Invitaţie la teatru pentru weekend! FOTO, VIDEO

Invitaţie la teatru pentru weekend! FOTO, VIDEO
Două spectacole sunt programate în acest weekend la Teatrul "Mihai Eminescu" Botoşani, care se adresează spectatorilor de diferite vârste, temele fiind dintre cele mai disputate în societatea actuală.

Sâmbătă, 14 martie 2015, ora 18.00, la Casa Tineretului Botoșani, este programat spectacolul "M0028", de Kadri Özcan.

Regie și ilustrație muzicală: Kadri Özcan
Scenografie: Mihai Pastramagiu
Mișcare scenică: Victoria Bucun

Distribuția:
Bogdan Horga
Alexandra Acalfoae
Irina Mititelu
Anca Pascu
Lidia Uja
Alexandru Dobynciuc

"Acesta este sfârșitul timpului…
Acesta este sfârșitul civilizației…
Odată cu trecerea secolelor, percepția noastră despre timp s-a modificat. Totul curge! Dar curge mult prea repede și, cumva, împotriva umanității… Astăzi, cu tehnologia noastră, cu invențiile noastre, cu dezvoltarea noastră, secundele au vârsta unui secol.
Marele vis al omului, nemurirea, e tot mai intens! Nuanțele devin tot mai inutile, iar albul și negru sunt dominantele unor nesfârșite scindări: inteligență – prostie, educație – primitivism, avuție – sărăcie, sănătate – boală.
Paradoxal, însă, pe măsura dezvoltării ei, omenirea înțelege tot mai greu că aceasta este singura planeta pe care o are! Și că, din păcate, tot ceea ce face se întoarce, într-un fel sau altul, împotriva singurului nostru acasă.
Am scris piesa M0028 cu astfel de gânduri bântuindu-mă neliniștitor. Și cu aceleași gânduri am pus-o în scenă la Botoșani, România. O altă țară, o altă cultură, însă aceleași angoase majore sfârtecându-ne ceas de ceas…" (Kadri Őzcan)

"Dependenţa de internet este o realitate clinică, iar acest fenomen poate fi agravat de smartphone, terminal devenit indispensabil pentru multe persoane, susţine psihiatrul belgian Jean-Marc Triffaux, de la spitalul universitar 'La Cle' din Liege, care are, încă din 2009, o unitate specializată în tratarea cyberdependenţei" ("Jurnalul național", 11 august 2014)

pret bilet - 15 lei , elevi - 7 lei
Biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta "Centrului Național de Informare si Promovare Turistică", din Centrul Istoric - Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231 / 510 970
www.teatrulmihaieminescubt.ro
www.facebook.com/teatrulmihaieminescu.botosani
www.facebook.com/pages/MOO28-de-KADRI-OZCAN

Duminică, 15 martie 2015, ora 18.00, puteţi revedea spectacolul "Clubul etichetelor", adaptare de Ilinca Anamaria Prisăcariu după John Hughes

regia: Lenuș Teodora Moraru
scenografia - Gelu Rîşca
coregrafia - Victoria Bucun

Distribuția :
Alexandra Vicol
Anca Pascu
Alexandru Dobynciuc
Vlad Volf
Alexandra Acalfoae
Bogdan Horga
Daniela Carmen Bucătaru

"Clubul etichetelor" sau Nu puneţi "etichete" fără să cunoaşteţi cu adevărat oamenii în cauză!

Lenuş Teodora Moraru: "Textul aparţine unei eleve care deja are la activ câteva reuşite în materie de dramaturgie. Este vorba de Ilinca Anamaria Prisacariu, de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani. De fapt, pe seama unei idei preexistente, autoarea a creat o structură curajoasă, cu scene şi personaje inedite. Am lucrat cu actori de marcă ai teatrului: Daniela Bucataru şi Bogdan Horga, cu tineri actori care au fost formaţi la "Atelierul de teatru" - Alexandra Vicol şi Alexandru Dobynciuc, dar şi cu actori foarte, foarte tineri: Anca Pascu, Alexandra Acalfoae şi Vlad Volf.

Este un spectacol incomod, incomod pentru toată lumea, pentru toţi cei care aplică "etichete", indiferent că sunt elevi, profesori sau părinţi.
Se întâmplă uneori să spunem ceva despre cineva fără să ştim cu adevărat care sunt resorturile intime ale celui "etichetat" într-un anume fel, de ce respectivul se comportă aşa şi nu altfel, de ce pe chipul fiecăruia există o mască...

De fapt, în acest spectacol se dau jos toate măştile! Este un spectacol despre sinceritate, despre importanţa comunicării cu adevărat asupra problemelor pe care le are fiecare. Susţinem prin spectacol că este mai potrivit să fii mereu onest decât să te ascunzi sub o mască. Pentru că purtatul unei măşti atrage după sine o altă mască şi apoi o altă mască, pentru ca la un moment dat să nu mai ştii care este chipul tău cu adevărat.

Este un spectacol destinat mai ales tinerilor, în care aceştia se vor regăsi uşor şi cu cele bune şi cu cele rele şi, mai ales, în care se dovedeşte cât de nedrepte pot fi uneori etichetările aplicate fără o cunoaştere reală a oamenilor etichetaţi.

Poate că mai toţi la vremea liceului am fost nedreptăţiţi, dar, să o recunoaştem, am şi nedreptăţit pe alţii. Când ne purtam urât cu un coleg sau o colegă, în acelaşi timp ne plângeam de milă că nu eram apreciaţi la adevărata valoare.
Este un spectacol care invită la discuţii, la întrebări, la comunicare.

Oricum, important este să nu etichetăm pe nedrept! Acesta-i mesajul piesei!"

(Spectacol recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani.)

pret bilet - 15 lei , elevi - 7 lei

Biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta " Centrului Național de Informare si Promovare Turistică", din Centrul Istoric - Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231 / 510 970
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
1278

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

Miercuri, 19 Septembrie 2018
183

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
283

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...