Fii şi tu un Moş Crăciun! Implică-te în Campania "Shoe box – Un cadou într-o cutie de pantofi"

Fii şi tu un Moş Crăciun! Implică-te în Campania "Shoe box – Un cadou într-o cutie de pantofi"
Campania "Shoe box" ajunge şi la Botoşani. Astfel, botoşănenii care doresc să facă o bucurie, de sărbători, unui copil care nu are părinţi au, acum, această ocazie. Iar procedura e cît se poate de simplă şi fără prea mari eforturi. 

Proiectul ShoeBox-Un cadou într-o cutie de pantofi este o iniţiativă de ajutorare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată oferi acestora sărbători îmbelşugate. Iniţiatorii campaniei sunt soţii Vesa, care au pornit de la principiul că, măcar de Crăciun, când toţi copiii primesc cadouri, să li se aducă si acestor copii săraci zâmbetul pe faţă.

În alte oraşe ca Bucureşti, Braşov, Cluj, campania se desfăşoară deja de trei ani şi are mare succes în rîndul populaţiei, în fiecare an strângându-se sute de cutii pentru copiii sărmani.

Botoşaniul răspunde anul acesta provocării lansate pentru ca Moş Crăciun să ajungă şi la copiii care poate nu l-au cunoscut niciodată.

Ce trebuie să faci? Îţi spunem imediat, dar mai întâi, hai să vedem ce ai nevoie pentru asta...

Ai nevoie de:
-o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul)
-hârtie de împachetat cadouri. Găseşti o mulţime de modele de Crăciun/Sărbători de Iarnă.
-foarfecă/cutter
-timp şi bani pentru shopping sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruieşti
-răbdare …

Ce faci, apoi:

Se înveleşte frumos în hârtie cutia şi capacul ei, separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casa şi poţi dărui:
-dulciuri (ex.ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
-articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
-jucarii potrivite pentru vârsta şi sexul copilului
-produse de igienă personală: perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş, absorbante (în fiecare an s-a observat că fetele aveau mare nevoie de aşa ceva)
-o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (eşti liber să pui datele tale de contact şi să păstrezi legătura şi pe viitor)
-articole de îmbrăcăminte: un fular, o căciula, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorate.
-poate o lumânare parfumată care să le amintească şi lor de mireasma Crăciunului, însă fara chibrituri (nu cumva copiii să faca vreo ispravă…). Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva "fancy", ci una "folosibilă" (mulţi dintre ei NU au nici măcar curent electric).

Sunt doar câteva sugestii, nu trebuie considerate lista finală. Puteţi pune înăuntru tot ce intră, ce vreţi şi ce credeţi că îi trebuie unui copil de vârsta şi sexul respectiv.

RUGĂMINTE! Nu puneţi alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipularii (ex.compot de casa în borcan de sticlă).

Copiii au vîrste cuprinse între 2-18 ani şi sunt fete si baieti.

Nu lipiti capacele pe cutii! Acestea vor fi lipite în momentul în care veniţi cu ele, când vom lipi şi etichetele speciale cu vârsta şi sexul copilului pentru care aţi pregătit cutia/cutiile.

Este recomandabil să completaţi numele şi adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna, pentru a fi informaţi, pe cat posibil, cu privire la destinatarul cadoului vostru!

Termen limită: 21 Decembrie 2011, ora 18:00!!!

Campania în derulare Shoe box, adică "Un cadou într-o cutie de pantofi":

Sediul de colectare pentru Botoşani este str. STEFAN LUCHIAN , NR 20, ap.21, lângă CAR MUNICIPAL.                     

Persoana de contact Ailoaie Luminita, tel 0734 885 558

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1077

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
2023

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, ...

Protestele iau amploare în București! VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
313

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu...