IPS Teofan, în Parohia Buda: "Am înălţat un imn de bucurie, de nădejde şi de mântuire către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioara Maria"

IPS Teofan, în Parohia Buda: "Am înălţat un imn de bucurie, de nădejde şi de mântuire către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioara Maria"
În după-amiaza zilei de duminică, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica din localitatea Buda, comuna Coşula, judeţul Botoşani. Parohia Buda este singura din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei care îl are ca ocrotitor şi pe Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan, cinstit de Biserica Ortodoxă în ziua de 4 martie.

Numeroşi credincioşi din Parohia Buda, comuna Coşula, au participat duminică după-amiază la slujba Paraclisului Maicii Domnului, săvârşită de IPS Mitropolit Teofan, în sobor de preoţi şi diaconi, în Biserica cu hramurile "Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri" şi "Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan". Slujirea arhierească a fost cu atât mai deosebită cu cât stihurile Paraclisului au fost cântate la strană de un grup de tineri.

"Într-o ambianţă de pace, de reculegere, la lumina candelelor şi a lumânărilor, împreună cu tinerii de la strană, am înălţat un imn de bucurie, de nădejde şi de mântuire către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioara Maria. Am luat aminte la frumuseţea acestei cântări, la linia melodică cu totul aparte, în acest imn regăsindu-se sufletul nostru însetat şi înfometat după dreptatea lui Dumnezeu şi adevărul Preasfintei Maici", a spus ierarhul, în cuvântul de învăţătură.

La finalul slujbei, pr. protopop Lucian Leonte a vorbit în câteva cuvinte despre frumuseţea slujbei arhiereşti, iar pr. paroh Iulian Sauciuc a subliniat emoţia şi solemnitatea momentului de rugăciune.

IPS Teofan, în trecere şi pe la Mănăstirea Coşula

În seara zilei de duminică, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a vizitat biserica Mănăstirii Coşula şi ansamblul monahal de aici, aflate în punctul de finalizare a lucrărilor de reabilitare. Biserica mănăstirii, casa egumenească, turnul clopotniţă, zona cuhniilor şi zidul de împrejmuire, arhondaricul, precum şi amenajările peisagistice au fost refăcute în baza unui proiect cu finanţare europeană. Cu prilejul lucrărilor de restaurare, au fost descoperite în biserica Mănăstirii Coşula picturi datând din secolul XVI-lea, din timpul domniei lui Petru Rareş. Ziarul Lumina

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

EURES: 412 locuri de muncă în Olanda!

astăzi, 12:18
93

Botoșănenii interesați să lucreze pentru angajatorii din Olanda au la dispoziție posturi de operatori la mașini pentru bulbi de flori, la sortare și împachetare bulbi de flori, culegător...

Comunicat - Marius Budăi: "Antreprenorii care au firme vor putea retrage dividendele în fiecare trimestru, nu doar la finalul anului fiscal"

astăzi, 12:11
60

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a anunțat că Parlamentul a adoptat și a trimis spre promulgare legea care oferă f...

Rezultatele la Evaluarea Națională 2018, publicate marți. Când se pot depune contestațiile

astăzi, 11:26
236

​Primele rezultate la Evaluarea Națională 2018 vor fi publicate marți, până la ora 12.00, rezultatele finale urmând a fi afișate sâmbătă, după soluționarea contestațiilor...