FOTO, VIDEO - Explozie de bucurie și tradiție pe străzile municipiului Botoșani!

FOTO, VIDEO - Explozie de bucurie și tradiție pe străzile municipiului Botoșani!

Culoare, muzică, tradiție și o ninsoare ca-n povești! De asta au avut parte botoșănenii care sâmbătă și duminică au ieșit din case pentru a admira spectacolele și parada formațiilor invitate la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă "Din străbuni, din oameni buni…". Un eveniment așteptat an de an, menit să ne amintească nu doar de satul tradițional, ci și de sufletul poporului român, cel unit prin credință și obiceiuri străbune.

Timp de două zile, la Botoșani s-a desfășurat a 44-a ediție a Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă "Din străbuni, din oameni buni…", manifestare organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Încă de sâmbătă la amiază, forfota a cuprins centrul orașului, spectacolele formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă adunând sute de botoșăneni. Au evoluat, pe scena amplasată special, formaţiile de datini și obiceiuri de iarnă din județul Botoșani, localităţile Copălău, Corni, Havârna, Hăneşti, Hudeşti, Lunca, Vorona, Truşeşti, Stăuceni, dar și din județul Neamţ - Formaţia Palatului Copiilor şi județul Maramureş - Ansamblul „Vasile Lucaciu” din Şişeşti.

Cetățenii au ieșit din case și duminică, pentru a admira Parada formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă, care s-a desfășurat pe traseul Piața Revoluției – Casa Sindicatelor – Colegiul Național A.T. Laurian - Pod de Piatră – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției, urmată de spectacolele formațiilor de datini și obiceiuri din județ și din țară. Au fost prezente formații din Albeşti, Băluşeni, Broscăuţi, Corlăteni, Costeşti, Coşula, Cristeşti, Cândești, Curteşti, Durneşti, George Enescu, Hlipiceni, Ibăneşti, Lozna, Oneaga, Sarafineşti-Corni, Socrujeni-Gorbăneşti, Ştiubieni-Negreni, Tudora, Todireni, Vârfu Câmpului, Vlăsineşti, Vorona, Botoşani – Balada Nouă, alături de formaţiile de datini şi obiceiuri invitate din alte județe.

Străzile municipiului Botoșani au devenit scena unui spectacol admirabil, botoșănenii fotografiind continuu. Nu puțini au fost cei care au reușit să transmită imagini pe rețelele sociale, botoșănenii plecați departe de casă bucurându-se cel mai mult de cele văzute. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Ionut Iosub

Anunt Primaria Mihai Eminescu 21.12

Joi, 17 Ianuarie 2019

 Primaria comunei Mihai Eminescu va anunta ca in conformitate cu art.9.2., pct. 6 din Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. n...

Anunt Primaria Mihai Eminescu

Joi, 17 Ianuarie 2019
14

 Primaria comunei Mihai Eminescu va anunta ca in conformitate cu art.9.2., pct. 6 din Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. n...

“Dotările standard de SIGURANȚĂ – un MOTIV pentru care să te muți într-un apartament nou”

Miercuri, 16 Ianuarie 2019
759

Astăzi ne vom opri la Dotările standard de SIGURANȚĂ pe care ni le pot oferi un apartament nou – acesta fiind unul din MOTIVELE pentru care merită să faci o astfel de mutare. ...