În atenția creatorilor: Regulamentul Concursului Național de Proză "Mihail Sadoveanu", Iași

În atenția creatorilor: Regulamentul Concursului Național de Proză "Mihail Sadoveanu", Iași
Concursul Naţional de Proză "Mihail Sadoveanu", ediţia a VI-a, Iaşi, 1-3 noiembrie 2013, se desfăşoară în conformitate cu regulamentele Uniunii Scriitorilor din România şi este organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, în parteneriat cu COPYRO (Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor), Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi şi Editura Junimea.

La concurs pot participa autori în vârstă de până la 50 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial.

Concursul va avea două secţiuni, după categorii de vârstă, după cum urmează:

a) Categoria Junior, pentru participanţi în vârstă de până la 16 ani inclusiv;
b) Categoria Senior, pentru participanţi între 17 şi 50 de ani.

Participanţii vor trimite 1-3 lucrări în proză, dactilografiate la 1,5 rânduri, de până la 15 pagini fiecare lucrare, format A4, semnate cu moto şi având precizarea categoriei Junior sau Senior, şi fără alte precizări privind persoana.

Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare.

Lucrările, dactilografiate în 2 (două) exemplare, vor fi trimise pe adresa: Muzeul Literaturii Române Iaşi, str. V. Pogor nr. 4, cod. 700110, Iaşi (tel. 0747.499.400), cu menţiunea Pentru Concursul "Mihail Sadoveanu", până la data de 4 octombrie 2013 (data poştei). În coletul poştal va fi introdus un plic închis (având acelaşi moto), care va conţine numele şi prenumele autorului şi un CV complet (locul şi data naşterii, o copie după cartea de identitate, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică).

Juriul Concursului, stabilit de Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Uniunea Scriitorilor din România, va acorda, pentru fiecare categorie de vârstă, Premiul "Mihail Sadoveanu", premiile I, II şi III (în bani), precum şi menţiuni din partea revistelor literare partenere, constând în publicarea textelor.

Lucrările premiate vor fi publicate, cu acceptul autorului, în Antologia Festivalului-Concurs Naţional de Proză "Mihail Sadoveanu", ediţia a VI-a, 2013.

Persoană de contact: muzeograf Liviu APETROAIE
(tel: 0755.187.259; 0747.499.408; e-mail:  liviu.apetroaie@gmail.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
15

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1409

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
364

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...