Învăluiţi în minciună

Învăluiţi în minciună
Trăim, respirăm, încă mai zâmbim, ne îndârjim, ne strigăm disperarea sau infimele bucurii sub "autoritatea" minciunii. Minciuna subversivă. Vicleşugul ticluit de cei de sus, cu aerul superiorităţii; al delirului de grandoare. Incontestabil, în România ultimului sfert de veac, minciuna este cea mai mare… afacere. Una catastrofică pentru oamenii cinstiţi! Minciuna premeditată care slujeşte intenţiilor, modelelor, strategiilor dizolvării fiinţei umane. Emisă tocmai de către aceia care s-ar fi cuvenit să distrugă rădăcinile ei - ale Minciunii! - adânci, şerpuitoare, condamnate la întuneric; mustind de trădare şi pasiuni primitive.

Mai simplu spus: ni se distribuie, constant, într-o manieră sarcastică şi cu voluptatea împlântării pumnalului în inimă, născociri distructive, servite cu garanţia "efectului benefic", pe termen lung. Plăsmuiri otrăvitoare, susţinute, sus şi tare, ca fiind adevăruri sigure şi controlabile, culmea, într-o lume eminamente incontrolabilă. De la minciuna socială, la cea alimentară şi publicitară, culminând cu minciuna economică şi cu minciuna ambalată în teoretizări ieftine sau în pretenţioase decizii politice - iată "potenţatorul de arome", "colorantul" periculos al zilelor noastre.

Corespunzător alaunului, glutamatului monosodic, manitolului şi aspartamului din majoritatea produselor alimentare, care ne cântă, ritmic, apetisant şi convingător, melodia morţii. Fără îndoială, în pofida miilor de falimente în lanţ, există, în România, o foarte productivă fabrică de minciuni; singura construcţie… ideologică, viabilă, de după ‘90, pentru adormirea oricărui instinct de supravieţuire prin puterea adevărului. Suntem contrariaţi în faţa atâtor minciuni prin omisiune, a "vrăjelii" prin care se elimină intenţionat date de mare importanţă, în contextul socio-economic al ţării. Ni se aruncă, prin interpuşi - majoritatea canalelor de comunicare mediatică - minciuna individuală cotidiană, încropită în scop manipulator: pentru cufundarea într-un univers al falsei relaxări, pentru inducerea unor gusturi sau preferinţe străine felului nostru de a gândi, contrar fondului nostru emoţional sau afectiv.

Se minte pe rupte! Prin inşi depravaţi; prin "cozi de topor" (cu ştate vechi !), îndelung exersate şi mai ales încântate de propria prestaţie tehnico-ideatică. Până şi Democraţia este o minciună!

Se profită enorm de pe urma acestei ilegale "răpiri" de încredere, de fraudare a mulţimilor tăcute, contaminate cu toxinele vorbelor fără acoperire. Şi se mizează imens pe orbirea lor progresivă. Pe lipsa de reacţie a românilor faţă de sutele şi miile de privatizări păguboase. Faţă de contractele dezastruoase pentru explorarea gazelor de şist (urmată, probabil, de exploatare!). Sau de exploatarea, în detrimentul statului român, a rezervelor auro-argintifere (şi nu numai atât!) de la Roşia Montană. De fapt, faţă de toate vânzările de Ţară. Trăim învăluiţi în minciună.

Consumăm, împotriva voinţei noastre, raţia zilnică a dezastrului - şomaj masiv, costuri exagerate la servicii, facturi, alimente. Respirăm, forţat, efectele nocive ale programului HAARP şi ale experimentelor de manipulare a vremii, un soi de globalizare a blestemului planetar întru eliminarea insului; a… surplusului demografic. Am devenit victimele păcălelilor imperialismului financiar. Ca indivizi, suntem supravegheaţi, în cele mai mici detalii de comunicare, sub pretextul unui iluzoriu terorism. Şi cu toate acestea, nu ne surprinde entuziasmul combativ al miilor şi zecilor de mii de tineri din toată ţara, care, în ultimele zile, au hotărât să destructureze planul marilor înşelăciuni. În fond, orice protest public este un pas înainte pentru desprăfuirea adevărului…

Veronica Marinescu, curierulnational.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENȚIE, produs infectat cu Salmonella! Dacă l-ați cumpărat din supermarket, îl puteți returna

astăzi, 17:12
502

Un tip de cereale comercializat în supermarketurile Lidl a fost retras de pe rafturile magazinelor, după ce s-a descoperit că produsul este infectat cu Salmonella, anunţă Autoritatea Naţion...

Ninsoarea de weekend a dat bătăi de cap șoferilor botoșăneni: Nervi în trafic, mașini avariate, victime transportate la spital!

astăzi, 16:40
693

Ninsoarea de martie, care a căzut la Botoșani începând de sâmbătă seară, a creat mari dificultăți șoferilor. În județ s-au înregistrat numeroase accidente soldat...

Județul Botoșani, sub Cod Galben de ninsori și frig până la miezul nopții!

astăzi, 14:45
368

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare COD GALBEN, valabilă artăzi, până la ora 23.00, meteorologii atenționând că în intervalul menționat se vor înregistra ...