Dublă lansare de carte, joi, la Biblioteca Judeţeană Botoşani

Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" Botoşani vă invită joi, 15 decembrie 2016, ora 16.00, în Sala de Lectură, la dubla lansare a volumelor "De la Petru citire" și "Cu palmele lipite de cer", semnate de autorul botoşănean Vasile Iftime. Volumele vor fi prezentate de scriitorul Gellu Dorian, Preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Botoşani.

Dublă lansare de carte, joi, la Biblioteca Judeţeană Botoşani

Născut pe 17 decembrie 1971, la Sarata Basarab, comuna Hăneşti, Vasile Iftime a fost fascinat încă de mic de lectură şi scris. De debutat a făcut-o, însă, târziu, la vârsta de 34 de ani.

În 2005, la editura Geea, lansează volumul "Umbre", pentru ca anul următor să vadă lumina tiparului "Jumătate liliac", editura Axa. În 2008, după lansarea volumului "Claustrofobii sentimentale", primeşte statutul de membru al Uniunii Scriitorilor din România.   

Cu o referire la volumul și "Cu palmele lipite de cer" Paul Arezu, poet, critic şi eseist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România, spune: "Vasile Iftime scrie o poezie a tandreţei (conjugale) în care iubita are un statut incert (ca în poezia lui Arghezi), de promisiune amânată repetat, de fiinţă adorată, de întâlnire predestinată, de logodnică mistică, de soţie binecuvântată, de ideal dorit. Tonul este şi el modulat, cu inflexiuni diverse amintind de Cântarea Cântărilor, de Scrisorile portugheze ale Marianei Alcoforado sau chiar de graţia epitalamurilor. De altfel, suavitatea este caracteristica acestei poezii, care atenuează cruzimile, caligrafiind idealist şi melancolic. Prin reluarea aceloraşi imagini, prin neistovita căutare (a iubitei, a certitudinii), prin disecarea stărilor lăuntrice, poetul exprimă continua trezie a iubirii. Este semnificativă dificultatea de a defini/de a comunica dragostea, dar şi teama de a nu pierde puritatea, pentru că dragostea miroase a Dumnezeu".

Evenimentul găzduit joi de Bilbioteca Judeţeană "Mihai Eminescu" Botoşani este cu atât mai special cu cât acesta are loc  în preajma zilei de naştere a autorului. (comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

LA MULTI ANI, VASILE IFTIME!

Luni, 19 Decembrie 2011
1892

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din China pana in America, presa scrie despre condamnarea lui Dragnea

astăzi, 08:14
24

Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani si jumatate de inchisoare - cu executare -, in prima instanta, intr-un caz de angajari fictive, scriu principalele agentii de presa si posturi internati...

Dorel Săndesc, după 15 de ani de REANIMARE: "În toracele deschis al omului declarat mort , vedeam inima bătând…"

astăzi, 08:07
110

Dorel Săndesc este preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Pasionat de literatură, a vorbit la lansarea unei cărți despre fascinanta sa meserie, relatează ad...

Hai la Botoşani!

astăzi, 07:39
202

Nu este doar titlul-invitaţie al cunoscutei melodii interpretate de tinerele soliste botoşănence de muzică populară, ci este şi îndemnul pe care eu îl fac tuturor celor care nu cred ...