Două spectacole în weekend, la Teatrul Eminescu!

Două spectacole în weekend, la Teatrul Eminescu!
Două spectacole sunt programate în acest weekend la Teatrul Mihai Eminescu Botoşani, producţii care vor fi prezentate publicului în sala Casei Tineretului.

Sâmbătă, 4 octombrie 2014, ora 18.00, sunteţi invitaţi la spectacolul "Clubul etichetelor", regia Lenuș Teodora Moraru.

Duminica, 5 octombrie 2014, ora 18.00, este programat spectacolul "Bani din cer", regia Alexandru Vasilache.
 
AGENTIA TEATRALA se gaseste in incinta "Centrului National de Informare si Promovare Turistica", din Centrul Istoric - Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4.


CLUBUL ETICHETELOR - a
daptare de Ilinca Anamaria Prisăcariu după John Hughes

Distribuția (în ordinea apariției):

geniu - Alexandra Vicol
printesa - Anca Pascu
sportivul - Alexandru Dobynciuc
nebunul - Vlad Volf
ciudata - Alexandra Acalfoae
profu - Bogdan Horga
femeia de serviciu - Daniela Carmen Bucătaru

regia: Lenuș Teodora Moraru
scenografia - Gelu Rîşca
coregrafia - Victoria Bucun
 
Indiferent de cine eşti şi ce vrei să faci cu viaţa ta, dacă eşti puşti mare, puşti mic, puşti în devenire sau fost puşti, că ai primit vreodată o etichetă sau ai etichetat pe cineva, dacă ai o viaţă mai mult sau mai puţin bună sau că ai sau nu mulţi prieteni, spectacolul acesta este pentru tine şi trebuie neapărat să-l vezi!

5 puşti de liceu, total diferiţi, care nu se cunosc între ei, sunt nevoiţi să petreacă o zi întreagă împreună în camera de detenţie, fără telefoane mobile, fără Facebook, selfie-uri sau Candy Crush. Nu şi-ar fi imaginat nimeni ce se va întâmpla la sfârșitul zilei cu un geniu, o prinţesă, un sportiv, un nebun şi o ciudată. Surpriza are loc atunci când apar în faţa ta profu’ şi femeiadeserviciu care îşi deschid sufletul şi îţi oferă o lecţie despre sinceritate. Sau tu le oferi lor, până se ajunge la punctul în care toată lumea învaţă de la toată lumea şi fiecare are câte o revelaţie care îi schimbă viziunea despre ceea ce se întâmplă în jurul său.

"Clubul etichetelor" este un spectacol care se mulează pe tine, indiferent de vârstă. Fie că eşti elev, profesor sau părinte, ai nimerit în clubul perfect.

(Spectacol recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani.)

Vezi si Clubul etichetelor, un spectacol despre scoala de dincolo de ziduri


BANI DIN CER, de Ray Cooney

Regia artistică şi coloana sonoră: Alexandru Vasilache

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Durata spectacolului: 1h, 25 min. (fără pauză)

Distribuţia:

Jean Perkins - Daniela Bucătaru
Henry Perkins - Sorin Ciofu
Bill - Alexandru Dobynciuc
Davenport - Gheorghe Frunză
Betty Johnson - Petronela Chiribuţă
Vic Johnson - Vlad Volf
Slater - Vali Popa
Un trecător - Petruţ Butuman

Alexandru Vasilache despre "omul de teatru şi film": "Sunt regizor la Teatrul din Botoşani din anul 2004. Asta după ce în 1992 am fost numit director artistic al Teatrului "Mihai Eminescu" din Chişinău. Am lucrat în acest post până în 1999, după care am venit la Bucureşti şi am făcut câteva spectacole la Teatrul de Comedie, la Teatrul "Odeon", am înfiinţat un Teatru-Studio - "Union", unde am montat "Trei surori" de Cehov. Am revenit la Chişinău, unde am fost numit director artistic al Teatrului Rus "Cehov", poziţie în care am activat patru ani. De trei ani sunt director general al Studiourilor "MoldovaFilm" din Chişinău. Cu Teatrul din Botoşani am o legătură de suflet, o legătură care durează, iată, de zece ani. Am realizat aici spectacole la care ţin foarte mult!"

"Orice situaţie de acest fel te învaţă ceva, te reface!"

Dialog cu regizorul Alexandru Vasilache
- După  "O noapte nebună", iată un spectacol construit cam după acelaşi calapod...
- Ray Cooney, autorul textului este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi "Bani din cer" nu face excepţie de la "regulă". Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!
- Ray Cooney dramaturgul are, deja, un "stil al casei" în ce priveşte construcţia textului...
- Dacă vom aşeza alături şi "O noapte nebună", vom vedea un mod de a construi intriga oarecum asemănător... sau este vorba de un număr de telefon identic sau de un apartament care se confundă cu altul...
- ... iar în acest rând se încurcă... banii!
- Personajului principal "îi cade din cer" un mare noroc - o sumă enormă de bani. Şi apoi apar întrebările: ce să faci cu o sumă de bani atât de mare? Cum să gestionezi corect aceşti bani? Care sunt... ispitele care se ivesc? Care sunt primii paşi de făcut în momentul în care ai atât de mulţi bani?
Orice situaţie de acest fel - când capeţi - surprinzător - o sumă mare de bani - te învaţă ceva, de reface! Chiar dacă, până la urmă, nu vei avea parte de acei bani! (A consemnat Traian Apetrei)

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
119

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
254

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
119

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...