FOTO, VIDEO - Filmele de la CINEMA UNIREA, pentru mari și mici!

FOTO, VIDEO - Filmele de la CINEMA UNIREA, pentru mari și mici!
Filme pentru toate gusturile, începând de astăzi, 16 martie 2018, la Cinema Unirea Botoșani. Cei mici sunt așteptați cu povești incredibile în lumea fascinantă a animației cinematografice, în timp ce adulții sunt provocați cu pelicule care ating subiecte sensibile, dar și probleme ale societății actuale. 

FĂRĂ IUBIRE, Regia Andrey Zvyagintsev, cu Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov. Zhenya și Boris trec printr-un divorț dificil, marcat de resentimente, frustrare și învinuiri. 
 
 

Pregătindu-se deja de noile lor vieți, fiecare cu un nou partener, cei doi sunt nerăbdători să o ia de la capăt, să întoarcă pagina - chiar dacă asta presupune să își abandoneze fiul, pe Alexei, în vârstă de 12 ani. Până când, după ce este martorul uneia dintre certurile lor, Alyosha dispare...
 

ORDINUL DIVIN. Un film regizat de Petra Biondina Volpe, cu Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek,Rachel Braunschweig, Sibylle Brunner, Marta Zoffoli. 
 

1971. Nora este o tânără soție și mamă, care locuiește într-un sat mic cu soțul și cu cei doi fii. Zona rurală elvețiană este neatinsă de marile schimbări sociale pe care le-a adus mișcarea din 1968. Nici viața Norei nu este afectată - ea este o persoană liniștită și agreată de toată lumea, până când începe să se lupte în mod public pentru drepturile femeilor de a vota.

 
ATELIERUL. Regia Laurent Cantet. Cu Marina Foïs, Matthieu Lucci, Florian Beaujean,Mamadou Doumbia, Mélissa Guilbert
 

Atelierul, cel de-al 8-lea film al renumitului regizor francez Laurent Cantet (Entre les murs) vorbește despre dificultatea generației tinere de a-și găsi locul într-o societate violentă, ruptă între probleme sociale și politice.

 
SCURTCIRCUIT este filmul lui Cătălin Saizescu, cu Oana Ştefănescu, Magda Catone, Georgiana Saizescu, Valentin Popescu, Nicodim Ungureanu, Maia Morgenstern, Maruca Baiasu. 
 

Melania, o elevă de 15 ani, rămâne insarcinata cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiţi şi hotărăsc să dea copilul spre adopţie. Prin intermediul unui funcţionar abil găsesc "cadrul legal" pentru vânzarea bebeluşului către o familie de români stabiliţi în străinătate. La doar o zi după naşterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări. Bazat pe fapte reale.


VARA LUI 1993 a fost regizat de Carla Simón, cu Laia Artigas, Bruna Cusí, David Verdaguer,Paula Robles. Spania, vara anului 1993. După decesul părinților ei, Frida, o fetiță de șase ani, părăsește Barcelona și pe bunicii săi, mutându-se la noua sa familie adoptivă la tara.

Adoptată de unchiul ei, Esteve și mătușa Marga, Frida descoperă noul său mediu, o veche fermă într-o zonă montană, aproape de o pădure densă. Noii ei părinți adoptivi se dovedesc prietenoși, iar un alt lucru bun este că au o fiică de trei ani pe nume Anna, care îi poate deveni un partener de joacă.

Pentru un alt copil mai puțin traumatizat decât dezrădăcinata Frida, acesta ar fi cel mai idilic loc de ședere, cu alte cuvinte, o vacanță permanentă. Dar Frida este afectată și dacă există momente incontestabil de bune la noua ei casă, există și durerea neexprimată, care o face să se simtă atât tristă, cât și să se comporte urât. Fridei ii este greu să gestioneze moartea părinților și să se adapteze la noua ei viață.

Înainte de sfârșitul verii petrecute în provincie, fata trebuie să învețe să-și controleze emoțiile, iar părinții trebuie să învețe să țină la ea ca la propria lor fiică. Își va putea depăși Frida problemele?

 
POVESTI DE PE MALUL LACULUI, regia Zsolt Pálfi, îi aduce pe marele ecran pe Johanna Albert, Peter Bercsenyi, Róbert Bolla,Csongor Szalay.
 
Ușureii au piele verde, sunt curajoși și sunt străjerii Mării de Stuf. Copiii pot deveni și ei străjeri doar când li se face părul castaniu. Până atunci viața e plictisitoare fiindcă, având părul verde, ei nu au voie să zboare de colo-colo, să coboare pe apă și nici să ia parte la derbyurile de broaște.
 
Cea mai mare dorință a lui Füttyös Vilkó este să poată fi și el străjer, deși curiozitatea îi creează numai probleme. La un moment dat, lacul intră în pericol fiindcă haracii - ființe ursuze cu capul rotund și roșu - împreună cu lebedele vor să intre-n luptă cu ușureii. Aceștia din urmă par neputincioși, dar Vilkó are un plan curajos pentru a-și salva comunitatea și pe prietenul lui Táltos, capturat de haraci. Din fericire, în ajutorul lui Vilkó sar Nagyapó, dar și șerpii de apă și broscuțele.
 
 
INCREDIBILA POVESTE A PEREI URIASE, în regia semnată de Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski, cu Alfred Bjerre Larsen, Liva Elvira Magnussen,Peter Frödin, Henrik Koefoed. 
 

Elefantul Sebastian şi prietenul său cel mai bun, un motan pe nume Mitcho, trăiesc în Oraşul Însorit, un loc liniştit de pe coastă. Totul e minunat aici, până când, într-o zi, primarul JB dispare!

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
228

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
41

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
344

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...