IMPLICA-TE in Campania "ABSENT – dar NU DIN VINA MEA"

IMPLICA-TE in Campania "ABSENT – dar NU DIN VINA MEA"
Asociatia IHTIS implementeaza Campania "Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea". In acest context,  dorim a inscrie proiectul numit sugestiv "ABSENT – dar – NU DIN VINA MEA", semnaland comunitatii existenta celor 1.621 copii ai judetului Botosani, carora invatamantul formal nu le ofera astazi statutul de elev.

Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat lanseaza cea de-a XII-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV), care va avea loc in perioada 13-19 mai 2013.
 
SNV este un eveniment national, anual, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.
 
Pe parcursul acestui an, Asociatia IHTIS implementeaza Campania "Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea". In acest context, in cadrul SNV 2013, dorim a inscrie proiectul numit sugestiv "ABSENT – dar – NU DIN VINA MEA", semnaland comunitatii existenta celor 1.621 copii ai judetului Botosani, carora invatamantul formal nu le ofera astazi statutul de elev.
 
Prin Parteneriate cu unitatile de invatamant din judetul Botosani, nadajduim a avea alaturi cat mai multi voluntari din randul cadrelor didactice, care sa ne sustina in implementarea a trei activitati:
 
-Sa stabileasca ziua, intervalul orar si clasa la care urmeaza a sustine voluntar proiectul IHTIS si sa ni le comunice in cel mai scurt timp. In ordinea proiectelor inscrise, organizatorii vor acorda tricouri voluntarilor (in limita stocului).
 
-Sa semneze un Memoriu IHTIS de sustinere a incluziunii scolare si imbunatatire a cadrului legislativ pentru statutul de elev al copilului cu dizabilitati;
 
-Sa aloce 5 minute din ora de curs, pentru a informa elevii cu privire la situatia nedreapta, discriminatorie, manifestata prin ABSENTA semenilor cu dizabilitati din clasa/scoala lor.
 
Tuturor celor dispusi a ne sustine, devenind voluntari in proiectul propus, le vom expedia prin mail toate fisierele pregatite pentru implementarea actiunilor.
 
Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) transforma povestile in realitate, aratand comunitatii ca voluntariatul nu e o poveste, e de povestit! Fiecare putem atrage sub umbrela SNV cat mai multe organizatii, institutii si firme care sa implementeze actiuni publice de voluntariat in beneficiul comunitatii, voluntari care sa se mobilizeze in decursul acestei Saptamani si sa se implice in programe de voluntariat pe tot parcursul anului. Presa are si ea un rol, reflectand si scotand in evidenta povestile voluntarilor si organizatiilor din spatele lor.
 
 
Mihaela Mihaescu, presedinte Asociatia IHTIS
 

Citeste si MEMORIUL: Pentru o EDUCATIE de CALITATE a celor 1.621 copii cu dizabilitati din Judetul Botosani, ramasi in anul scolar 2012 – 2013 in afara sistemului educational

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
114

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
70

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...