FILMUL tău de duminică: "Pay it forward" (Dă mai departe)

FILMUL tău de duminică: "Pay it forward" (Dă mai departe)
Trebuie sa faci ceva pentru semenii tai. Este suficient sa faci acel lucru de trei ori si oamenii pe care ii ajuti vor face la randul lor acelasi lucru de cate trei ori, iar totul se va multiplica. Din trei se va face noua, apoi 27 si asa mai departe! Filosofia DA MAI DEPARTE este aceea de a face un bine celor care nu se pot ajuta singuri, iar cei care primesc, la randul lor, sa ajute alti oameni care nu se pot ajuta singuri. O filosofie sociala simpla, dar de o forta enorma, care face inconjurul lumii si aduce speranta in sufletul oamenilor.
 
Ideea a pornit de la un film: "Pay it forward" (2000)
 
Adolescentul Trevor McKinney, necajit de alcoolismul mamei sale si temandu-se de tatal sau abuziv si absent, este captivat de o tema de casa foarte interesanta data de profesorul sau de studii sociale, Dl. Simonet. Tema este: Ganditi-va la ceva care sa schimbe lumea si puneti acel lucru in practica/actiune. Trevor depaseste obisnuinta oamenilor de a rasplati faptele bune, replatind faptele bune prin alte fapte bune facute la alti trei oameni. Eforturile lui Trevor de punere in practica a ideii sale creaza o revolutie nu doar in viata sa, in viata mamei sale sau cea a profesorului sau cu numeroase cicatrici fizice si emotionale, ci si in vietile a unui numar din ce in ce mai mare de oameni complet necunoscuti lui.
 
Dă-o mai departe!

 
In Romania, a ineput in Timisoara o miscare de tipul "Pay it forward" (da-o mai departe). Diversi oameni lasau mici cadouri (o ciocolata, o umbrela, un pachet de detergent) pe banci, in statii de autobuz, localuri etc.
 
"E trist ca traim intr-o societate in care egoismul are rang de normalitate, iar actul de a darui dezinteresat este o anomalie. Aceasta miscare ne da un exemplu concret al modului in care putem schimba lumea: schimbandu-ne pe noi insine. Daca reinviem in noi bucuria de a darui, o putem impartasi si cu ceilalti. Vom produce o schimbare de la suflet la suflet. Din zece oameni care primesc un astfel de dar intamplator, chiar daca doar unul dintre ei face acelasi lucru, daruind ceva dezinteresat, am reusit sa schimbam lumea", spune una dintre participante.

VEZI AICI FILMUL INTEGRAL!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

EURES: 412 locuri de muncă în Olanda!

astăzi, 12:18
86

Botoșănenii interesați să lucreze pentru angajatorii din Olanda au la dispoziție posturi de operatori la mașini pentru bulbi de flori, la sortare și împachetare bulbi de flori, culegător...

Comunicat - Marius Budăi: "Antreprenorii care au firme vor putea retrage dividendele în fiecare trimestru, nu doar la finalul anului fiscal"

astăzi, 12:11
60

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a anunțat că Parlamentul a adoptat și a trimis spre promulgare legea care oferă f...

Rezultatele la Evaluarea Națională 2018, publicate marți. Când se pot depune contestațiile

astăzi, 11:26
231

​Primele rezultate la Evaluarea Națională 2018 vor fi publicate marți, până la ora 12.00, rezultatele finale urmând a fi afișate sâmbătă, după soluționarea contestațiilor...