Expoziţie de artă fotografică "Doar ea...", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian"

Expoziţie de artă fotografică "Doar ea...", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian"
Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte, în perioada 8 martie - 2 aprilie 2015, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia personală de artă fotografică "Doar ea..." – autor Vasile DIACONESCU.

Pasionat călător, împătimit de miraculoasa frumuseţe a lumii – în general - şi a chipului feminin – ca parte a acestei inepuizabile frumuseţi, Vasile DIACONESCU exprimă prin intermediul artei fotografice admiraţia şi iubirea pentru cele care,  în diverse ipostaze – mama, fiică, sora, iubita, soţie, colegă ori simplă (ne)cunoscută – le-a întâlnit de-a lungul existenţei sale.

De la figuri feminine ale antichităţii şi până la cele ale momentului actual, provenind din lumi şi din culturi diferite, "doamnele" pe care – cu o aparte generozitate – autorul le prezintă fotografic publicului botoşănen (şi nu numai) sunt privite de autor ca faţete ale unui întreg, eternul şi magicul frumos feminin, întruchipat sub numele "Doar ea...".

Născut pe 8 martie 1957 la Iaşi, absolvent al  Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii a Institutului Politehnic din Iaşi, stabilit de peste 20 de ani în Italia, cunoscător al câtorva limbi  străine, Vasile DIACONESCU este cunoscut publicului botoşănean prin expoziţia "Impresii de călătorie" care a fost vernisată la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani în aprilie 2013.

Itinerată, această expoziţie deosebită, cu peste 300 de fotografii de pe 5 continente, a putut fi văzută de mii de vizitatori români, fiind găzduită de prestigioase instituţii muzeale din ţară: Muzeul Unirii Iaşi şi Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi – iunie 2014 şi Muzeul Grăniceresc Năsăudean – septembrie 2014  Complexului Muzeal de Stiintele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi.

Vernisajul, care va avea loc duminică, 8 martie 2015, ora 12, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197) este o invitaţie lansată de un călător împătimit de frumos, sensibil şi etern îndrăgostit "Doar (de) ... ea".

Program de vizitare:  zilnic  9 – 17.  Intrarea gratuită.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
779

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...