Festivalul “Muzica pentru toţi” începe săptămâna viitoare la Botoşani. Compozitorul Andrei Tudor, în juriu!

Festivalul “Muzica pentru toţi” începe săptămâna viitoare la Botoşani. Compozitorul Andrei Tudor, în juriu!
Festivalul Internațional de Muzică pentru copii “Muzica pentru toti organizat de Asociația Culturală Cheia Sol începe săptămâna viitoare la Botoșani.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Muzica pentru toţi, în parteneriat cu Republica Moldova şi Ucraina şi finanţat de Uniunea Europeană. Festivalul îşi propune să aducă la rampă voci tinere din România, Ucraina şi Republica Moldova, copii şi tineri înscrişi la preselecţia care a avut loc luna trecută. În urma aceste preselecţii, au fost admişi în concurs 45 de concurenţi, aceştia urmând a fi evaluaţi de un juriu format din specialişti muzicali condus de tânărul compozitor Andrei Tudor.

Andrei Tudor este profesor la Conservatorul “George Enescu din Bucureşti şi un cunoscut compozitor român. A compus melodii pentru majoritatea interpreţilor români, iar printre succesele sale se numărul Cât de frumoasă eşti interpretată de Mihai Trăistariu, Pe o margine de lume interpretată de Vlad Miriţă şi Nico, piesa reprezentând România la concursul Eurovision în anul 2008, De dragul tău interpretată de Marcel Pavel, “Spune-mi da, spune-mi nu interpretată de Nico, etc.

Festivalul va avea loc în perioada 21-23 martie la Teatrul Mihai Eminescu fiind organizate două seri de concurs şi Gala laureaţilor. Spectacolele vor incepe de la ora 18:00, intrarea fiind libera.

În afară de concursul propriu-zis, festivalul va beneficia şi de o serie de activităţi conexe la care sunt aşteptaţi să participe botoşănenii. Astfel, în zilele de 19 şi 20 martie, la Uvertura Mall, şi respectiv în zilele de festival, la teatrul Mihai Eminescu, va avea loc Târgul handmade.

Miercuri, 19 martie, botoşănenii vor asista la o paradă a costumelor populare provenite din cele trei ţări participante la proiect, iar joi, 20 martie o expoziţie de preparate culinare tradiţionale.

Duminică, botoşănenii sunt aşteptaţi la un forum intitulat Dialogul cultural între România , Ucraina și Republica Moldova, la care desigur vor lua parte și partenerii proiectului, reprezentanții din Ucraina și Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

astăzi, 16:22
191

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...

Botoşăneni ajunşi la spital după accidente în gospodărie

astăzi, 15:12
219

Este cazul unui italian stabilit în Botoşani şi care s-a tăiat la un deget de la mâna dreaptă după ce a utilizat defectuos un flex.Bărbatul, de 69 de ani, a suferit o plagă la d...

Start de an în forţă pentru antreprenorii botoşăneni. Numărul firmelor nou înfiinţate s-a dublat

astăzi, 14:07
118

Astfel, în luna ianuarie 2018 s-au înregistrat 136 de operatori economici, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut au fost înregistraţi 62. C...