IPS Teofan, către credincioși: ''Familia nu poate fi formată decât dintre un bărbat, soţia lui şi pruncii pe care îi binecuvântează Dumnezeu"

IPS Teofan, către credincioși: ''Familia nu poate fi formată decât dintre un bărbat, soţia lui şi pruncii pe care îi binecuvântează Dumnezeu"

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inaltpreasfintitul Teofan, s-a adresat luni, la slujba de Sfantul Gheorghe de la Biserica Sf. Gheorghe din Botosani, celor peste 1000 de credinciosi din Botosani ca urmeaza referendumul pentru ocrotirea familiei. IPS Teofan le-a spus oamenilor sa vina la vot.

„Dumnezeu a rânduit anumite legi. Printre legile cele mai importante pe care Dumnezeu le-a înrădăcinat în mintea oamenilor este aceea ca familia să fie formată din bărbat, femeie şi pruncii lor. Un lucru mai sfânt şi mai demn de apărat nu există cred în această lume. Oamenii de bine să îşi arate adeziunea lor vizavi de respectarea unei porunci a Domnului ca să se împlinească şi la noi, aşa cum s-a întâmplat şi împlinit şi în alte ţări ale lumii, când oamenii au introdus în Constituţie acest gând absolut curat că familia nu poate fi formată decât dintre un bărbat, soţia lui şi pruncii pe care îi binecuvântează Dumnezeu”, a spus IPS Teofan în cuvântul de învățătură.

“Daca Dumnezeu ne va binecuvanta si in primavara asta sau la inceputul verii, in cele din urma, mai marii tarii vor da ascultare glasului poporului, sa se organizeze acel referendum pentru ocrotirea familiei - barbat cu femeie - sa nu fie nimeni din cei de fata, care sa lipseasca, Doamne fereste, la un asemenea eveniment si, impreuna cu dumneavoastra sa aduceti cel putin cate 50 de persoane ca sa se vada care este dorinta oamenilor”, a spus Inaltpreasfintitul Teofan.

Votul final asupra proiectului de revizuire a Constitutiei va fi dat in Senat. Daca acest lucru se va intampla, romanii vor fi chemati sa spuna daca sunt de acord cu redefinirea familei in Constitutie ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie si nu intre soti, cum este in prezent. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
554

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
100

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...