Fondurile pentru reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe ar putea fi pierdute din cauza unei semnături!

Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe din municipiul Botoșani, aflat într-o avansată stare de degradare, s-ar putea să nu primească prea curând fonduri pentru reabilitare.

Fondurile pentru reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe ar putea fi pierdute din cauza unei semnături!

În luna octombrie a anului trecut, consilierii locali au aprobat două proiecte de hotărâre ce vizează Biserica "Sf. Gheorghe", fiind vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul "Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe", și aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de acesta, precum și acordul de parteneriat dintre Primărie și Parohia "Sf. Gheorghe".

Municipalitatea vrea să atragă fonduri europene pentru realizarea lucrărilor la lăcașul de cult, valoarea proiectului fiind de 9,8 milioane lei. Partea de cofinanțare a Primăriei ar fi 158.393 lei.

Numai că intre timp regulile s-au schimbat.  Ministerul Dezvoltarii Regionale a venit cu o solicitare fermă, si anume staretul si preotii parohi nu mai pot semna proiecte europene, ci doar chiriarhul, adica episcopul sau seful administrativ al manastirilor si schiturilor care apartin canonic de jurisdictia sa.

La nivel național 31 de proiecte au fost fost deja respinse, numai din cauza unei semnături.

"Neavând semnătura chiriarhului, a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, care nu și-a mai asumat să pună semnătura pe o decizie a Sinodului este în așteptare până se rezolvă problema", a spus primarul Cătălin Flutur.

Deşi Primăria a alocat anual fonduri pentru acest lăcaş de cult, acestea au fost insuficiente pentru lucrările de amploare ce trebuiesc făcute. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

astăzi, 10:18
397

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

astăzi, 09:50
454

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...

Cine sunt reprezentanții Consiliului Local care vor face parte din Consiliile de Administrație ale școlilor!

astăzi, 09:29
778

Consilierii locali vor aproba în ședința ordinară de săptămâna viitoare componența Consiliilor de Administrație de la unitățile de învățământ din municipiul Botoșa...