Gala Laureaţilor şi Concertul "S-aud pregătiri în sat", la cea de-a V-a ediţie! FOTO

Gala Laureaţilor şi Concertul "S-aud pregătiri în sat", la cea de-a V-a ediţie! FOTO
Sâmbătă, 13 decembrie 2014, Casa de Cultură a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botoşani a găzduit Gala Copiilor Laureaţi din palatul şi cluburile copiilor din judeţul Botoşani, cât şi Concertul de sărbători "S-aud pregătiri în sat", ediţia a V-a, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Palatul Copiilor Botoşani, Clubul Copiilor Dorohoi şi Clubul Copiilor Darabani. 

Pe scenă, au evoluat interpreţi şi formaţii laureate la concursurile naţionale şi internaţionale, de la cercurile artistice din cele trei instituţii de învăţământ. Coordonatori: Alexandru Mihalachi, Carmen Belicov, Elena Foca, Victoriţa Bilibău, Monica Huştiuc, Ioan Enciu, Constantin Dicu, Paul-Ciprian Mihai, Lăcrămioara Jar, Mirel Dascălu şi Marcel Dupu. 

Manifestarea a fost deschisă de prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi şi inspectorul şcolar general, prof. Mihaela Huncă, care au transmis felicitări şi urări tuturor participanţilor la această ediţie. 

În cadrul Galei Laureaţilor, inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă, prof. Otiliea Sandu, a acordat "Diploma de excelenţă" cadrelor didactice coordonatoare şi celor aproximativ 140 de elevi şi formaţii laureate la concursurile naţionale şi internaţionale din Calendarul Naţional al Activităţilor Educative 2014, elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale.Decorul specific sărbătorilor de iarnă a fost realizat de profesorii si elevii de la Palatul Copiilor Botoşani, iar spectatorii prezenţi în număr mare au aplaudat la scenă deschisă prestaţia deosebită a micilor artişti. În mod tradiţional, Moş Crăciun a fost prezent la concert, oferind daruri. Prezentarea spectacolului a fost realizată de prof. Irina-Maria Miron, director al Clubului Copiilor Dorohoi. 
    
De asemenea, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, a fost organizată o expoziţie cu cele mai reuşite lucrări ale copiilor, realizate în cercurile de profil din Palatul Copiilor Botoşani şi Clubul Copiilor Dorohoi, sub îndrumarea profesorilor: Luisian Grigore, Carmen Maxim, Cecilia Vicoveanu, Mihaela-Laura Bolohan şi Daniel Puhăcel. 
    
Invitat special, Ansamblul de datini şi obiceiuri "Mărgineanca" al Casei de Cultură a Sindicatelor "N. Iorga" Botoşani, coordonat de maestrul coregraf Valentin Rău, alături de orchestra “Mugurelul – dirijor prof. Marcel Dupu, au prezentat, tradiţiile şi obiceiurile de iarnă din judeţul Botoşani.
    
“Acţiunea reprezintă un bilanţ al realizărilor din anul 2014, dar şi o demonstraţie a talentului şi competenţelor dobândite de către elevii coordonaţi cu dăruire şi profesionalism de cadrele didactice din cele trei unităţi de învăţământ", a declarat prof. Marcel Dupu, director al Palatului Copiilor Botoşani.

 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

Marţi, 20 Februarie 2018
400

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

Marţi, 20 Februarie 2018
752

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

Marţi, 20 Februarie 2018
2069

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...