Eminescu, omagiat la Biblioteca Botoșani, ediția 2019 a Cenaclului Literar "Portretul artistului în tinereţe"!

Eminescu, omagiat la Biblioteca Botoșani, ediția 2019 a Cenaclului Literar "Portretul artistului în tinereţe"!

Ca la fiecare început de an, poetul naţional va fi omagiat de instituția de cultură botoșăneană, în cadrul unui eveniment ce marchează, deopotrivă, “Zilele Eminescu” şi Ziua Culturii Naţionale, serbată pe data de 15 ianuarie. 

Astfel, luni, 14 ianuarie, începând cu ora 10:00, Biblioteca Județeană Botoșani va ura un călduros “Bun venit la bibliotecă” tuturor celora care îi vor trece pragul, cu ocazia unei noi întâlniri din cadrul Cenaclului Literar “Portretul artistului în tinereţe”. Momentul va fi deschis de directorul bibliotecii, prof. Cornelia Viziteu, care va realiza o retrospectiva a celor mai importante activități și evenimente organizate și găzduite de Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”, în anul 2019. 

Găzduit de Sala de lectură a bibliotecii, cenaclul va cuprinde momente artistice, dezbateri pe tema operei eminesciene, lansări de carte, comunicări, vizite ghidate, precum şi expoziţii de carte, desene și creații literare, numismatică și filatelie dedicate poetului nostru naţional.
Colaboratori permanenți ai activităților organizate de Biblioteca Botoșani, Cenaclul ”Luceafărul – Hănești, coord. Georgică Manole, Cenaclul ”Nuferi albi” – Corni, coord. Maria Vasiliu, Cenaclul ”Litera” – Stăuceni, coord. Gabriel Atănăsoaie și Cenaclul ”Caietele lui Cain” – Botoșani, coord. Ovidiu Fecioru, au pregătit frumoase și variante momente dedicate poetului Mihai Eminescu.   

Ediția 2019 a Cenaclului “Portretul artistului în tinereţe”, cuprinde și două expoziții, care vor putea fi admirate, până la finalul lunii ianuarie, la Sediul central al bibliotecii. Este vorba de „Omagiu Poetului Nepereche”, expoziție de carte, filatelie și numismatică, realizată de bibliotecari Mihai Cornaci și Ersilia Iacob și „Ai nostri tineri…”,  expoziție de carte eminesciană din fondul Sălii de lectură realizată de Ionela Tănasă și Ernest Chițu. 

Manifestarea se va bucura de prezența unor invitați speciali. Vor reveni cu această ocazie la Botoșani,  membrii Cenaclului ”Nichita Stănescu” al Ministerului Administrației și Internelor – București, coord. Lidia Obadă, care au pregătit pentru eveniment un program variat, ce cuprinde prezentare de eseu, micro-recital de muzică folk, precum și o triplă lansare de carte. Este vorba de ”Iubire și zbor”, autor Cezara Haiura, ”Credință și dragoste de țară”, autor Mihai Coșereanu și ”Cinci vise ce nu mor”, autor Vasile Bele. 

De pe lista invitaților speciali ai Cenaclului organizat de Biblioteca Botoșani fac parte fi și Erwin J. Țigla, promotor al culturii germane în România si Banatul Montan, editor, bibliotecar și Gheorghe Jurma, prozator, poet, critic şi istoric literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara. Pasiunea și activitatea cel doi autori, s-au concretizat într-un prețios album de fotografii ale monumentelor închinate ”poetului nepereche”, din țară și din străinătate. 

Întreaga manifestare va fi transmisă LiveVIDEO pe site-ul instituției, www.bibliotecabotosani.ro. 

(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Horia Brenciu se întoarce la Vocea României. Ce antrenor pleacă

astăzi, 13:43
78

El o va inlocui pe Andra, care a fost jurat in sezonul 8 al show-ului, difuzat in 2018."Dragii mei, m-am intors la VOCEA ROMANIEI! Am parte de un nou inceput, unul plin de emotii pentru mine....

Şcoală de vară la Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani

astăzi, 13:17
124

În sala de festivităţi a aşezământului social-filantropic al Parohiei "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Botoşani a avut loc joi, 20 iunie 2019, &ici...

Presa străină, despre Ianis Hagi: "Străluceşte pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a ţării, radiază în tribună"

astăzi, 12:48
228

Înaintea duelului dintre România și Franța de la CE Under 21, cotidianul L'Equipe i-a dedicat un material lui Ianis Hagi, cu titlul "Hagi, moștenitorul Carpaților". Jurna...