Festivalul de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei"

Festivalul de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei"
Timp de 3 saptamani, elevii din judetul Botosani au fost asteptati sa se inscrie intr-un eveniment cu semnificatie crestina, Festivalul de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei", care va avea loc la Cinema Unirea din Botosani sambata, 8 decembrie 2012, incepand cu ora 10.00.

Daca prima editie a acestui proiect initiat in 2011 de catre Asociatia IHTIS a avut loc la Dorohoi, in acest an organizatorii ies in calea Magilor-colindatori la Botosani, alaturi de partenerii Centrul Europe Direct, Asociatia "Inimi la Unison" si Dorohoi News.

"Din start, participantii sunt castigatori cu totii. Acceptarea diversitatii si imnurile de slava dedicate Nasterii Domnului, vor induiosa si inalta sufletele tuturor. Evenimentul – concurs este adresat colindatorilor cu si fara dizabilitati si va reuni doua categorii sociale aparent diferite prin limitarile fizice, dar implicate in viata aceleiasi comunitati", spune Mihaela Mihaesu, presedinta Asociatiei IHTIS.
 
La Sectiunea Colinde vor participa Mihaita Enache; Claudia si Andrei Ţilia; Raluca Balan; Maria Borcan; Razvan Politic; Grupul ARMONIA; Andreea Airinei; Grupul de colindatori STELUTELE Vorniceni; Ansamblul coral al Scolii "Mihail Sadoveanu" Dumbravita; Ansamblul coral cameral al profesorilor din Dorohoi; Grupul vocal – instrumental al Scolii nr.2 Dumeni, George Enescu; "Colindătorii" Liceului Tehnologic Special Sf. Stelian Botosani; Grupul "Vovidenia" al Asociatiei Umanitare INIMI LA UNISON Botosani, Grupul de colindatori "HOI-LA", Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi, precum si un grup de colindatori aflati sub bagheta prof. Laurentiu Palade, care au pregatit acestei zile si un dar ce va dainui: IMNUL FESTIVALULUI.

Pentru Sectiunea Datini, s-a inscris un singur grup participant: Banda din comuna Hliliseu Horia. Din cauza lipsei "concurentei", Premiul I, Premiul II si Premiul III de la Sectiunea Datini SE SUSPENDA. Pentru grupul participant la aceasta Sectiune, organizatorul a instituit un Premiu Special.

Componenta Juriului este: Florentina Tonita – Stiri BT, Dorin Birta – DorohoiNews, Maria Arama – Asociatia Invatatorilor Botosani, Aglaia Corneanu – Asociatia "Stefan Luchian" Botosani, Mihaela Daniela Spinosu – Directia pentru Sport si Tineret Botosani si Corneliu Drescanu. Acestia vor aprecia separat, prezenta scenica, autenticitatea repertoriului si interpretarea – acordand fiecare 3 note distincte.

In pauza alocata jurizarii, pe scena vor evolua: ROXANA POIANĂ – castigatoare a Trofeului Festivalului in anul 2011, alaturi de CODRUTA BARARIU si MORENA – IASMINA BANCESCU, absolvente ale Scolii Populare de Arta.

Prezentator: Rodica Poiana.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vacarm în curtea Spitalului Mavromati! Zeci de romi ținuți în frâu de mascați, polițiști și jandarmi! FOTO, VIDEO

astăzi, 10:14
624

Moartea bărbatului de 41 de ani care a fost lovit de o mașină, după un conflict cu un alt bărbat, este de neacceptat pentru rudele și cunoscuții acestuia.Zeci de romi s-au adunat miercuri d...

Cinci case distruse după ce au fost cuprinse de foc!

astăzi, 09:19
547

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a cinci incendii izbucnite în locuințele sau gospodăriile unor localnici din Stânc...

Tânăr ajuns la spital după ce a fost înţepat în testicul de o albină

astăzi, 09:01
563

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Botoşani, a cerut ajutorul medicilor de la Unitatea de Primire Urgenţe după ce a avut parte de un incident mai puţin plăcut.Tân...