Hramul Bisericii "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie": Sfântul Ierarh Nectarie, izvor nesecat de minuni

Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie", din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează hramul vineri, 9 noiembrie 2018, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie.
 

Hramul Bisericii "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie": Sfântul Ierarh Nectarie, izvor nesecat de minuni

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe joi, 8 noiembrie 2018, când, în cadrul slujbei Utreniei, la ora 8.00, racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică în procesiune şi aşezată, spre închinare, până duminică seara, pe un podium special amenajat. 

Sfântul Ierarh Nectarie, cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este  unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”. 

"Sfântul Nectarie ne-a învățat, prin viața sa, să nu încetăm nici o clipă să cerem, prin rugăciune, ajutorul Bunului Dumnezeu. Joi seara, de la ora 1700, va fi oficiată slujba vecerniei unită cu litia, iar vineri 9 noiembrie 2018, în ziua hramului, programul liturgic începe la ora 7 şi cuprinde: Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Sfânta Liturghie. Îi aşteptăm pe credincioşii botosăneni să fie alături de noi în aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască smerenia și dragostea Sfântului Nectarie", a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Biserica cu hramul "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" din municipiul Botoşani, a fost construită în perioada 2009 – 2010, şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
11

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
137

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
335

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....