Încep înscrierile la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Colinde și Datini Ortodoxe 2013

Încep înscrierile la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Colinde și Datini Ortodoxe 2013
Festivalul de Colinde și Datini Ortodoxe TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI va avea loc pe 7 decembrie 2013, între orele 11.00 și 15.00, la Hotel Rapsodia Botoșani.

"Festivalul bucuriei izvorâte în lume prin Naşterea Mântuitorului – aflat la a III-a sa ediţie, are rolul de a aduce faţă în faţă copiii și tinerii, veniți din diferite zone ale Moldovei cu un singur gând: de a primi cel mai măreţ TROFEU pe care o comunitate îl poate oferi – acela de A FI ÎMPREUNĂ", transmite Mihaela Mihaescu, presedinta Asociatiei IHTIS, organizatoarea acestui remarcabil eveniment.

Deși este un eveniment – concurs, jurizarea nu implică neapărat o ierarhizare a participanţilor, ci motivează puţin dorinţa elevilor cu dizabilităţi de a persevera în pregătire, experimentând an de an participarea cu șanse egale alături de semenii fără dizabilităţi.

Condiţii de participare:

- Pot participa atât grupuri de colindători cât şi concurenţi individuali, promovând repertorii adecvate tematicii festivalului – colinde sau datini ortodoxe;

- Participanţii, cu şi fără dizabilităţi, pot avea vârste cuprinse între 7 si 35 ani. IHTIS fiind declarată prin Statut ca asociaţie pentru tineret – grupul ţintă căruia se adresează proiectul a trebuit delimitat prin vârstă;

- Câştigătorii Trofeului Festivalului din ediţiile anterioare vor putea participa doar ca invitaţi speciali

Festivalul este structurat pe:

• Două secțiuni: COLINDE și DATINI.

• Două categorii de vârstă: sub 18 ani / peste 18 ani.

- Fiecare participant are dreptul de a se inscrie numai la o singura sectiune: COLINDE sau DATINI.

- Ordinea intrării în concurs se stabilește prin ordinea primirii la adresa de E-mail indicată de Organizator a formularelor de înscriere, pentru fiecare Secțiune şi Categorie de vârstă în parte.

- Fiecare participant – individual sau grup – trebuie să prezinte în concurs 2 (două) colinde sau o datină;

- Grupul de colindători poate fi alcătuit din minimum 3 și maximum 10 persoane.

- Evoluţia pe scenă trebuie să se încadreze în maximum 10 minute, incluzând în acest timp şi momentele referitoare la intrarea, ieşirea şi prezentarea participantului sau grupului;

- Ţinuta propusă este costumul tradiţional popular; grupurile reprezentând şcoli, institutii etc. pot purta (dacă doresc) ţinuta lor reprezentativă.

- Membrii juriului vor evalua: prezenţa scenică, autenticitatea repertoriului şi calitatea interpretării.

Se vor acorda următoarele premii:

- Un singur Trofeu, în funcție de punctajul maxim obţinut, indiferent de secţiune.

- Pentru Secţiunea COLINDE: locul I, II şi III – pentru fiecare categorie de vârstă în parte.

- Pentru Secţiunea DATINI: locul I, II şi III;

- Trei Premii Speciale vor fi acordate nominal concurenţilor cu dizabilităţi, nominlizaţi de intructori / profesorii lor. Acestia vor participa în luna august 2014 la un festival folcloric internaţional, pe litoral.

- Alte premii: Premiul Presei, Premiul de Popularitate.

- Toţi concurenţii vor primi Diplome de Participare.

- În funcţie de circumstanţe, organizatorul îşi rezervă dreptul de a NU acorda sau de a redistribui unele premii.

În pauza de jurizare, TOŢI CONCURENŢII vor participa la o TOMBOLĂ (20 RON / bilet). Această sumă reprezintă o forma de co-finanţare menţionată în cadrul proiectului.

Fiecare BILET extras va conţine un mic produs hand-made şi o INVITAŢIE pentru O PERSOANĂ, la una dintre următoarele acţiuni:

 IANUARIE – APRILIE 2014 – Un concurs literar online, axat pe arii tematice ca: Drepturile omului, Antidiscriminare, Inegalităţi sociale. In baza lucrărilor primite fiind înființat Blogul OBSERV – GÂNDESC – POVESTESC.

 MAI 2014 – O dezbatere publică.

 IUNIE 2014 – O tabără de socializare, Aptitudini pentru Atitudini, pe litoral:

-        5 locuri vor fi extrase DRECT în festival;

-        alte 5 locuri vor fi acordate urmare clasamentului final al concursului literar.

 IUNIE – SEPTEMBRIE 2014 – realizarea unei pagini proprii de prezentare într-o publicatie tipărită + 10 exemplare ale publicaţiei.

Data limită de înscriere: 3 decembrie 2013.

Înscrierea în festival se face în baza unui Formular, solicitat şi apoi trimis completat la adresa: michi_mihaescu@yahoo.com.

Locație: HOTEL RAPSODIA, Botoșani

O masă festivă destinată tuturor participanţilor – va finaliza cea de-a III-a ediţie a festivalului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grav accident în talia: Tânăr român moare după ce s-a răsturnat cu mașina în canalul de pe marginea drumului

astăzi, 18:20
411

Tragic accident rutier petrecut în noaptea de 22 spre 23 iunie, 2018, în Italia, între localitățile Borgoricco și Santa Maria di Sala din povincia Padova. Accident în urma c...

Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

astăzi, 16:26
196

Potrivit acestuia, imprumutul va fi utilizat atat pentru constructia a doua unitati de detentie noi, cat si pentru modernizarea si extinderea unor capacitati existente."Guvernul are un memora...

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
310

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...