Expoziţie de artă plastică, organizată de Grădiniţă 22 Botoşani

Expoziţie de artă plastică, organizată de Grădiniţă 22 Botoşani
În perioada august 2011- iulie 2013, Gradiniţa 22 Botoşani derulează Proiectul Multilateral Comenius "Teaching Through Art", în care sunt implicate următoarele ţări: Spania, Anglia, Polonia, Slovenia, Bulgaria, Lituania, Italia, Franţa, Grecia şi România.
 
Unul dintre obiectivele proiectului a fost alegerea unui artist plastic avangardist, prezentarea biografiei şi a lucrărilor artistului, după care copiii au realizat replici şi lucrări inspirate după  acesta.

Echipa de Proiect a României a ales artistul plastic Stefan Luchian, "pictorul florilor". Celelalte ţări din Proiect au ales următorii artişti plastici avangardişti: Pablo Picasso-Spania, Henri Matisse-Franţa, Vladimir Dimitrov-Bulgaria, Yiannis Moralis-Grecia,  Mikalojus Konstantinas Čiurlionis-Lituania,   Avgust Černigoj-Slovenia, Tadeusz Makowski-Polonia, Depero Fortunato-Italia, L.S Lowry-Anglia, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei.

Copiii Grădiniţei cu P.P. nr. 22 au realizat (folosind diferite tehnici de lucru) lucrări inspirate şi replici după Ştefan Luchian, dar şi lucrări din creaţiile celorlalţi artişti plastici din ţările partenere din Proiect. Lucrările de artă plastică au fost expuse în gradiniţă şi acum formează expoziţia deschisă la Cinematograful Unirea Botoşani.
 
"Prin acest Proiect am reuşit să promovăm imaginea unităţii noastre în rândul ţărilor partenere din Uniunea Europeană, prin videoconferinţe, prin materiale din activitatea didactică, prin modul cum aplicăm arta în curriculum învăţământului preşcolar. De asemenea, am promovat imaginea judeţului Botoşani prin DVD-uri, CD-uri şi albume oferite de Primăria municipiului, materiale care au fost oferite şcolilor dar şi Primărilor din Taranto-Italia, din Theys-Franţa, din Radzionkow-Polonia, Murcia-Spania. Primarii ne-au invitat la primăriile pe raza cărora există şcolile partenere, considerându-ne adevaraţi ambasadori culturali ai localităţii noastre. Nu am uitat să promovăm frumuseţea ţării şi a oamenilor săi prin prezentări PowerPoint şi alte materiate mult apreciate de partenerii noştri. Toate acestea sunt realizările echipei de proiect, formată din 22 de cadre didactice, cu implicarea părinţilor, coordonată de educatoarea Florentina Baltag, responsabilă cu Proiecte Educaţionale şi Programe Comunitare", transmit organizatorii expozitiei.

Vernisajul expozitiei a avut loc pe 23 martie 2013 , ora 11.00, la Cinematograful Unirea Botosani, si va fi deschisa pana vineri, 29 martie 2013.
      

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În pericol de a-şi pierde ochiul după ce s-a tăiat cu flexul!

astăzi, 08:07
11

Un tânăr din Botoşani este în pericol de a-şi pierde un ochi după ce a suferit un cumplit accident în timp ce încerca să taie o bucată de tablă cu ajutorul unui flex....

Botoşănenii, obligaţi să ducă deşeurile rezultate din construcţii la platformele de gunoi

astăzi, 08:03
58

De mai bine de o lună Urban Serv a suspendat acţiunile de colectare şi transport al deşeurilor rezultate din amenajări interioare şi construcţii, astfel că mulţi dintre botoşănenii care şi...

Botoşănean desfigurat de un câine care l-a atacat pe stradă!

astăzi, 07:53
409

Incidentul avut loc pe un drum din localitatea Băluşeni. M.A. mergea pe marginea şoselei când a fost atacat de un câine de la o stână la care mergea. A fost găsit de câţi...