Festivalul “Muzica pentru toţi” începe săptămâna viitoare la Botoşani. Compozitorul Andrei Tudor, în juriu!

Festivalul “Muzica pentru toţi” începe săptămâna viitoare la Botoşani. Compozitorul Andrei Tudor, în juriu!
Festivalul Internațional de Muzică pentru copii “Muzica pentru toti organizat de Asociația Culturală Cheia Sol începe săptămâna viitoare la Botoșani.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Muzica pentru toţi, în parteneriat cu Republica Moldova şi Ucraina şi finanţat de Uniunea Europeană. Festivalul îşi propune să aducă la rampă voci tinere din România, Ucraina şi Republica Moldova, copii şi tineri înscrişi la preselecţia care a avut loc luna trecută. În urma aceste preselecţii, au fost admişi în concurs 45 de concurenţi, aceştia urmând a fi evaluaţi de un juriu format din specialişti muzicali condus de tânărul compozitor Andrei Tudor.

Andrei Tudor este profesor la Conservatorul “George Enescu din Bucureşti şi un cunoscut compozitor român. A compus melodii pentru majoritatea interpreţilor români, iar printre succesele sale se numărul Cât de frumoasă eşti interpretată de Mihai Trăistariu, Pe o margine de lume interpretată de Vlad Miriţă şi Nico, piesa reprezentând România la concursul Eurovision în anul 2008, De dragul tău interpretată de Marcel Pavel, “Spune-mi da, spune-mi nu interpretată de Nico, etc.

Festivalul va avea loc în perioada 21-23 martie la Teatrul Mihai Eminescu fiind organizate două seri de concurs şi Gala laureaţilor. Spectacolele vor incepe de la ora 18:00, intrarea fiind libera.

În afară de concursul propriu-zis, festivalul va beneficia şi de o serie de activităţi conexe la care sunt aşteptaţi să participe botoşănenii. Astfel, în zilele de 19 şi 20 martie, la Uvertura Mall, şi respectiv în zilele de festival, la teatrul Mihai Eminescu, va avea loc Târgul handmade.

Miercuri, 19 martie, botoşănenii vor asista la o paradă a costumelor populare provenite din cele trei ţări participante la proiect, iar joi, 20 martie o expoziţie de preparate culinare tradiţionale.

Duminică, botoşănenii sunt aşteptaţi la un forum intitulat Dialogul cultural între România , Ucraina și Republica Moldova, la care desigur vor lua parte și partenerii proiectului, reprezentanții din Ucraina și Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Memoria zilei: 145 de ani de la nașterea, la Botoșani, a unuia dintre cei mai mari matematicieni ai lumii!

astăzi, 11:08
94

Dimitrie Pompeiu s-a născut la 22 septembrie 1873 în comuna Broscăuţi (judeţul Botoşani), a urmat şcoala primara şi gimnaziul în Dorohoi şi apoi şcoala normală de institutor...

Mesajul polițiștilor pentru bicicliști: Trecerile de pietoni sunt pentru... pietoni!

astăzi, 10:24
189

În ultima vreme au fost tot mai dese accidentele în care au fost implicați bicicliștii. Pornind de la o întrebare adresată pe Facebook, polițiștii au atras atenția asupra respo...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

Vineri, 21 Septembrie 2018
1102

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...