Gellu Dorian va participa la Maratonul de Poezie şi Jaz, organizat la Bucuresti in noaptea de 4 spre 5 iunie

Gellu Dorian va participa la Maratonul de Poezie şi Jaz, organizat la Bucuresti in noaptea de 4 spre 5 iunie

GELLU DORIAN

Gellu Dorian a fost distins cu Premiul National de proza "Ion Bledea" la Zilele "Poesis" din Satu Mare, scriitorul botosanean participand in urma cu cateva zile si la Pitesti, la manifestarea culturala organizata sub genericul "Generatia 80 la maturitate", urmand ca pe 4-5 iunie sa fie prezent la Bucuresti, unde va avea loc Maratonul de Poezie şi Jaz.     

La Zilele "Poesis", organizate la Satu Mare, romanul "O lume de lepadat", de Gellu Dorian, a obtinut Premiul National de proza "Ion Bledea". Premiul a fost decernat in cadrul manifestarilor prilejuite de cea de a XX-a editie a Zielor Culturale Poesis. Motivatia juriului a fost "Pentru ilustrarea unei lumi pe care nu o mai dorim, cat si pentru acuratetea stilistica si tehnica postmoderna de redare artistica a unei ralitati extrem de dure".

O prima editie a colocviului "Generatia 80 la maturitate", care are menirea sa faca bilantul unei generatii controversate, care a schimbat in bine fata literaturii romane contemporane, Generatia 80, a avut loc zilele trecute la Pitesti, Cimpulung Muscel si Curtea de Arges. De la Botosani a participat scriitorul Gellu Dorian, alaturi de alti patruzeci de scriitori optzecisti, care au colocviat pe tema generatiei, au sustinut recitaluri, au lansat carti si au dat autografe.
 
De asemenea, poetul Gellu Dorian este invitat si va participa la cea de a doua editie a Maratonului de Poezie şi Jaz, organizat la Bucuresti in noaptea de 4 spre 5 iunie, la Teatrul de Opereta "Ion Dacian". Maratonul va fi transmis in direct de catre postul de Radio Romania Cultural.

Gellu Dorian este autorul a sase romane, ale caror titluri le amintim aici: "Scriitorul", 1996, Helicon, Timisoara, "Cartea fabuloasa", 2003, Cartea Romaneasca, Bucuresti, "Sfirsitul sau momente din viata unui om falsificat", 2003, Eikon, Cluj-Napoca, "Insula Matriochka", 2005, Paralela 45, Pitesti,  "Impotriva noastră", 2005, Cartea Romaneasca, si "O lume de lapadat", 2009, Limes, Cluj-Napoca, roman care poate fi gasit la Libraria "Luceafarul", langa Galeriile de arta "Stefan Luchian". Un alt roman, "Casa Gorgias", este in curs de apartie la Editura Cartea Romaneasca, roman ca ilustreaza un timp trecut al orasului Botosani, timp in care realitatea actuala este intretesuta cu acuratete si acribie de autor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
4

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
152

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
89

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...