Fondurile pentru reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe ar putea fi pierdute din cauza unei semnături!

Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe din municipiul Botoșani, aflat într-o avansată stare de degradare, s-ar putea să nu primească prea curând fonduri pentru reabilitare.

Fondurile pentru reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe ar putea fi pierdute din cauza unei semnături!

În luna octombrie a anului trecut, consilierii locali au aprobat două proiecte de hotărâre ce vizează Biserica "Sf. Gheorghe", fiind vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul "Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe", și aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de acesta, precum și acordul de parteneriat dintre Primărie și Parohia "Sf. Gheorghe".

Municipalitatea vrea să atragă fonduri europene pentru realizarea lucrărilor la lăcașul de cult, valoarea proiectului fiind de 9,8 milioane lei. Partea de cofinanțare a Primăriei ar fi 158.393 lei.

Numai că intre timp regulile s-au schimbat.  Ministerul Dezvoltarii Regionale a venit cu o solicitare fermă, si anume staretul si preotii parohi nu mai pot semna proiecte europene, ci doar chiriarhul, adica episcopul sau seful administrativ al manastirilor si schiturilor care apartin canonic de jurisdictia sa.

La nivel național 31 de proiecte au fost fost deja respinse, numai din cauza unei semnături.

"Neavând semnătura chiriarhului, a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, care nu și-a mai asumat să pună semnătura pe o decizie a Sinodului este în așteptare până se rezolvă problema", a spus primarul Cătălin Flutur.

Deşi Primăria a alocat anual fonduri pentru acest lăcaş de cult, acestea au fost insuficiente pentru lucrările de amploare ce trebuiesc făcute. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

astăzi, 12:41
440

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

astăzi, 11:59
413

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru part...

Drumurile județene pe care se va interveni cu prioritate, în acest an

astăzi, 11:10
1218

Din cei 13 milioane de lei primiți de județul Botoșani pentru drumuri, 10 milioane vor fi repartizați Direcției Județene de Drumuri și Poduri, iar 3 milioane vor merge către unitățile admini...