La final, IPS Teofan a adresat multumiri colindatorilor, rostind si un cuvant de invatatura prin care a transmis celor prezenti in sala – deopotriva colindatori si colindati – un mesaj inainatea marii sarbatori a Nasterii Domnului.

"Colindele ascultate in aceasta seara, cu exceptia unora, sunt colinde pe care le-am ascultat de zeci de ani, le cunoastem pe de rost, le fredonam si noi in locul nostru, cu inima si uneori cu gura. Si totusi acestea, intr-o forma sesizata constient de multi, poate si de mai multi intr-o forma inconstienta, hranesc romanul in anul 2012 de la nastrea lui Hristos intotdeauna cu tarie. Si exista o nevoie imensa de colinde in sufletul omului. Cred ca, cu cat inaintam, unii in varsta, altii in anormalitate, dorul nostru dupa tinerete si dupa normalitate se manifesta tot mai tare, se manifesta pentru ca are omul in adancimea fiintei sale un sambure de adevar care n-a fost inca distrus si nu poate fi distrus. Aici avem speranta lumii, iar colindul are aceasta forta, sa satisfaca adancuri launtrice ale omului pentru o clipa sau cei care au puterea sa porneasca cu chip de colind mai departe", a spus IPS Teofan.

Evenimentul a fost transmis in direct pe internet, de Live.Botosani, inregistrarea putand fi vizionata AICI.
 









 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
597

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
126

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
80

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...