Festivalul de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei"

Festivalul de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei"
Timp de 3 saptamani, elevii din judetul Botosani au fost asteptati sa se inscrie intr-un eveniment cu semnificatie crestina, Festivalul de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei", care va avea loc la Cinema Unirea din Botosani sambata, 8 decembrie 2012, incepand cu ora 10.00.

Daca prima editie a acestui proiect initiat in 2011 de catre Asociatia IHTIS a avut loc la Dorohoi, in acest an organizatorii ies in calea Magilor-colindatori la Botosani, alaturi de partenerii Centrul Europe Direct, Asociatia "Inimi la Unison" si Dorohoi News.

"Din start, participantii sunt castigatori cu totii. Acceptarea diversitatii si imnurile de slava dedicate Nasterii Domnului, vor induiosa si inalta sufletele tuturor. Evenimentul – concurs este adresat colindatorilor cu si fara dizabilitati si va reuni doua categorii sociale aparent diferite prin limitarile fizice, dar implicate in viata aceleiasi comunitati", spune Mihaela Mihaesu, presedinta Asociatiei IHTIS.
 
La Sectiunea Colinde vor participa Mihaita Enache; Claudia si Andrei Ţilia; Raluca Balan; Maria Borcan; Razvan Politic; Grupul ARMONIA; Andreea Airinei; Grupul de colindatori STELUTELE Vorniceni; Ansamblul coral al Scolii "Mihail Sadoveanu" Dumbravita; Ansamblul coral cameral al profesorilor din Dorohoi; Grupul vocal – instrumental al Scolii nr.2 Dumeni, George Enescu; "Colindătorii" Liceului Tehnologic Special Sf. Stelian Botosani; Grupul "Vovidenia" al Asociatiei Umanitare INIMI LA UNISON Botosani, Grupul de colindatori "HOI-LA", Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi, precum si un grup de colindatori aflati sub bagheta prof. Laurentiu Palade, care au pregatit acestei zile si un dar ce va dainui: IMNUL FESTIVALULUI.

Pentru Sectiunea Datini, s-a inscris un singur grup participant: Banda din comuna Hliliseu Horia. Din cauza lipsei "concurentei", Premiul I, Premiul II si Premiul III de la Sectiunea Datini SE SUSPENDA. Pentru grupul participant la aceasta Sectiune, organizatorul a instituit un Premiu Special.

Componenta Juriului este: Florentina Tonita – Stiri BT, Dorin Birta – DorohoiNews, Maria Arama – Asociatia Invatatorilor Botosani, Aglaia Corneanu – Asociatia "Stefan Luchian" Botosani, Mihaela Daniela Spinosu – Directia pentru Sport si Tineret Botosani si Corneliu Drescanu. Acestia vor aprecia separat, prezenta scenica, autenticitatea repertoriului si interpretarea – acordand fiecare 3 note distincte.

In pauza alocata jurizarii, pe scena vor evolua: ROXANA POIANĂ – castigatoare a Trofeului Festivalului in anul 2011, alaturi de CODRUTA BARARIU si MORENA – IASMINA BANCESCU, absolvente ale Scolii Populare de Arta.

Prezentator: Rodica Poiana.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meteo: Vremea ramane calda, dar in weekend vin ploile! Câte grade vor fi la Botoșani

astăzi, 11:37
28

Soarele se va arata joi si vineri in centrul, sudul si estul tarii, potrivit datelor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Sambata, ploile se vor extinde, iar de soare vor mai avea part...

Rănit grav după ce roata de la căruță a trecut peste el!

astăzi, 10:41
52

Un bărbat din localitatea Vlădeni s-a ales cu traumatisme serioase după ce a căzut din căruță, iar una dintre roțile atelajului a trecut peste el.Bărbatul, în vârstă de 42 de...

Copil în stare gravă trimis la Iaşi, din cauza lipsei de aparatură

astăzi, 10:18
825

Un copil în vârstă de 2 ani, care a ajuns în stare gravă pe mâna medicilor de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati, a fost transferat la un spital din Ia...