Încep înscrierile la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Colinde și Datini Ortodoxe 2013

Încep înscrierile la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Colinde și Datini Ortodoxe 2013
Festivalul de Colinde și Datini Ortodoxe TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI va avea loc pe 7 decembrie 2013, între orele 11.00 și 15.00, la Hotel Rapsodia Botoșani.

"Festivalul bucuriei izvorâte în lume prin Naşterea Mântuitorului – aflat la a III-a sa ediţie, are rolul de a aduce faţă în faţă copiii și tinerii, veniți din diferite zone ale Moldovei cu un singur gând: de a primi cel mai măreţ TROFEU pe care o comunitate îl poate oferi – acela de A FI ÎMPREUNĂ", transmite Mihaela Mihaescu, presedinta Asociatiei IHTIS, organizatoarea acestui remarcabil eveniment.

Deși este un eveniment – concurs, jurizarea nu implică neapărat o ierarhizare a participanţilor, ci motivează puţin dorinţa elevilor cu dizabilităţi de a persevera în pregătire, experimentând an de an participarea cu șanse egale alături de semenii fără dizabilităţi.

Condiţii de participare:

- Pot participa atât grupuri de colindători cât şi concurenţi individuali, promovând repertorii adecvate tematicii festivalului – colinde sau datini ortodoxe;

- Participanţii, cu şi fără dizabilităţi, pot avea vârste cuprinse între 7 si 35 ani. IHTIS fiind declarată prin Statut ca asociaţie pentru tineret – grupul ţintă căruia se adresează proiectul a trebuit delimitat prin vârstă;

- Câştigătorii Trofeului Festivalului din ediţiile anterioare vor putea participa doar ca invitaţi speciali

Festivalul este structurat pe:

• Două secțiuni: COLINDE și DATINI.

• Două categorii de vârstă: sub 18 ani / peste 18 ani.

- Fiecare participant are dreptul de a se inscrie numai la o singura sectiune: COLINDE sau DATINI.

- Ordinea intrării în concurs se stabilește prin ordinea primirii la adresa de E-mail indicată de Organizator a formularelor de înscriere, pentru fiecare Secțiune şi Categorie de vârstă în parte.

- Fiecare participant – individual sau grup – trebuie să prezinte în concurs 2 (două) colinde sau o datină;

- Grupul de colindători poate fi alcătuit din minimum 3 și maximum 10 persoane.

- Evoluţia pe scenă trebuie să se încadreze în maximum 10 minute, incluzând în acest timp şi momentele referitoare la intrarea, ieşirea şi prezentarea participantului sau grupului;

- Ţinuta propusă este costumul tradiţional popular; grupurile reprezentând şcoli, institutii etc. pot purta (dacă doresc) ţinuta lor reprezentativă.

- Membrii juriului vor evalua: prezenţa scenică, autenticitatea repertoriului şi calitatea interpretării.

Se vor acorda următoarele premii:

- Un singur Trofeu, în funcție de punctajul maxim obţinut, indiferent de secţiune.

- Pentru Secţiunea COLINDE: locul I, II şi III – pentru fiecare categorie de vârstă în parte.

- Pentru Secţiunea DATINI: locul I, II şi III;

- Trei Premii Speciale vor fi acordate nominal concurenţilor cu dizabilităţi, nominlizaţi de intructori / profesorii lor. Acestia vor participa în luna august 2014 la un festival folcloric internaţional, pe litoral.

- Alte premii: Premiul Presei, Premiul de Popularitate.

- Toţi concurenţii vor primi Diplome de Participare.

- În funcţie de circumstanţe, organizatorul îşi rezervă dreptul de a NU acorda sau de a redistribui unele premii.

În pauza de jurizare, TOŢI CONCURENŢII vor participa la o TOMBOLĂ (20 RON / bilet). Această sumă reprezintă o forma de co-finanţare menţionată în cadrul proiectului.

Fiecare BILET extras va conţine un mic produs hand-made şi o INVITAŢIE pentru O PERSOANĂ, la una dintre următoarele acţiuni:

 IANUARIE – APRILIE 2014 – Un concurs literar online, axat pe arii tematice ca: Drepturile omului, Antidiscriminare, Inegalităţi sociale. In baza lucrărilor primite fiind înființat Blogul OBSERV – GÂNDESC – POVESTESC.

 MAI 2014 – O dezbatere publică.

 IUNIE 2014 – O tabără de socializare, Aptitudini pentru Atitudini, pe litoral:

-        5 locuri vor fi extrase DRECT în festival;

-        alte 5 locuri vor fi acordate urmare clasamentului final al concursului literar.

 IUNIE – SEPTEMBRIE 2014 – realizarea unei pagini proprii de prezentare într-o publicatie tipărită + 10 exemplare ale publicaţiei.

Data limită de înscriere: 3 decembrie 2013.

Înscrierea în festival se face în baza unui Formular, solicitat şi apoi trimis completat la adresa: michi_mihaescu@yahoo.com.

Locație: HOTEL RAPSODIA, Botoșani

O masă festivă destinată tuturor participanţilor – va finaliza cea de-a III-a ediţie a festivalului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuri de muncă vacante în Botoșani! VEZI OFERTA

astăzi, 14:11
244

710 de locuri de muncă în această săptămână, anunțate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani pentru această săptămână. Ingineri, tehni...

Comunicat - Răzvan Rotaru: "România și Croația trebuie să coopereze în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene 2019-2020 pentru consolidarea coeziunii în regiune"

astăzi, 12:28
47

Deputatul PSD face parte din delegația comisiei de politică externă a Parlamentului României care se întâlnește cu viceprim-ministrul CroațieiDeputatul PSD Răzvan Rotaru va...

Botoșănean prins cu 102 km/h, într-o zonă cu viteză limitată la 50 km/h!

astăzi, 11:56
820

Drumurile noastre devin de la o zi la alta tot mai periculoase, și nu doar din cauza gropilor. Șoferii sunt din ce în ce mai imprudenți, astfel că misiunea polițiștilor, de a asigura un tr...