Expoziţie de artă fotografică "Doar ea...", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian"

Expoziţie de artă fotografică "Doar ea...", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian"
Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte, în perioada 8 martie - 2 aprilie 2015, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia personală de artă fotografică "Doar ea..." – autor Vasile DIACONESCU.

Pasionat călător, împătimit de miraculoasa frumuseţe a lumii – în general - şi a chipului feminin – ca parte a acestei inepuizabile frumuseţi, Vasile DIACONESCU exprimă prin intermediul artei fotografice admiraţia şi iubirea pentru cele care,  în diverse ipostaze – mama, fiică, sora, iubita, soţie, colegă ori simplă (ne)cunoscută – le-a întâlnit de-a lungul existenţei sale.

De la figuri feminine ale antichităţii şi până la cele ale momentului actual, provenind din lumi şi din culturi diferite, "doamnele" pe care – cu o aparte generozitate – autorul le prezintă fotografic publicului botoşănen (şi nu numai) sunt privite de autor ca faţete ale unui întreg, eternul şi magicul frumos feminin, întruchipat sub numele "Doar ea...".

Născut pe 8 martie 1957 la Iaşi, absolvent al  Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii a Institutului Politehnic din Iaşi, stabilit de peste 20 de ani în Italia, cunoscător al câtorva limbi  străine, Vasile DIACONESCU este cunoscut publicului botoşănean prin expoziţia "Impresii de călătorie" care a fost vernisată la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani în aprilie 2013.

Itinerată, această expoziţie deosebită, cu peste 300 de fotografii de pe 5 continente, a putut fi văzută de mii de vizitatori români, fiind găzduită de prestigioase instituţii muzeale din ţară: Muzeul Unirii Iaşi şi Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi – iunie 2014 şi Muzeul Grăniceresc Năsăudean – septembrie 2014  Complexului Muzeal de Stiintele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi.

Vernisajul, care va avea loc duminică, 8 martie 2015, ora 12, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197) este o invitaţie lansată de un călător împătimit de frumos, sensibil şi etern îndrăgostit "Doar (de) ... ea".

Program de vizitare:  zilnic  9 – 17.  Intrarea gratuită.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

astăzi, 13:48
60

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

Gluma zilei vine de la SRI: Ce mesaj a transmis Serviciul de Dragobete

astăzi, 12:30
219

Serviciul Roman de Informatii a transmis un mesaj pe care multi l-au interpretat a fi amuzant, de Dragobete, care se sarbatoreste sambata."Singur de Dragobete?" este mesajul postat pe pa...

La mulți ani, Ana Maria Dragut!

astăzi, 10:55
195

Ana Maria Dragut s-a născut în data de 24 februarie 1990, în Darabani. A studiat la Școala nr. 2, fiind inițiată în tainele handbalului de către profesorul Vali Dascălu. D...