Încep înscrierile la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Colinde și Datini Ortodoxe 2013

Încep înscrierile la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Colinde și Datini Ortodoxe 2013
Festivalul de Colinde și Datini Ortodoxe TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI va avea loc pe 7 decembrie 2013, între orele 11.00 și 15.00, la Hotel Rapsodia Botoșani.

"Festivalul bucuriei izvorâte în lume prin Naşterea Mântuitorului – aflat la a III-a sa ediţie, are rolul de a aduce faţă în faţă copiii și tinerii, veniți din diferite zone ale Moldovei cu un singur gând: de a primi cel mai măreţ TROFEU pe care o comunitate îl poate oferi – acela de A FI ÎMPREUNĂ", transmite Mihaela Mihaescu, presedinta Asociatiei IHTIS, organizatoarea acestui remarcabil eveniment.

Deși este un eveniment – concurs, jurizarea nu implică neapărat o ierarhizare a participanţilor, ci motivează puţin dorinţa elevilor cu dizabilităţi de a persevera în pregătire, experimentând an de an participarea cu șanse egale alături de semenii fără dizabilităţi.

Condiţii de participare:

- Pot participa atât grupuri de colindători cât şi concurenţi individuali, promovând repertorii adecvate tematicii festivalului – colinde sau datini ortodoxe;

- Participanţii, cu şi fără dizabilităţi, pot avea vârste cuprinse între 7 si 35 ani. IHTIS fiind declarată prin Statut ca asociaţie pentru tineret – grupul ţintă căruia se adresează proiectul a trebuit delimitat prin vârstă;

- Câştigătorii Trofeului Festivalului din ediţiile anterioare vor putea participa doar ca invitaţi speciali

Festivalul este structurat pe:

• Două secțiuni: COLINDE și DATINI.

• Două categorii de vârstă: sub 18 ani / peste 18 ani.

- Fiecare participant are dreptul de a se inscrie numai la o singura sectiune: COLINDE sau DATINI.

- Ordinea intrării în concurs se stabilește prin ordinea primirii la adresa de E-mail indicată de Organizator a formularelor de înscriere, pentru fiecare Secțiune şi Categorie de vârstă în parte.

- Fiecare participant – individual sau grup – trebuie să prezinte în concurs 2 (două) colinde sau o datină;

- Grupul de colindători poate fi alcătuit din minimum 3 și maximum 10 persoane.

- Evoluţia pe scenă trebuie să se încadreze în maximum 10 minute, incluzând în acest timp şi momentele referitoare la intrarea, ieşirea şi prezentarea participantului sau grupului;

- Ţinuta propusă este costumul tradiţional popular; grupurile reprezentând şcoli, institutii etc. pot purta (dacă doresc) ţinuta lor reprezentativă.

- Membrii juriului vor evalua: prezenţa scenică, autenticitatea repertoriului şi calitatea interpretării.

Se vor acorda următoarele premii:

- Un singur Trofeu, în funcție de punctajul maxim obţinut, indiferent de secţiune.

- Pentru Secţiunea COLINDE: locul I, II şi III – pentru fiecare categorie de vârstă în parte.

- Pentru Secţiunea DATINI: locul I, II şi III;

- Trei Premii Speciale vor fi acordate nominal concurenţilor cu dizabilităţi, nominlizaţi de intructori / profesorii lor. Acestia vor participa în luna august 2014 la un festival folcloric internaţional, pe litoral.

- Alte premii: Premiul Presei, Premiul de Popularitate.

- Toţi concurenţii vor primi Diplome de Participare.

- În funcţie de circumstanţe, organizatorul îşi rezervă dreptul de a NU acorda sau de a redistribui unele premii.

În pauza de jurizare, TOŢI CONCURENŢII vor participa la o TOMBOLĂ (20 RON / bilet). Această sumă reprezintă o forma de co-finanţare menţionată în cadrul proiectului.

Fiecare BILET extras va conţine un mic produs hand-made şi o INVITAŢIE pentru O PERSOANĂ, la una dintre următoarele acţiuni:

 IANUARIE – APRILIE 2014 – Un concurs literar online, axat pe arii tematice ca: Drepturile omului, Antidiscriminare, Inegalităţi sociale. In baza lucrărilor primite fiind înființat Blogul OBSERV – GÂNDESC – POVESTESC.

 MAI 2014 – O dezbatere publică.

 IUNIE 2014 – O tabără de socializare, Aptitudini pentru Atitudini, pe litoral:

-        5 locuri vor fi extrase DRECT în festival;

-        alte 5 locuri vor fi acordate urmare clasamentului final al concursului literar.

 IUNIE – SEPTEMBRIE 2014 – realizarea unei pagini proprii de prezentare într-o publicatie tipărită + 10 exemplare ale publicaţiei.

Data limită de înscriere: 3 decembrie 2013.

Înscrierea în festival se face în baza unui Formular, solicitat şi apoi trimis completat la adresa: michi_mihaescu@yahoo.com.

Locație: HOTEL RAPSODIA, Botoșani

O masă festivă destinată tuturor participanţilor – va finaliza cea de-a III-a ediţie a festivalului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pericol pe şosea! S-a urcat beat criţă la volan şi a provocat un accident! FOTO

Miercuri, 13 Decembrie 2017
3507

Un bărbat din Botoşani a dat dovadă, miercuri seara, de inconştienţă maximă urcându-se la volan deşi se afla într-o avansată stare de ebrietate.Bărbatul, în vârst...

Coşmarul unei botoşănence: A născut un copil mort, deşi a primit asigurări că totul este în regulă. "Un alt copil a murit în aceeaşi zi"

Miercuri, 13 Decembrie 2017
11451

Cei doi soţi locuiesc într-o localitate din judeţul Botoşani. Aşteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil. Mama, în vârstă de 40 de ani, era la prima sarcină ş...

Zeci de minori beţi, salvaţi de cadrele medicale! Cel mai mic pacient a avut doar 8 luni!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
936

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, în primele 11 luni ale acestui an, 47 de minori au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie etanolică, după ce au solicitat sprijinul cadr...