Gravură şi experiment "Mater MATERIA", expoziția artistei Atena Elena Simionescu la Galeriile Luchian!

Gravură şi experiment "Mater MATERIA", expoziția artistei Atena Elena Simionescu la Galeriile Luchian!

Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte în perioada 18 martie - 6 aprilie 2017, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia personală  - gravură şi experiment "Mater MATERIA", cu lucrări semnate de artista Atena Elena SIMIONESCU.
          
Originară din Piatra-Neamţ, absolventă a Institutului de Arte Plastice "Ion Andreescu" din Cluj-Napoca - specializarea Grafică, membră  a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Atena Elena SIMIONESCU este în prezent profesor universitar şi rector al Universității Naționale de Arte "George Enescu" din Iaşi şi se află pentru prima dată pe simezele Galeriilor botoşănene cu o expoziţie personală.

Artista lucrează în domeniul gravurii din anul 1981, abordând toate tehnicile tradiţionale sau mixte şi toate formele de tipar (înalt, adânc, plan) pe plăci de lemn, linoleum, cupru, alamă, carton sau plastic. Cele  peste 60 de opere expuse sunt lucrări de gravură  şi tehnici derivate de gravură, respectiv amprentare, realizate în perioada 2011-2016.

Expoziţia, cu un deosebit impact la public, a fost prezentată iniţial la Complexul Muzeal "Moldova" Iaşi – Muzeul de Artă, în perioada 15 noiembrie 2016 - 10 ianuarie 2017 şi apoi itinerată la Complexul Muzeal Judeţean Neamţ - Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ (19 ianuarie-19 februarie 2017).

De-a lungul anilor, artista Atena Elena SIMIONESCU a avut numeroase expoziţii personale şi de grup în ţară şi în străinătate (Canada, Elveţia, Franţa, Venezuela, Austria, Japonia), lucrările sale regăsindu-se în colecţii oficiale şi private din ţară şi străinătate.
        
Vernisajul va avea loc sâmbătă, 18 martie 2017, ora 11,30, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197).

Prezintă: dr. Lăcrămioara STRAULAT
Program de vizitare:  zilnic  9 – 17. Intrare gratuită.

(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
10

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
27

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
38

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...