Dumnezeu ne vorbeste prin ingeri: Vezi cine ii ureaza LA MULTI ANI lui Michi Mihaescu!

Dumnezeu ne vorbeste prin ingeri: Vezi cine ii ureaza LA MULTI ANI lui Michi Mihaescu!

 MIHAELA MIHAESCU  

Uitam prea deseori ca suntem oameni. Pana intr-o zi. Mai exact intr-o seara, cand un om de langa noi pe care nu il identificam dupa suflet, ci ca "baiatul care scrie cu nasul", iti spune frumos: Buna seara, vreau sa fac o surpriza cuiva! Va fi ziua lui Michi Mihaescu pe 16 septembrie, pot sa pregatesc un articol?

Marius Girada, din Dorohoi, este el insusi o minune trimisa de Dumnezeu printre noi. Si ca un semn ca ingerii pazitori isi dau mainile, la cateva zile dupa ce Marius mi-a trimis randurile despre Mihaela Mihaescu (Michi, cum o stiu prietenii), am primit la redactie o noua scrisoare, de aceasta data... despre Marius. Aflam astfel, de la Anamaria Schiopu, ca Marius are o sansa la o viata normala, transmitandu-ne la randul ei o scrisoare pe care o primise de la baiatul din Dorohoi. Marius ar putea face o operatie importanta, dar ii lipsesc banii. Nu sunt multi bani, pentru cat noian de suflet avem in noi: 1850 de euro! 

Iata surpriza lui Marius pentru Michi Mihaescu, presedinta Asociatiei Ihtis:

"OMUL PENTRU CARE NU POT NU EXISTA
Cand vorbesti de cei cu handicap, din pacate te gandesti la orice numai la un parteneriat nu. Si asta doare foarte tare, pentru ca sunt persoane cu handicap care fac ce nu fac cei sanatosi.
Cu 43 de ani in urma a vazut lumina zilei domnisoara Mihaela Mihaescu. Din pacate, cei ce au jurat sa apere sanatatea au plecat la distractie si doamna Eugenia Mihaescu a nascut singura. Dar iata ca Dumnezeu, unde ingaduie o suferinta, da o putere extraordinara acelui om. De mica, Mihaela a aratat o minte iute citind de la 5 ani si apoi la scoala era cautata de colegi pentru a-i ajuta la teme. Apoi a absolvit o scoala profesionala de croitorie si a lucrat cativa ani acasa. Cu o ambitie de fier, Michi (asa cum ii spun prietenii) a reusit sa mearga singura si mi-a marturisit (si eu fiind in carucior) ca a stat 9 luni singura, ceea ce eu nu pot sa stau nici 12 ore singur. Daca ea a reusit, ceilalti de ce n-ar putea? Spune Michi. Asa i-a venit ideea sa faca primul Centru de Viata Independenta din Romania, in satul Dumeni, comuna George Enescu, in curtea casei bunicilor ei. In anul 2004 a infiintat Asociatia IHTIS, care are principala tinta construirea acestui Centru. Dar lupta lui Michi este apreciata si de cei cu renume din afara tarii, caci anul acesta, la GALA SOCIETATII CIVILE, a obtinut premiul special la Sectiunea Servicii Sociale pentru Categorii Defavorizate acordat de fundatia ERSTE. Astazi, cand Michi prinde in buchetul vietii al 43-lea Trandafir, ne rugam Lui Dumnezeu sa-i dea sanatate si putere sa-si implineasca toate visele.
LA MULTI ANI!
DE LA MARIUS!"



Despre Michi Mihaescu, redactia Stiri Botosani a scris in multe randuri, despre bucuriile si tristetile ei, dar mai ales despre extraordinarul curaj al acestei minunate fete din Botosani, care a impresionat sute de oameni, a infrant prejudecatile si si-a facut prieteni adevarati in Bucuresti, unde traieste de multi ani.

Michi, redactia Stiri Botosani se alatura gestului izvorat din inima lui Marius si iti ureaza LA MULTI ANI, sanatate, fericire si pace, implinire alaturi de familia ta. Pentru noi ramai un copil frumos, un inger curajos, o minune a vietii!

MIHAELA MIHAESCU - Sunt un om fericit
DARUITI UN EURO SI FLUTURII VOR ZBURA

Am considerat ca gestul lui Marius, de a scrie el insusi despre Mihaela, este un bun prilej de a va aduce in atentie povestea lui, sperand din tot sufletul ca suntem capabili sa fim parte din sansa la o viata normala a unui baiat de aur.



"Baiatul care scrie cu nasul", asa cum ii spunem noi, are nevoie de inima noastra!

"AM SI EU O SANSA
Numele meu este Girada Marius din orasul Dorohoi judetul Botosani, am 31 de ani si din cauza nasterii grele am un handicap fizic gradul intai cu diagnosticul tetrapareza extrapiramidal.
Luna trecuta ma intalnesc cu o vecina de pe strada mea si imi spune ca a vazut la tv un baiat din Iasi care a facut o operatie antispastica la Chisinau si se simte bine. Cand vin in casa, gasesc baiatul pe net si ii scriu. Imi spune ca a fost la Chisinau prin fundatia IKON din Galati. Nici una, nici doua, scriu si eu la Galati si imi raspunde dandu-mi formularul de inscrire si sa le trimit copie de buletin al meu si ale parintilor, copie dupa certificat de handicap si o iesire din spital pe care le-am scanat si le-am trimis. Si iata ca Sambata 28 August am fost la Galati unde a venit medicul Marcel Platon de la Clinica Gynesource din Chisinau, un om foarte de treaba. Dupa ce m-a consultat, m-a programat la operatie pe 30 Noiembrie 2010. Operatia este sub-cutanata in punctele spatistice si costa 1850 de euro. Din nefericire nu am aceasta suma si am nevoie de dvs.
Iata contul;  RO 84 BRDE 070SV2290110070  in lei
Deschis la BRD filiala Dorohoi
Titular de cont Girada Rodica [ mama ]" (SCRISOARE TRIMISA REDACTIEI DE ANAMARIA SCHIOPU)

Salut, prieteni! Sunt Marius. Tastez cu nasul, scriu poezii si sunt un luptator!


 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
264

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
89

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
282

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...