Filme pentru mari și mici la Cinema Unirea Botoșani! - VIDEO

Filme pentru mari și mici la Cinema Unirea Botoșani! - VIDEO
Filme pentru mari și mici, la Cinematograful Unirea din Botoșani, începând cu data de 2 martie. Cinefilii au de ales între filme românești și străine, filme pentru copii sau documentare.

Incredibila poveste a perei uriase 

Regia Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski
Cu Alfred Bjerre Larsen, Liva Elvira Magnussen,Peter Frödin, Henrik Koefoed
 

Elefantul Sebastian şi prietenul său cel mai bun, un motan pe nume Mitcho, trăiesc în Oraşul Însorit, un loc liniştit de pe coastă. Totul e minunat aici, până când, într-o zi, primarul JB dispare!


 
Povești de pe malul lacului
 
Regia Zsolt Pálfi
Cu Johanna Albert, Peter Bercsenyi, Róbert Bolla,Csongor Szalay
 
Ușureii au piele verde, sunt curajoși și sunt străjerii Mării de Stuf. Copiii pot deveni și ei străjeri doar când li se face părul castaniu. Până atunci viața e plictisitoare fiindcă, având părul verde, ei nu au voie să zboare de colo-colo, să coboare pe apă și nici să ia parte la derbyurile de broaște. Cea mai mare dorință a lui Füttyös Vilkó este să poată fi și el străjer, deși curiozitatea îi creează numai probleme. La un moment dat, lacul intră în pericol fiindcă haracii - ființe ursuze cu capul rotund și roșu - împreună cu lebedele vor să intre-n luptă cu ușureii. Aceștia din urmă par neputincioși, dar Vilkó are un plan curajos pentru a-și salva comunitatea și pe prietenul lui Táltos, capturat de haraci. Din fericire, în ajutorul lui Vilkó sar Nagyapó, dar și șerpii de apă și broscuțele.



Lumina dinăuntru
 
Regia Claire Denis
Cu Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko, Sandrine Dumas, Gérard Depardieu
 

Isabelle, artistă din Paris, mamă divorțată, caută iubire, acea iubire la care toți visează.

 
 
Scurtcircuit 
 
Regia Cătălin Saizescu
Cu Oana Ştefănescu, Magda Catone, Georgiana Saizescu, Valentin Popescu, Nicodim Ungureanu, Maia Morgenstern, Maruca Baiasu
 

Melania, o elevă de 15 ani, rămâne insarcinata cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiţi şi hotărăsc să dea copilul spre adopţie. Prin intermediul unui funcţionar abil găsesc "cadrul legal" pentru vânzarea bebeluşului către o familie de români stabiliţi în străinătate. La doar o zi după naşterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări. Bazat pe fapte reale.

 
 
Pe roți
 
Regia Mauro D'Addio
 

Lucas are 13 ani şi este ţintuit într-un scaun cu rotile după un accident. Lais, de 12 ani, îşi ajută mama care vinde mâncare într-o parcare pentru camioane din orăşelul în care trăiesc. Fetei i-ar plăcea să-şi cunoască tatăl, un şofer care le-a părăsit pe ea şi pe mama ei când ea era mică. Lais şi Lucas se împrietenesc la şcoală, iar după ce află unde îl poate găsi pe tatăl ei, cei doi pornesc într-o călătorie cu final incert.

 
 
Călugărițele vrăjitoare
 
Regia Marius Th. Barna
 
Un documentar de lung metraj despre toleranta/intoleranta, raporturile individului cu statul, dar si magie, atat in trecut, cat si prezent.
 

Pornind de la un fapt real petrecut la Bucuresti, in 15.08.1715, cand principesa domnitoare Pauna Cantacuzino, a avut o criza in timpul slujbei de Sf Maria, ea fiind suspectata ca impreuna cu sotul ei l-au tradat turciilor pe precedentul principe Constantin Brancoveanu. Pentru a o disculpa, nestiindu-se natura crizei, epilepsie, cadere de calciu, etc, sub pretextul ca ar fi fost fost vrajita, 2 calugarite martore ale crizei au fost spanzurate, iar alta zidita de vie in subsolurile unei manastiri.


 
Frozen Ignat
 
Regia Dinu Tănase
Cu Alexandra Fasolă, Dana Dogaru, Ghita Teodor,Valer Dellakeza
 

Nepoata ei, Ana revine în țară din străinătate, unde a lucrat mai mulți ani, în Delta Dunării, într-un sat izolat, la capătul lumii, pentru a participa la înmormantarea bunicului ei Dumitru - soțul Stancăi.

O călătorie inițiatică, cu o puternică rezonață mistică datorată spațiului unde ajunge. Ea descopera derularea unor intamplari tragice in care au fost angajati bunici, determinate de traditiile si mentalitatile unei lumi arhaice cu propiile ei legi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
1

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
69

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
77

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...