În atenția creatorilor de poezie: Festivalul Concurs de Poezie "EMIL BOTTA"

În atenția creatorilor de poezie: Festivalul Concurs de Poezie "EMIL BOTTA"

 Emil BOTTA  

În zilele de 18 – 19 mai 2013, Casa de Cultură "Tudor Vornicu" Adjud organizează ediţia a II-a a Festivalului Concurs de Poezie "EMIL BOTTA".

Scopul festivalului este descoperirea şi promovarea tinerilor creatori de poezie.

REGULAMENT

1. La concurs pot participa autori care nu au depăşit vârsta de 30 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial.

2. Sunt acceptate minimum 5 şi maximum 10 poezii, în 5 exemplare, la un rând, font Times New Roman, dimensiuni 12, obligatoriu diacritice.

3. Lucrările dactilografiate în 5 (cinci)  exemplare vor fi trimise pe adresa Casa de Cultură "Tudor Vornicu" – Municipiul Adjud, strada Libertăţii, nr. 7, cod poştal 625100, cu menţiunea pentru FESTIVALUL - CONCURS DE POEZIE  "EMIL BOTTA".

4. Lucrările se trimit până la data de 1 mai 2013. Ele vor purta în loc de semnătură un motto ales de autor. În coletul poştal va fi introdus un plic închis (având acelaşi motto), care va conţine un curriculum vitae al autorului. Se vor specifica: numele şi prenumele autorului; motto-ul  pus pe plicul mic şi grupajul de poezii; locul şi data naşterii; studii; activitate literară; adresa completă; numărul de telefon.

5. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul Concursului "Emil Botta".

6. Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 12 mai 2013, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, care va avea loc la Casa de Cultură "Tudor  Vornicu" Adjud.

7. Juriul concursului va fi alcătuit de scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

8. Juriul va acorda următoarelor premii:
- Premiul   I –  500 lei
- Premiul  II – 300 lei
- Premiul III – 200 lei.

Juriul îşi va rezerva dreptul de a redistribui anumite premii.

Vor fi acordate în funcţie de posibilităţi, premii ale unor reviste literare.

9. Organizatorii vor asigura cazarea, transportul şi masa (diurna) invitaţilor.

Relaţii suplimentare: tel: 0744891319 – prof. Catană Ion si tel: 0723719439 -  prof. Spirescu Paul
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației întreabă - elevii, părintii și dascălii răspund. VEZI chestionarul la care se așteaptă răspuns până pe 24 ianuarie!

astăzi, 07:33
21

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) organizeaza, pana in 24 ianuarie, o consultare publica, prin intermediul unui chestionar online, privind structura anului scolar 2018-2019, anunta News.ro. Demersu...

Câte grade vor fi în weekend la Botoșani!

astăzi, 07:07
115

Iarna a pus stapanire pe Romania si isi face simtita prezenta pe multe dintre drumurile tarii, unde zeci de masini au stat blocate ore bune in troiene.Ninsorile vor continua si vineri, in mai mult...

Scandal într-o comună din Botoşani, de la deszăpezire! Primarul, ameninţat cu plângere penală

astăzi, 07:01
3830

Primarul este acuzat că a curăţat doar unele străzi, în funcţie de interes, drept urmare oamenii s-au dus revoltaţi la Primăria Santa Mare. Acolo primarul ar fi jignit un cetăţean,...