Elevii de la "Arte": "Cinci visuri, aceeaşi copilărie"

Elevii de la "Arte": "Cinci visuri, aceeaşi copilărie"
Elevii Liceului de Artă Botoşani au obţinut Locul I la prima etapă a concursului naţional "Diversitatea – o şansă în plus pentru viitor", acelaşi loc fiind ocupat şi de echipajul din Buzău.  

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a lansat pentru perioada 15 octombrie - 17 noiembrie 2010 faza naţională premergătoare a Concursului "Diversitatea – o şansă în plus pentru viitor". Concursul este derulat, ca şi în anii trecuţi, în parteneriat cu Asociaţia Divers.

În perioada 15-17 octombrie s-a organizat la Suceava primul concurs din această fază, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură din Suceava, cu participarea invitaţilor: Ansamblul Kolomeika din Siret şi Arun Durancea de la Casa de Cultură din Tecuci.



Juriul a fost format din Gabriela Teisanu - Centrul Cultural Bucovina, Ioan Bodnar - Consilier Prefectura Suceava - Uniunea Ucrainienilor din Romania, Kővári Roberta - Asociaţia Divers.

Echipele participante au obţinut următoarele locuri:

- Locul I: Botoşani - echipa "Cinci visuri, aceeaşi copilărie" şi Buzău - echipa "Curcubeul etnic junior";
- Locul II: Suceava - echipa "Amicii";
- Locul III: Vaslui - echipa "Floare de colţ"
- Menţiune: Bacău - echipa "Balada"

Din echipa Liceului de Artă "Ştefan Luchian", Botoşani, coordonată de profesor Mihaela Arhip, fac parte elevii Adăscăliţei Andreea, Adomnicăi Diana-Petronela, Necolau Mădălina, Scripcariu Perla şi Vasilachi Cosmin, reprezentând românii, precum şi minoritatea lipovenilor şi pe cea a romilor, care coexistă din cele mai vechi timpuri pe teritoriul judeţului Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
245

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
39

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
279

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...