Hai la teatru: Ce spectacole poți viziona în acest weekend la Teatrul Eminescu!

Hai la teatru: Ce spectacole poți viziona în acest weekend la Teatrul Eminescu!
Două spectacole din repertoriul recent al Teatrului "Mihai Eminescu" sunt programate în acest weekend pe scena botoșăneană. Este vorba despre "Vise de opal" și "Cum apar... nebunii", ambele reprezentații având distribuții de excepție. 

Sâmbătă, 16 martie, de la ora 18.00, iubitorii teatrului sunt invitați să vizioneze spectacolul "Vise de opal".
 
Regia – VLAD CEPOI
Asistent Regie – ALEX DOBYNCIUC
Scenografia – GELU RÎŞCA 
Video – SABINA COSTINEL

D I S T R I B U Ţ I A:
Ashmol - ALEX DOBYNCIUC
Timmy -RĂZVAN AMITROAEI 
Tata (Rex Williams) - BOGDAN HORGA
Mama / Profesoara - ANDREEA MOŢCU
Pastorul / Dan/Domingă / Minerul - PETRUŢ BUTUMAN
Sid Oldman / Doctorul / Walt Grasul - BOGDAN MUNCACIU
Judecătorul - CEZAR AMITROAEI
Miner - RADU DRAGOŞ
Copii imaginari - MATEI HORGA, GABRIEL ŞOBACHI
 
Vom fi fericiţi doar dacă vom avea, întotdeauna, ceva la care să visăm! Unul din rosturile de esenţă ale Teatrului este acela de a schimba în bine lumea. Teatrul trebuie să dea sens vieţii! Teatrul rezistă de mai bine de 2000 de ani - între altele – şi pentru aceea că mereu a avut de spus lumii ceva important despre viaţă. În registrul comediei, a unei povestiri mustind de poezie, regizorul şi dramaturgul, în acest rând, Vlad Cepoi, actorii, echipa tehnică, ne aduc în luminile rampei un „secret” de la temelia vieţii: trăim doar dacă visăm la ceva. În clipa în care încetăm să visăm, vom ieşi de pe scena vieţii. Iar ca să visăm frumos, trebuie să vedem realitatea cu ochii larg deschişi, dar mai ales cu ochii sufletului. Să vedem, mereu, partea plină a paharului. Se află la mijloc o decizie care stă la îndemâna fiecăruia.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48,
tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv) 
Pret bilet - 30 lei; elevi, studenți, - 15 lei

Vezi și "Vise de opal". Un mister cum se cuvine și o lecție de viață
 
 
Duminică, 17 martie 2019, de la ora 18.00, este programat spectacolul "Cum apar... nebunii". O farsă adaptată de Ludmila Skripkă.
 
Regia artistică: LUDMILA  SKRIPKA
Scenografia: NATALIA TARASENCO
Coregrafia: VICTORIA BUCUN
Asistent regie: GHEORGHE  FRUNZĂ   
             
DISTRIBUŢIA:
BOND - Bogdan  Muncaciu
LUCICA DE JULIO - Silvia  Răileanu
VALENTINE - Valentin  Popa
LULING - Ioan  Crețescu
RAY - Răzvan Amitroaei
GEORGE - Gheorghe  Frunză
TOM - Sorin  Ciofu
LUCY - Lidia  Uja
ELLY - Ella  Nistor        
REGINA ELISABETA a II-a – Narcisa Vornicu 
ALEX - Alexandra  Vicol 
      
Povestea „spusă” de spectacol ține de un șir de fapte surprinzătoare.
Doi tineri, îndrăgostiți peste orice măsură, studenți la Oxford, țineau cu tot dinadinsul să-și declare dragostea către iubitele lor- și asta cât mai repede cu putință. Doar că trebuia găsit un motiv pentru a-și chema în preajmă alesele inimilor. Treaba nu era chiar simplă, prin anii „60”, o întâlnire dintre un băiat și o fată era un eveniment anevoie de organizat. Fetele- îndeosebi cele din familii înstărite, aveau, de regulă, un tutore, o persoană care se ocupa de administrarea averii cu care fata pornea în viață și, mai ales, îi supraveghea conduita.
Și începe farsa... unul din cei doi îndrăgostiți inventează o poveste, cum că urmează să-i  vină din Brazilia o mătușă foarte bogată... personaj ce va fi întruchipat  de un actor în travesti. Numai că, la un moment dat, apare chiar adevărata mătușă, încurcând și mai mult intențiile tinerilor de a ademeni fetele pentru a le declara dragostea lor fără de margini... Situații imprevizibile, momente de haz spumos, umor de bună calitate, englezesc... Un umor uneori dus la limita credibilului, alteori părând a se ivi din minți ce și - au uitat măsura.
Cert este că actorii și spectatorii au în față o ofertă inedită, un altfel de teatru, un gen - farsa- care nu se prea învață nici în facultate, nici din repertoriile unor teatre.
Peste toate, după multe peripeții, va învinge dragostea! Este un mesaj de esență pentru viață! Se știe - și nu de azi, de ieri, dacă dragoste nu este, nimic nu este!
Traian Apetrei
 
Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48,
 tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv)
 Preț bilet - 30 lei; elevi, studenți – 15 lei.                                        

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani, înfrângere la Cluj în fața unei echipe ajutate de Zeița Fortuna! Clujenii înving cu 4-1!

Sâmbătă, 24 August 2019
122

Să bați liderul campionatului României acasă la el părea o misiune imposibilă pentru cocoșii arțăgoși de la Botoșani, dar fanii pot fi mulțumiți că, măcar, botoșănenii au î...

FOTO&VIDEO: Peste 400 de oameni au venit la Cornișa, în premieră, pentru muzica Filarmonicii

Sâmbătă, 24 August 2019
370

Sâmbătă, începând cu ora 19:00, parcul „Cornișa” a fost gazda unei premiere la Botoșani: Filarmonica de Stat a concertat în amfiteatrul obiectivului, ...

Reacție halucinantă a unui membru CNA, vizavi de falsa urgență a unei fete: „O cretină de 16 ani (...) S-o ducem la școala de corecție”

Sâmbătă, 24 August 2019
258

Radu Herjeu, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a avut o reacție halucinantă în cazul fetei de 16 ani, care a ținut zeci de polițiști în alertă timp de mai ...