Intalnire cu scriitorul Dan Lungu la Botosani

Intalnire cu scriitorul Dan Lungu la Botosani
Vineri, 2 noiembrie, de la ora 18.00, Dan Lungu, unul dintre cei mai iubiţi şi mai traduşi scriitori români contemporani, va întîlni publicul botoşănean în Sala de Marmură a Teatrului "Mihai Eminescu", în cadrul unui eveniment organizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Botoşani. Scriitorul va dialoga cu cititorii despre cele mai de succes cărţi apărute sub semnătura sa la Editura Polirom.

Alături de autor, vor participa scriitorii Dumitru Ţiganiuc şi Constantin Iftime.
 
Actorii Dana Bucătaru şi Florin Aioniţoaei vor citi fragmente din romanele "Sînt o babă comunistă!" şi "Raiul găinilor".
 
Discuţia va fi moderată de Traian Apetrei, director al Teatrului "Mihai Eminescu".

Evenimentul va fi transmis in direct pe internet, de www.live.botosani.ro.
 
În aceeaşi zi, de la ora 11.00, autorul se întîlneşte cu elevii şi profesorii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani (Sala Multimedia). În cadrul acestei întîlniri va avea loc o discuţie despre romanele şi volumele de proză scurtă apărute la Editura Polirom, dar şi despre experienţa de a fi tradus în străinătate.
 
Moderatorul discuţiilor va fi Mariana Ringhilescu, profesor de limba şi literatura română.
 
Dan Lungu (n. 1969, Botoşani) este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori din noua generaţie, cărţile sale fiind publicate în zece limbi: franceză, germană, italiană, spaniolă, poloneză, slovenă, maghiară, bulgară, greacă şi turcă. Anul trecut statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres pentru contribuţii la îmbogăţirea patrimoniului cultural francez.

 



 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
4

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
117

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
60

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...