Fondurile pentru reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe ar putea fi pierdute din cauza unei semnături!

Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe din municipiul Botoșani, aflat într-o avansată stare de degradare, s-ar putea să nu primească prea curând fonduri pentru reabilitare.

Fondurile pentru reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe ar putea fi pierdute din cauza unei semnături!

În luna octombrie a anului trecut, consilierii locali au aprobat două proiecte de hotărâre ce vizează Biserica "Sf. Gheorghe", fiind vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul "Reabilitarea și dezvoltarea turistică a monumentului istoric Ansamblul Bisericii Sf. Gheorghe", și aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de acesta, precum și acordul de parteneriat dintre Primărie și Parohia "Sf. Gheorghe".

Municipalitatea vrea să atragă fonduri europene pentru realizarea lucrărilor la lăcașul de cult, valoarea proiectului fiind de 9,8 milioane lei. Partea de cofinanțare a Primăriei ar fi 158.393 lei.

Numai că intre timp regulile s-au schimbat.  Ministerul Dezvoltarii Regionale a venit cu o solicitare fermă, si anume staretul si preotii parohi nu mai pot semna proiecte europene, ci doar chiriarhul, adica episcopul sau seful administrativ al manastirilor si schiturilor care apartin canonic de jurisdictia sa.

La nivel național 31 de proiecte au fost fost deja respinse, numai din cauza unei semnături.

"Neavând semnătura chiriarhului, a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, care nu și-a mai asumat să pună semnătura pe o decizie a Sinodului este în așteptare până se rezolvă problema", a spus primarul Cătălin Flutur.

Deşi Primăria a alocat anual fonduri pentru acest lăcaş de cult, acestea au fost insuficiente pentru lucrările de amploare ce trebuiesc făcute. 

 

 

Spune-ne opinia ta