Festivalul "Inimi la unison", ediţia a II-a, 10 mai 2014! VEZI când se fac înscrierile!

Festivalul "Inimi la unison", ediţia a II-a, 10 mai 2014! VEZI când se fac înscrierile!
Ediţia a II-a a Festivalului Egalităţii Şanselor pentru copii și tineret "Inimi la unison" va avea loc pe 10 mai 2014, evenimentul fiind organizat de Asociația Umanitară "Inimi la unison" și Liceul Tehnologic Special "Sf. Stelian" Botoșani.

Festivalul se adresează elevilor din școlile speciale, celor cu cerințe educative speciale integrați în învățământul de masă, elevilor cu deficiențe locomotorii și senzoriale, precum și persoanelor private de libertate (din penitenciare).
 
Participanţii vor concura pe două secţiuni:

Secțiunea 1:

Expoziții – deschise în perioada 5 mai – 5 iunie 2014, în cele 6 sedii ale instituțiilor partenere:
-Creații literare în versuri sau în proză
-Pictură: icoane, desene, compoziții plastice având ca temă PRIETENIA; Abilități manuale (cusături tradiționale, împletituri, goblen, colaje, lucrări realizate în tehnica origami, quilling, jucării, etc.)
-Fotografie.

La această secțiune pot participa:
a) elevi cu CES și cu deficiențe asociate din școlile speciale;
b) elevi cu CES din școlile de masă;
c) elevi cu deficiențe locomotorii și senzoriale;
d) persoane private de libertate (penitenciar);

Lucrările de la Secţiunea 1 vor fi trimise până cel târziu luni, 28 aprilie 2014, pe adresa: Răileanu Alina, Liceul Tehnologic Special "Sf. Stelian" Botoşani, str. D. Rallet nr.6, cu menţiunea: PENTRU FESTIVALUL – CONCURS INIMI LA UNISON.

Secțiunea 2:

Spectacol – concurs cultural SUFLET DE ARTIST – în data de 1o mai 2014
- Interpretare vocală/instrumentală (muzică populară, folk, ușoară-individual sau colectiv)
- Dans – popular traditional, etno, modern, sportiv, tematic, balet, dans de societate, latino, etc.
- Teatruscurt, scenetă, teatru de păpuși, moment literar-artistic, recitări, monolog.

La Secțiunea a doua sunt invitați să participe:
a) elevi cu CES și cu deficiențe asociate din școlile speciale;
b) elevi cu CES din școlile de masă;
c) elevi cu deficiențe locomotorii și senzoriale;
d) persoane private de libertate (penitenciar);
e) elevi din școlile de masă care fac echipă cu elevi cu cerințe educative speciale din școlile speciale sau din cele integratoare, cu copii aflați în evidența unor O.N.G.-uri(cel puțin jumătate din membrii grupului să fie elevi/tineri cu cerințe educative speciale*)

La această secțiune se poate participa:
a) direct – cu evoluție pe scenă, în data de 10 mai 2014;
b) indirect – cu înregistrarea momentului artistic pesuport electronic (DVD) și trimiterea până la data de 28 aprilie 2014 la adresa: Răileanu Alina, Liceul Tehnologic Special "Sf. Stelian" Botoșani, str. DimitrieRallet nr. 6, cod. poștal 710 702.

Jurizarea se va face - după o fișă de evaluare- în timpul concursului pentru concurenții care participă direct, iar pentru cei care participă indirect, în perioada 26-30 mai 2014 de către un juriu format din organizatori şi parteneri la fiecare categorie de participanți în parte, pe subsecţiunile precizate. Fișa de evaluare va cuprinde criterii pentru fiecare subsecțiune în parte, criterii care vor viza în general calitatea interpretării, originalitatea, adecvarea conținutului la vărsta concurenților, mișcarea scenică și comunicarea cu publicul, vestimentația, precum și performanța realizată în raport cu vârsta și tipul deficienței.


Se vor acorda Premiile I, II, III, mențiuni, premii speciale, premii de popularitate(atât pentru participarea directă, cât și indirectă), precum și TROFEUL FESTIVALULUI.


Juriul poate hotărî neacordarea unor premii sau acordarea mai multor premii I, II, III. Se va acorda un singur TROFEU AL FESTIVALULUI. Trofeul va fi câștigat de un concurent/un grup/o formație cu participare directă la festival.

Pentru înscrierea în festival puteţi solicita Fișa de înscriere, Acordul de Parteneriat și toate celelalte detalii, la nr.detelefon: 0744761221 sau trimițând un e-mail peadresa alinaraileanu2014@gmail.com, data limită pentru înscrieri fiind 18 aprilie 2014.

Prof. ALINA RAILEANU – Coordonatorproiect

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
6

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1287

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
135

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...