Festivalul Amfiteatru, aproape de final! - GALERIE FOTO

Festivalul Amfiteatru, aproape de final! - GALERIE FOTO
Teatru si public pe masura! A treia zi a Festivalului de teatru pentru liceeni Amfiteatru a condensat, in trei productii reusite, atmosfera de competitie si nivelul valoric al tinerilor care au ales sa isi petreaca pe scena ultimele zile de scoala, pentru ca sambata, prima zi a vacantei de vara, sa treaca prin emotiile incununarii artistice a unei munci de luni de zile, poate de ani in sir!



Seara a debutat cu spectacolul "Love Unlimited", al Grupului Școlar de Industrie Ușoară Botosani (regia Ioan Cretescu). Un repertoriu neasteptat, cu un text ofertant, care a oferit prilejul personajului principal, interpretat de Razvan Amitroaie, sa exceleze artistic in fata unui public generos.



Aproape un rol de one man show; trecand spontan si realmente profesionist de la stari de extaz spectacular la depresii teatrale, Razvan Amitroaie a beneficiat de tot sprijinul regizorului Ioan Cretescu pentru "a iesi din scena" (elevul Grupului Scolar de Industrie Usoara Botosani este in clasa a XII-a si se pregateste pentru examenul de Actorie) in aplauzele publicului!

Al doilea spectacol al serii a umplut la maximum sala Teatrului Mihai Eminescu. Daca toate celelalte trupe din Botosani s-au prezentat in festival cu spectacolele trecute prin furcile caudine ale juriului de la Lyceum 2010, Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani a oferit surpriza acestui an, cu un spectacol nou, laborios, stralucitor.



Beneficiind de experienta si talentul actritei Lenus Teodora Moraru, coordonatoarea Atelierului de teatru al Colegiului National Mihai Eminescu Botosani, de costumele spectaculoase realizate de Gelu Risca si Alina Dinca, dar si de coregrafia Victoriei Bucun, spectacolul "Ivona" a fost o reala evadare artistica pentru publicul numeros de joi.



Elementele regizorale si de scenografie, dar mai ales unitatea echipei pe scena, au condus negresit la un discurs actoricesc inchegat, impresionant, cu reale straluciri si scene surprinzatoare.



Roluri bine sustinute, expresivitate si impetuozitate artistica, dar (de ce nu!) si frumusete, care au conferit personajelor credibilitate si consistenta. Ruxandra Tudosie sau Catalina Lavric au impresionat in special prin tinutele maiestuoase si impunatoare, in timp ce baietii au oferit delicioase momente actoricesti, rasplatite de spectatori cu aplauze.   



Seara a treia a Festivalului Amfiteatru s-a incheiat cu spectacolul Trupei Trupa Brainstorming, din București - "Stă să plouă". Un spectacol care a adus pe scena – la propriu, atat actorii si publicul, cat si membrii juriului, care au fost invitati sa ocupe locurile special pregatite pe scena.



Festivalul se incheie vineri, cand este programat un singur spectacol, al Trupei The Knockers, din Suceava - "Colecția".

Festivitatea de premiere are loc sambata, 12 iunie, ora 16.00, dupa spectacolul "Ivan Turbinca".






 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
17

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
55

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
45

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...