FILIT 2014: Marsul voluntarilor, Conferinta de lansare, Seminar dedicat subtitrarii

FILIT 2014: Marsul voluntarilor, Conferinta de lansare, Seminar dedicat subtitrarii
Luni, 29 septembrie, incepand cu ora 14.00, are loc cea de-a doua editie a Marsului Voluntarilor FILIT. Marsul va porni de la Teiul lui Eminescu din Parcul Copou si va urma traseul: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" – Biblioteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu" – strada Lapusneanu – Bulevardul Stefan cel Mare – Palatul Culturii.

Anul acesta au fost acceptati circa 180 de voluntari, impartiti in 13 echipe: preluare invitați, Serile FILIT, distributie materiale promotionale, Casa FILIT, Licee, evenimente conexe, transport Bucuresti, Centrul de presa, etc.

Clubul Fotografilor participa, de asemenea, la FILIT, asigurand imagini de la evenimentele festivalului (prin intermediul cotidianului FILIT, a paginii de Facebook oficiale – www.facebook.com/filit.iasi si a site-ului www.filit-iasi.ro).

Voluntarii sunt elevi, studenti sau angajati in diverse domenii, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani si provin din orasele Iasi, Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Falticeni precum si din Republica Moldova.

Marti, 30 septembrie, incepand cu ora 12.00, la Casa Pogor, se va desfasura conferinta de lansare a celei de-a II-a editii a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi. Vor participa Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Dan Lungu, manager al FILIT, directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi, profesorii Mihaela Apetroae si Mihai-Cezar Zaharia, inspectori scolari de limba romana in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Bujor Prelipcean, director general al Filarmonicii Moldova Iasi, precum si Mihai Mitrica, director executiv al Asociatiei Editorilor din Romania.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe site-ul www.filit-iasi.ro gratie partenerului FILIT – TVR IASI, coproducator al festivalului si in acest an.

Toate evenimentele care vor avea loc in Sala Mare a Teatrului National, "Serile FILIT", pot fi urmarite LIVE si in ambianta Casei FILIT din Piata Palatului Culturii, pe un ecran special. De asemenea, "Serile FILIT" sunt accesibile LIVE si pe site-ul filit-iasi.ro.

NU RATATI LA FILIT:

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in colaborare cu Catedra de Limba si Literatura Engleza din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, cu sprijinul Europe Direct Iasi organizeaza pe 3 octombrie, de la ora 14.00, seminarul "Subtitrarea: intre imagine, Sunet si dialog" in Sala Ferdinand a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza".

Scopul seminarului este de a sublinia importanta traducerii, ca instrument-cheie de comunicare interculturala, si de a familiariza publicul cu arta subtitrarii, un tip aparte de traducere audiovizuala, situat la limita dintre traducerea literara și cea tehnica. In cadrul seminarului vor lua cuvantul atat reprezentanți ai mediului academic din tara si din strainatate, cat si practicieni:

-Pascaline MERTEN si Valérie VANDEN DUNGHEN de la Haute Ecole de Bruxelles, Institut supérieur de traducteurs et interprètes (ISTI), Bruxelles
-Cristina VARGA de la Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca
-Vlad RADULIAN, membru AFIT (Asociația Firmelor de Interpretariat si Traduceri din Romania), Bucuresti
-Lucia POPOVICI, Miruna ANDRIESCU si Radu ANDRIESCU, SDI Media si Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, Iasi
-Rodica ANGHEL de la Consiliul National al Audiovizualului, Bucuresti

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
38

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
253

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
185

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...