IPS Teofan a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de-al cincilea copil al preotului paroh de la Biserica "Izvorul Tămăduirii" din Agafton!

IPS Teofan a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de-al cincilea copil al preotului paroh de la Biserica "Izvorul Tămăduirii" din Agafton!

   ziarullumina.ro

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat în Duminica a IV-a din Postul Sfintelor Paşti, numită şi a Sfântului Cuvios Ioan Scărarul, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Agafton din judeţul Botoşani.

La slujba arhierească au participat sute de credincioşi din Agafton, din municipiul Botoşani, dar şi din localităţile învecinate.
După citirea Evangheliei, IPS Părinte Mitropolit Teofan a rostit cuvântul de învăţătură, în care a făcut o caracterizare a vieţii omului ce vrea să urce spre Dumnezeu: "Viaţa omului care doreşte să urce spre Dumnezeu este una în care el este chemat să-şi pună toată fiinţa sa în mişcare: şi trupul, şi sufletul, şi mintea, şi inima, şi cugetul. Nu este deloc uşor ca omul să se angajeze în acest urcuş duhovnicesc cu toate forţele sale sufleteşti şi trupeşti. (...) Omul este chemat să înţeleagă taina postului, să înţeleagă taina metaniilor, să înţeleagă ce înseamnă să ierţi, să uiţi, să înduri nedreptatea, să ai gândul la Dumnezeu, să-ţi fereşti ochii, să-ţi fereşti limba, să-ţi fereşti auzul, să-ţi fereşti mâna de a nu lucra rău, să-ţi fereşti picioarele de a merge pe cărări necuviincioase. După ce a trecut prin toate acestea, omul este chemat să se bucure şi să se veselească, că plata lui multă este în ceruri".

Conform Ziarul Luminca, la finalul slujbei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a împărtăşit zeci de credincioşi, în special copii, rostind şi câteva îndemnuri pentru credincioşii prezenţi: "Ne aflăm în această veche mănăstire binecuvântată de Pogorârea Duhului Sfânt. Dumnezeu să binecuvânteze această obşte. Dumnezeu să îi binecuvânteze şi pe cei dintre dumneavoastră care veniţi adesea din oraş sau din împrejurimi pentru a gusta o picătură de linişte, pentru a primi putere să mergeţi mai departe, purtându-vă crucea şi urcând pe scara vieţii".




Slujire arhierească la botezul pruncului Flavian

Tot duminică, IPS Părinte Mitropolit Teofan a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de-al cincilea copil al părintelui Florentin Urzică, paroh al Bisericii "Izvorul Tămăduirii" din Agafton. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a slujit alături de protopopul Lucian Leonte şi de alţi patru preoţi.

Preotul Florentin Urzică şi soţia acestuia, Maria, au decis ca numele de botez al fiului lor să fie Flavian. După ce a fost scos din cristelniţă, micuţul a fost îmbrăcat în costum popular.

Potrivit unei tradiţii, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei participă la botezul celui de-al cincilea copil al oricărui preot din Arhiepiscopia Iaşilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
14

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
35

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
40

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...