Festivalul “Muzica pentru toţi” începe săptămâna viitoare la Botoşani. Compozitorul Andrei Tudor, în juriu!

Festivalul “Muzica pentru toţi” începe săptămâna viitoare la Botoşani. Compozitorul Andrei Tudor, în juriu!
Festivalul Internațional de Muzică pentru copii “Muzica pentru toti organizat de Asociația Culturală Cheia Sol începe săptămâna viitoare la Botoșani.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Muzica pentru toţi, în parteneriat cu Republica Moldova şi Ucraina şi finanţat de Uniunea Europeană. Festivalul îşi propune să aducă la rampă voci tinere din România, Ucraina şi Republica Moldova, copii şi tineri înscrişi la preselecţia care a avut loc luna trecută. În urma aceste preselecţii, au fost admişi în concurs 45 de concurenţi, aceştia urmând a fi evaluaţi de un juriu format din specialişti muzicali condus de tânărul compozitor Andrei Tudor.

Andrei Tudor este profesor la Conservatorul “George Enescu din Bucureşti şi un cunoscut compozitor român. A compus melodii pentru majoritatea interpreţilor români, iar printre succesele sale se numărul Cât de frumoasă eşti interpretată de Mihai Trăistariu, Pe o margine de lume interpretată de Vlad Miriţă şi Nico, piesa reprezentând România la concursul Eurovision în anul 2008, De dragul tău interpretată de Marcel Pavel, “Spune-mi da, spune-mi nu interpretată de Nico, etc.

Festivalul va avea loc în perioada 21-23 martie la Teatrul Mihai Eminescu fiind organizate două seri de concurs şi Gala laureaţilor. Spectacolele vor incepe de la ora 18:00, intrarea fiind libera.

În afară de concursul propriu-zis, festivalul va beneficia şi de o serie de activităţi conexe la care sunt aşteptaţi să participe botoşănenii. Astfel, în zilele de 19 şi 20 martie, la Uvertura Mall, şi respectiv în zilele de festival, la teatrul Mihai Eminescu, va avea loc Târgul handmade.

Miercuri, 19 martie, botoşănenii vor asista la o paradă a costumelor populare provenite din cele trei ţări participante la proiect, iar joi, 20 martie o expoziţie de preparate culinare tradiţionale.

Duminică, botoşănenii sunt aşteptaţi la un forum intitulat Dialogul cultural între România , Ucraina și Republica Moldova, la care desigur vor lua parte și partenerii proiectului, reprezentanții din Ucraina și Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ponta iese la atac: Toate povestile alea cu salariile si pensiile se dovedesc inca o pacaleala

astăzi, 13:55
79

Fostul prim-ministru Victor Ponta a declarat ca ministrul Finantelor, Ionut Misa, "il saboteaza" pe premierul Mihai Tudose si nu ar mai trebui sa il asculte pe liderul PSD Liviu Dragnea. Pon...

Atenţie! Neglijenţa poate ucide! 18 botoşăneni şi-au găsit sfârşitul din cauza focului!

astăzi, 13:07
451

18. În spatele acestei cifre se ascund adevărate drame provocate din neglijenţă. Fie că este vorba de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de &...

Situaţie disperată la o primărie din judeţ! Nu mai sunt bani de salarii şi de funcţionare!

astăzi, 12:49
360

Într-o astfel de situaţie este şi Primăria comunei Dimăcheni, din judeţul Botoşani. Autoritatea locală nu mai are bani pentru plata facturilor la utilităţi, unde deja a început s...